Pies a ogród - LINKI
Pies a ogród - LINKI
Szukam pomysłu jak sobie poradzić z "minami" za moim domem. Mianowicie od niedawna mam wspólny plac razem z sąsiadem, ogrodzenie naszej działki planujemy dopiero stawiać latem. I najgorszym minusem tej całej sytuacji są dwa psy sąsiada, które na moje nieszczeście nauczyły się załatwiać swoje potrzeby u mnie na placu. Zima trochę maskuje ten problem ale na wiosne strach będzie postawić tam nogę... Czy ktoś zna jakieś środki które nauczą psy nie robienia tego w wyznaczonym obsarze? Może jakiś odstraszacz, ale nie wiem czy takie rzeczy działają, lub jakieś chemiczne zapachy odpychające psy? Tylko wiadomo zależy mi na bezpiecznych środkach które tylko zniechęc psa do załatwiania swoich potrzeb w tych miejscach. Działka ma około 400 m2 z czego zalezy mi na chociaz 200m2 "czystości". Proszę o rady...
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Problem z nieczystościmi po psach
Zerknij tu:
- Coś przeciwko psom
- Psy w ogrodzie
- Obsikiwanie zimą iglaków i krzewów przez psa
- Jakie rośliny przeżyją przy dużym psie?
- Grunt po piesku.
- Trawnik zniszczony przez psa
- Psie odchody jako nawóz - wasze opinie?
- Odchody psa jako nawóz?
- Jak odstraszyć sarny .
- Odstraszacz zwierząt - SKUTECZNE
W skrócie - nie ma skutecznych środków chemicznych odstraszających psy, jedyny skuteczny środek przeciw ich wizytom, to solidny płot
- Coś przeciwko psom
- Psy w ogrodzie
- Obsikiwanie zimą iglaków i krzewów przez psa
- Jakie rośliny przeżyją przy dużym psie?
- Grunt po piesku.
- Trawnik zniszczony przez psa
- Psie odchody jako nawóz - wasze opinie?
- Odchody psa jako nawóz?
- Jak odstraszyć sarny .
- Odstraszacz zwierząt - SKUTECZNE
W skrócie - nie ma skutecznych środków chemicznych odstraszających psy, jedyny skuteczny środek przeciw ich wizytom, to solidny płot
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
-
- 10p - Początkujący
- Od: 26 gru 2010, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Problem z nieczystościmi po psach - LINKI
można też pogadać z sąsiadem aby sprzątał po swoim psie.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 wrz 2006, o 13:03
- Kontakt:
Można założyc elektrycznego pastucha.
Pies w krótkim czasie oduczy się wchodzenia na niedozwolony teren.
Pies w krótkim czasie oduczy się wchodzenia na niedozwolony teren.
- 100krotka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To nie psy się nauczyły, tylko sąsiad się nauczył
A skoro się nauczył, to i oduczyć sie może. mam nadzieję, że nie pogryzie ;-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Nie no nie bądzmy tak brutalni Elektryczny pastuch nie wchodzi w gre... po dworze biega też małe dziecko... Nie chce robić krzywdy zwierzakowi ale go jakoś zachęcić do znalezienia innej miejscówki... Zastanawiam sie nad http://www.odstraszacze.com/index.php?category_id=199 ale to chyba pic na wodę, nie znam nikogo kto by stosował takie zabawki, zresztą nie wiadomo czy pies się do tego nie przyzwyczai..
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
Zdjęcia tych wyszczerzonych zwierzaków na opakowaniu odstraszacza sugerują, że pies czy kot nie wychodzą z tego żywi
Jeśli masz zbywające pieniądze, to spróbuj, a potem koniecznie zdaj nam relację, bo chyba nikt nic o czymś takim u nas nie pisał.
Jeśli masz zbywające pieniądze, to spróbuj, a potem koniecznie zdaj nam relację, bo chyba nikt nic o czymś takim u nas nie pisał.
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- image
- 200p
- Od: 23 lip 2010, o 16:53
- Kontakt:
100krotko masz 100 % rację, to wygodny i leniwy sąsiad się nauczył Nie musi wychodzić z psami daleko, ale nic by Mu się nie stało gdyby schylił się i posprzątał po swoich psach.100krotka pisze:To nie psy się nauczyły, tylko sąsiad się nauczył
Do tego wystarczą zwykle woreczki foliowe ( zawsze na spacerze z moimi pupilami mam ich kilka w kieszeni), zbiera się "kupsko" i wyrzuca do kosza na śmieci albo pod krzaczki ozdobne jako nawóz i po problemie
Pozdrawiam! Róża