Kolekcja Arlety cz.2
- arlet3
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kolekcja Arlety cz.2
Kochani nastał Nowy Rok a u mnie czas był na kolejną część mojego skromnego wątku.
Pierwszą część zobaczycie tu
Podsumowując moją obecność na forum od początku maja 2010 roku z kolekcją zawierającą 8 szt. phalaenopsisów obecnie wygląda ona tak
26 phalaenopsisy w tym trzy miniaturki, mini mark, equestris i philadelphia
Dwa sabotki
Będą cztery dendrobia jak podrośnie jeszcze jedno maleńkie keiki
Dwie cambrie
I po sztuce różnych odmian
No to takie posumowanie w skrócie
Pierwszą część zobaczycie tu
Podsumowując moją obecność na forum od początku maja 2010 roku z kolekcją zawierającą 8 szt. phalaenopsisów obecnie wygląda ona tak
26 phalaenopsisy w tym trzy miniaturki, mini mark, equestris i philadelphia
Dwa sabotki
Będą cztery dendrobia jak podrośnie jeszcze jedno maleńkie keiki
Dwie cambrie
I po sztuce różnych odmian
No to takie posumowanie w skrócie
Re: Kolekcja Arlety cz.2
Super zestawienie zrobiłaś
Wszystko tak przejrzyście opisane
Ja chyba nie mam ręki do miltonii - coś mi marnieje
Wszystko tak przejrzyście opisane
Ja chyba nie mam ręki do miltonii - coś mi marnieje
Arletko przepiękny pokaz storczyków w jednym miejscu Ja także życzę, aby kolekcja się powiększała( najlepiej wraz z miejscem na nie ).
- marwes
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
Arleto i ja w końcu zawitałem w twoje storczykowe progi.
Sobotnio ?Niedzielna noc, Nowy Rok, w sam raz na przejrzenie Twojego wątku, a jest co czytać . Muszę Ci powiedzieć, że błyskawicznie rozrasta się Twoja kolekcja . Jednak na wyszczególnienia zasłużył Phalaenopsis promiennie krzaczasty żółtasek , fioletowy peloric , philadelphia niesamowita i oczywiście kanon storczykowy MM który pokazywał swoje piękno .
Świetnie sobie radzisz z reanimkami które się odwdzięczają pieknymi kwiatam.
W Nowym Roku 2011 życzę Tobie dużo zdrowia i spełnienia wszystkich ,,chciejstw?? storczykowych.
Sobotnio ?Niedzielna noc, Nowy Rok, w sam raz na przejrzenie Twojego wątku, a jest co czytać . Muszę Ci powiedzieć, że błyskawicznie rozrasta się Twoja kolekcja . Jednak na wyszczególnienia zasłużył Phalaenopsis promiennie krzaczasty żółtasek , fioletowy peloric , philadelphia niesamowita i oczywiście kanon storczykowy MM który pokazywał swoje piękno .
Świetnie sobie radzisz z reanimkami które się odwdzięczają pieknymi kwiatam.
W Nowym Roku 2011 życzę Tobie dużo zdrowia i spełnienia wszystkich ,,chciejstw?? storczykowych.
- Merghen
- Od: 13 gru 2010, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Arleto, jeszcze raz napiszę,że masz piękną kolekcje. I za informacje przeciw wełnowcom. Jutro kupię provado a kompiel roślinki już otrzymały. Mam nadzieję,że ten jeden był samotnikiem
A tak przy okazji zapytam w jakiej ziemi rośnie u Ciebie Ludisia? Takiej szalejące nie wiedziałam nigdzie
A tak przy okazji zapytam w jakiej ziemi rośnie u Ciebie Ludisia? Takiej szalejące nie wiedziałam nigdzie
- arlet3
Gosiu też nie wiem jak będzie z moją miltonią, kupiłam ją z przeceny za 5 zł i jak na razie przyrastają nowe psb a czy zakwitnie to zobaczymy
Kasiu teraz to już tak szybko nie pójdzie, bo i miejsca mało a i wybredna już się zrobiłam no i nie wszędzie można dostać to co jeszcze bym chciała więc zobaczymy co i ile będzie w maju
Aniu oj przyszły, przyszły.
Igorze MM polecam to bardzo piękny i bezproblemowy phal. dendrobia i cambrie w sumie u mnie rosną bez problemu zobaczę tylko czy zakwitną jeszcze
Agatko, Kasiu
Józefie takiego jeszcze nie mam śliczna fotka.
Rysiu tak by było cudownie
Marku witam Cię bardzo serdecznie dziękuję za miłe słowa i życzenia no i zapraszam częściej.
Edytko dziękuję
Małgosiu trzymam kciuki za Twoją wygraną w walce z wełnowcem, a ludisia moja rośnie w tym w czym ją kupiłam czyli w podłożu kokosowym. U nas można to było kupić w kauflandzie. Jest to takie sprasowane podłoże doskonałe jako domieszka też do innych roślin doniczkowych np. hoi.
A tu mały przedłużył pęd i zakwitł mi ponownie no i jedno z ostatnich pewnie zdjęć MM
Kasiu teraz to już tak szybko nie pójdzie, bo i miejsca mało a i wybredna już się zrobiłam no i nie wszędzie można dostać to co jeszcze bym chciała więc zobaczymy co i ile będzie w maju
Aniu oj przyszły, przyszły.
Igorze MM polecam to bardzo piękny i bezproblemowy phal. dendrobia i cambrie w sumie u mnie rosną bez problemu zobaczę tylko czy zakwitną jeszcze
Agatko, Kasiu
Józefie takiego jeszcze nie mam śliczna fotka.
Rysiu tak by było cudownie
Marku witam Cię bardzo serdecznie dziękuję za miłe słowa i życzenia no i zapraszam częściej.
Edytko dziękuję
Małgosiu trzymam kciuki za Twoją wygraną w walce z wełnowcem, a ludisia moja rośnie w tym w czym ją kupiłam czyli w podłożu kokosowym. U nas można to było kupić w kauflandzie. Jest to takie sprasowane podłoże doskonałe jako domieszka też do innych roślin doniczkowych np. hoi.
A tu mały przedłużył pęd i zakwitł mi ponownie no i jedno z ostatnich pewnie zdjęć MM
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Arlet- i ja przybiegłam sie przywitać w drugiej części Twojego wątku
Pieknie Przedstawiłaś swoich podopiecznych. Niezła kolekcja już jest, zwlaszcza, że Zaczynałaś zaledwie z 8 sztukami ;)
Falki Masz bardzo kolorowe, w wesołych barwach. Takie - uwielbiam.
No i różnorodność gatunków zaczyna się poszerzać.
Gratuluję opieki i pięknych kwiatuszków
I życzę, by za rok, kolekcja była conajmniej dwa razy większa
Pieknie Przedstawiłaś swoich podopiecznych. Niezła kolekcja już jest, zwlaszcza, że Zaczynałaś zaledwie z 8 sztukami ;)
Falki Masz bardzo kolorowe, w wesołych barwach. Takie - uwielbiam.
No i różnorodność gatunków zaczyna się poszerzać.
Gratuluję opieki i pięknych kwiatuszków
I życzę, by za rok, kolekcja była conajmniej dwa razy większa
- arlet3
Justynko te 8 szt. to było to co zostało z 16 szt. po walce z wełnowcami ale już w tym roku doszedł do mnie cudny okaz
Asiu
Henryku właśnie dziś rozpoczęło się powiększanie
Wioletko
Dusiu, Jagódko
A teraz news dnia moja siostra dziś sprawiła mi superową niespodziankę zszokowała mnie dosłownie, ale ona zna mój gust i oto do mojej kolekcji dołączył cudny okaz Vandy z jednym kwitnącym i drugim małym pędem, z ładnymi korzonkami i w wazonie. Fotkę niestety jedną i to taką ogólną mogę dziś wstawić bo skończył nam się limit na internet i słabo chodzi ale nie wytrzymam do pojutrza aby się pochwalić bo jeszcze do siebie dojść nie mogę
Asiu
Henryku właśnie dziś rozpoczęło się powiększanie
Wioletko
Dusiu, Jagódko
A teraz news dnia moja siostra dziś sprawiła mi superową niespodziankę zszokowała mnie dosłownie, ale ona zna mój gust i oto do mojej kolekcji dołączył cudny okaz Vandy z jednym kwitnącym i drugim małym pędem, z ładnymi korzonkami i w wazonie. Fotkę niestety jedną i to taką ogólną mogę dziś wstawić bo skończył nam się limit na internet i słabo chodzi ale nie wytrzymam do pojutrza aby się pochwalić bo jeszcze do siebie dojść nie mogę
- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
Arletko gratuluję drugiej części tak pięknie rozpoczętej oraz pokaźnej już kolekcji storczyków
Wspaniały prezent w postaci vandy - życzę powodzenia i dłuuuugiego kwitnienia
Wspaniały prezent w postaci vandy - życzę powodzenia i dłuuuugiego kwitnienia
- Merghen
- Od: 13 gru 2010, o 09:09
Śliczny prezent. Gdyby nie pewne moje postanowienie też bym może taką miała. Mąż obiecał mi spełnić moje marzenie (za wszycie ręcznie długiego zamka do kurtki skórzanej) i mam coś sobie wybrać - oczywiście ze storczykowatych ale ja stwierdziłam,że kwiaty to sama sobie kupię a mąż sprawi mi orchidarium - takie w/g moje projektu. Wiem,że to dłużej potrwa ale storczyki nauczyły mnie cierpliwości...
Chętnie zaś pooglądam vandę z kwiatami i pąkami u Ciebie więc czekam na sesję I pozdrowienia dla siostry, ma dziewczyna gust i gest
Ps. Z tym limitem to masz tak jak ja
Chętnie zaś pooglądam vandę z kwiatami i pąkami u Ciebie więc czekam na sesję I pozdrowienia dla siostry, ma dziewczyna gust i gest
Ps. Z tym limitem to masz tak jak ja
- arlet3
Po małych problemach z internetem wreszcie jestem z nową porcją fotek
Asiu, Jagodo, Jolu, Agatko, Kasik, fragolotta
Małgosiu no gdybym miała taki wybór jak Ty też pewnie wybrałabym orchidarium, ale to od męża co mógłby zrobić, a siostra wiedziała, że sama to się pewnie nie zdecyduję na tak kosztowny wydatek. No i sprawiła mi cudny prezent imieninowy
Marto miło mi, że zajrzałaś i tu.
Justynko
Marku dzięki i ja myślę, że bardziej siostry, bo vandę możesz sobie kupić ale takich sióstr to raczej nie sprzedają
Kasiu no to był prezent mega super niespodzianka to jak miałam go nie przyjąć? Vanda na razie stoi sobie w wazonie, ale zastanawiam się czy nie jest on za mały? jak spotkam gdzieś większy w mądrej cenie to na pewno jej kupię większe lokum.
Reniu, Moniko, Joasiu, Roksik, Grażynko, Justynko, Henryku dziękuję za słowa uznania dla vandy, siostrę mam extra.
Tak jak wcześniej wspomniałam jest to prezent imieninowy, od męża dostałam tylko kasę na nowego kwiatka, bo stwierdził że najlepiej jak sama sobie kupię to co mi się podoba, tylko mam dylemat czy szukać teraz na siłę coś czy poczekać na wiosenną wystawę i kupić coś fajnego?
no rozpisałam się strasznie a teraz pora na fotki
Takie ma kwiaty
Tak wygląda w całości
Tu drugi pęd kwiatowy
I na koniec korzenie, tylko proszę o radę jak je namówić do rośnięcia w dół?
Mam nadzieję, że Was nie zanudziłam tymi fotkami
Asiu, Jagodo, Jolu, Agatko, Kasik, fragolotta
Małgosiu no gdybym miała taki wybór jak Ty też pewnie wybrałabym orchidarium, ale to od męża co mógłby zrobić, a siostra wiedziała, że sama to się pewnie nie zdecyduję na tak kosztowny wydatek. No i sprawiła mi cudny prezent imieninowy
Marto miło mi, że zajrzałaś i tu.
Justynko
Marku dzięki i ja myślę, że bardziej siostry, bo vandę możesz sobie kupić ale takich sióstr to raczej nie sprzedają
Kasiu no to był prezent mega super niespodzianka to jak miałam go nie przyjąć? Vanda na razie stoi sobie w wazonie, ale zastanawiam się czy nie jest on za mały? jak spotkam gdzieś większy w mądrej cenie to na pewno jej kupię większe lokum.
Reniu, Moniko, Joasiu, Roksik, Grażynko, Justynko, Henryku dziękuję za słowa uznania dla vandy, siostrę mam extra.
Tak jak wcześniej wspomniałam jest to prezent imieninowy, od męża dostałam tylko kasę na nowego kwiatka, bo stwierdził że najlepiej jak sama sobie kupię to co mi się podoba, tylko mam dylemat czy szukać teraz na siłę coś czy poczekać na wiosenną wystawę i kupić coś fajnego?
no rozpisałam się strasznie a teraz pora na fotki
Takie ma kwiaty
Tak wygląda w całości
Tu drugi pęd kwiatowy
I na koniec korzenie, tylko proszę o radę jak je namówić do rośnięcia w dół?
Mam nadzieję, że Was nie zanudziłam tymi fotkami
- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
Arletko znów powiem, że okaz piękny
Ja jednak ulokowałabym ją w większym wazonie, a na wyrastające w górę korzenie raczej rady nie ma Taka już czasem ich uroda i wydaje mi się, że częściej się to zdarza właśnie przy hodowli w wazonie. Choć u mojej jednej wiszącej korzenie sięgają już prawie najmłodszych liści
Ja jednak ulokowałabym ją w większym wazonie, a na wyrastające w górę korzenie raczej rady nie ma Taka już czasem ich uroda i wydaje mi się, że częściej się to zdarza właśnie przy hodowli w wazonie. Choć u mojej jednej wiszącej korzenie sięgają już prawie najmłodszych liści