Kolekcyjka Alusi
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kolekcyjka Alusi
śliczne masz storczyki Alu. ale co tu taka cisza?pozdrawiam
Witam Asiu w moim wątku
Ostatnio nie meldowałam się bardzo długo bo po prostu nie miałam czasu. Zaglądałam na forum oczywiście od czasu do czasu żeby chociaż niektóre wątki przejżeć.
Orchide mam naturalnie w dalszym ciągu i moja kolekcja powiękrzyła się o kilka okazów.
Na początek pokażę kilka aktualnych kwitnień.
Vanda Suri pink zakwitła tylko dwoma kwiatkami ale i tak jestem szczęśliwa że o tej porze roku w ogóle doszła do kwitnienia.
Miltonidium kwitnie na czterech pędach, piąty pęd złamałam przy podlewaniu
Sl. Psyche China wypuszcza jeszcze jeden pęd kwiatowy
Jakaś mieszanka miltoni z odontoglossum ma bardzo duże kwiaty
Colmanara Wildcat Blood Ruby
Więcej pokażę następnym razem
życzę przyjemnej nocy
Ostatnio nie meldowałam się bardzo długo bo po prostu nie miałam czasu. Zaglądałam na forum oczywiście od czasu do czasu żeby chociaż niektóre wątki przejżeć.
Orchide mam naturalnie w dalszym ciągu i moja kolekcja powiękrzyła się o kilka okazów.
Na początek pokażę kilka aktualnych kwitnień.
Vanda Suri pink zakwitła tylko dwoma kwiatkami ale i tak jestem szczęśliwa że o tej porze roku w ogóle doszła do kwitnienia.
Miltonidium kwitnie na czterech pędach, piąty pęd złamałam przy podlewaniu
Sl. Psyche China wypuszcza jeszcze jeden pęd kwiatowy
Jakaś mieszanka miltoni z odontoglossum ma bardzo duże kwiaty
Colmanara Wildcat Blood Ruby
Więcej pokażę następnym razem
życzę przyjemnej nocy
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 maja 2009, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alusiu,cudne kwitnienia
I Vanda suri wyjątkowa.Zakwitła o tej porze roku.Dzielna roślinka. I musi być jej u Ciebie super,skoro teraz zakwitła.
I Vanda suri wyjątkowa.Zakwitła o tej porze roku.Dzielna roślinka. I musi być jej u Ciebie super,skoro teraz zakwitła.
Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Alusiu
Jakie u Ciebie cuda kwitną, najpiękniejsza katlejka, pozostałe też śliczne będę podziwiać u Ciebie bo u mnie te gatunki kiepsko rosną.
Jakie u Ciebie cuda kwitną, najpiękniejsza katlejka, pozostałe też śliczne będę podziwiać u Ciebie bo u mnie te gatunki kiepsko rosną.
Alu, zachęciłaś mnie ostatnimi kwitnieniami (SUPER ) do spaceru po całym Twoim wątku od początku
Jest na co popatrzeć i sporo ciekawych uwag o uprawie.
Vanda zakwitła dwoma kwiatami - ale jakimi
Miltonidium w odcieniach fioletu- lila - zjawiskowe ! Nawet utrącony pęd nie przeszkodził w pokazaniu urody tych uroczych kwiatów.
Katlejka... brak słów
Jest na co popatrzeć i sporo ciekawych uwag o uprawie.
Vanda zakwitła dwoma kwiatami - ale jakimi
Miltonidium w odcieniach fioletu- lila - zjawiskowe ! Nawet utrącony pęd nie przeszkodził w pokazaniu urody tych uroczych kwiatów.
Katlejka... brak słów
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
-
- 1000p
- Od: 17 cze 2008, o 19:02
Alu pięknie Ci kwitną i jak masz kolorowo . Katlejka jest cudna .
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Moje linki
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Alu normalnie zaniemówiłam i z taką rozdziawioną buzią oglądałam Twój wątek Obśliniłam klawiaturę i monitor
Cudowną masz kolekcję i proszę nie znikaj już na tak długo i pokazuj nam Swoje śliczności
Cudowną masz kolekcję i proszę nie znikaj już na tak długo i pokazuj nam Swoje śliczności
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Przepiękne okazy, Vanda trochę podobna kolorem do mojej keikowej.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Ależ piękne cambrie Masz
Cudna katlejka i miltonopsis ;)
Gratuluję kwiatuszków na Vandzi
Cudna katlejka i miltonopsis ;)
Gratuluję kwiatuszków na Vandzi
Aniu witam serdecznie po tak długiej pauzie
kasia74-u mnie najlepiej rosną ciepłolubne dlatego mam ich najwiącej. O każdej porze dnia i nocy zapraszam do oglądania
Art dziękuję za miłe słowa, o uprawie to mogę się tylko z własnego doświadczenia jakimiś spostrzeżeniami podzielić. Uprawiam storczyki już bardzo długo i nie zawsze wskazówki z książek pokrywają sie z moimi własnymi doświadczeniami.
Bogusiu dziękuję, ja uwielbiam takie wściekłe kolorki. Nie jest to gust wszystkich ale ja takie bardzo lubię.
arlet3 szkoda monitora i klawiatury, a zdjęciami to na pewno jeszcze was zanudzę.
Dusia vanda całkiem podobna do twojej, a niedawno kupiłam małą sadzonkę taką jak ty masz.
Justynko, dziękuję w imieniu kwiatuszków. Momenalnie jeszcze jedna Vanda wypuszcza pędzik. Za kilka dni będzie z pomiędzy listków widać.
Bardzo się cieszę że chcecie oglądać moje kwiatki.
Zdjęcia mogłabym pokazywać godzinami bo każda roślina jest obfocona z każdej strony kilka razy przy każdym kwitnieniu.Ale chyba jest tak u każdego z nas Mam jeszcze dużo roślin które kwitną albo będą kwitły. Te zdjęcia naturalnie nie omieszkam na bieżąco wstawiać.
Cattleya pachnie bardzo intenzywnie
cała roślina, kwitła na trzech pędach.
biała cattleya z fioletową warżką
pierwsze kwitnienie po rozsadzeniu, dlatego niezbyt obfite
dendrobium phal. sklepowe kwitnienie
Z okazji Nowego Roku 2011 życzę wszystkim zdrowia, szczęścia i spełnienia wszystkich storczykowych marzeń
kasia74-u mnie najlepiej rosną ciepłolubne dlatego mam ich najwiącej. O każdej porze dnia i nocy zapraszam do oglądania
Art dziękuję za miłe słowa, o uprawie to mogę się tylko z własnego doświadczenia jakimiś spostrzeżeniami podzielić. Uprawiam storczyki już bardzo długo i nie zawsze wskazówki z książek pokrywają sie z moimi własnymi doświadczeniami.
Bogusiu dziękuję, ja uwielbiam takie wściekłe kolorki. Nie jest to gust wszystkich ale ja takie bardzo lubię.
arlet3 szkoda monitora i klawiatury, a zdjęciami to na pewno jeszcze was zanudzę.
Dusia vanda całkiem podobna do twojej, a niedawno kupiłam małą sadzonkę taką jak ty masz.
Justynko, dziękuję w imieniu kwiatuszków. Momenalnie jeszcze jedna Vanda wypuszcza pędzik. Za kilka dni będzie z pomiędzy listków widać.
Bardzo się cieszę że chcecie oglądać moje kwiatki.
Zdjęcia mogłabym pokazywać godzinami bo każda roślina jest obfocona z każdej strony kilka razy przy każdym kwitnieniu.Ale chyba jest tak u każdego z nas Mam jeszcze dużo roślin które kwitną albo będą kwitły. Te zdjęcia naturalnie nie omieszkam na bieżąco wstawiać.
Cattleya pachnie bardzo intenzywnie
cała roślina, kwitła na trzech pędach.
biała cattleya z fioletową warżką
pierwsze kwitnienie po rozsadzeniu, dlatego niezbyt obfite
dendrobium phal. sklepowe kwitnienie
Z okazji Nowego Roku 2011 życzę wszystkim zdrowia, szczęścia i spełnienia wszystkich storczykowych marzeń
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Piękne cattleye już się nie mogę doczekać kiedy moja urośnie i zakwitnie
Dendrobium też bardzo ładne
No i Tobie też życzę wszystkiego najlepszego na Nowy Rok
Dendrobium też bardzo ładne
No i Tobie też życzę wszystkiego najlepszego na Nowy Rok
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Fantastyczne i obfite kwitnienia, a te Cattleye... Wyglądają na wielkokwiatowe i są naprawdę fantastyczne.
A jak wygląda ta sadzonka Vandzi? Jaki ma mieć kolor? Ja swoje sadzoneczki kupiłam prawie 2 lata temu, ale nie zanosi się, by mialy zakwitnąć szybciej niż za 6 lat, ale nie będę ich poganiać, chcę, by rosły w swoim naturalnym tempie. A rózową, tą podobnej do twojej, udało mi się rozmnożyć, bo wytworzyła keiki, a nawet 2, już są oddzielone.
A jak wygląda ta sadzonka Vandzi? Jaki ma mieć kolor? Ja swoje sadzoneczki kupiłam prawie 2 lata temu, ale nie zanosi się, by mialy zakwitnąć szybciej niż za 6 lat, ale nie będę ich poganiać, chcę, by rosły w swoim naturalnym tempie. A rózową, tą podobnej do twojej, udało mi się rozmnożyć, bo wytworzyła keiki, a nawet 2, już są oddzielone.