Paź królowej.... i inne owady. Cz.1
-
- 1000p
- Od: 7 lip 2006, o 22:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nad budleją dawida już się zastanawiam od dłuższego czasu i to nie ze względu na motyle, bo o nich dowiaduję się teraz od Ciebie. Mam jak zawsze problem, gdzie ją w ogrodzie posadzić.jozef pisze:proponuję posadzić w ogrodzie budleję dawida..zwaną motylim krzewem..na mojej w słoneczne dni jest po kilkanaście motyli jednocześnie..różnych.
Mietek.
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Nieładnie byłoby wołać "zazdroszczę Ci Jozefie" bo to nie pasuje do stylu forum. ;:54 Faktem jest ,że budleja o białych kwiatach to nowość w naszych ogrodach i myślę,że nikt poza Toba nie miał jeszcze tego okazu. No to do wiosny Jozefie,pamietaj o zrobieniu sadzonek dla najbardziej napalonych forumowiczów,do których i ja sie zaliczam
- Józef
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2006, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
nie powiedziałbym że to nowość.....spotykałem je już wczesniej..
a na giełdę pojechałem w poszukiwaniu hortensji drzewiastej..wracając do domu z Wrocka w ogrodzie widziałem drzewko o olbrzymich kiściach kwiatów..to była własnie hortensja..akurat dziś jej nie kupiłem ale mam już namiary i w najbiższym czasie będę ją miał..
też po drodze widziałem ciekawie "wycięte" iglaki..jak wrócę zabieram sie do pracy....
a na giełdę pojechałem w poszukiwaniu hortensji drzewiastej..wracając do domu z Wrocka w ogrodzie widziałem drzewko o olbrzymich kiściach kwiatów..to była własnie hortensja..akurat dziś jej nie kupiłem ale mam już namiary i w najbiższym czasie będę ją miał..
też po drodze widziałem ciekawie "wycięte" iglaki..jak wrócę zabieram sie do pracy....
- lila31
- Od: 20 lip 2006, o 12:06
EMZet żeby zdjęcia motyla były kompletne dokleję jeszcz zdjęcie gąsienicy pazia królowj. Jest rówmie piękna jak motyl, chyba że ktoś nie lubi gąsienic to nie zauważy jej urody, ale właściwie trudno nie zauważyć tej ślicznoyki.
Dwie podjadały ligustr a ta degustowała koper. Niestety motyli nie udało się sfotografować. Przeobraziły się i odleciały, zobaczyłam tylko jednego. Zasługuje na swoją nazwę.
Pozdrawiam Lila.
Dwie podjadały ligustr a ta degustowała koper. Niestety motyli nie udało się sfotografować. Przeobraziły się i odleciały, zobaczyłam tylko jednego. Zasługuje na swoją nazwę.
Pozdrawiam Lila.
- lila31
- Od: 20 lip 2006, o 12:06
Postanowiłam, że jeżeli ktoś jeszcze raz pochwali jakość zdjęć to przyznam się - zdjęcia są dziełem mojego syna, Te kilka gorszych to ja, te zrobiome dobrze to on. Pozwolił mi je wysyłać na Forum i nawet radził żebym przypisała je sobie. Niestety sumienie by mnie zjadło za taką nieuczciwość, ale mieć zdolne dziecko to też miło
Lila
Lila