Adenium - Róża pustyni cz.2
- polanka
- 100p
- Od: 19 gru 2009, o 14:40
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Róża pustyni cz.2
Kiedy człowiek zabije ostatnie zwierzę i spali ostatnie drzewo - przekona się, że pieniędzy nie można zjeść.
Wątek wymienny http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67891" onclick="window.open(this.href);return false;
Wątek wymienny http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67891" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 10p - Początkujący
- Od: 2 gru 2010, o 08:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ładne... ładniejsze od moich;/ jaką one grubość mają?? bo wydają się grubiutkie... eh czekam na marzec jak na zbawienie;p
Annie_tychy jak sprawuje się twoja bidulka. Ja próbowałam 2 razy ukorzenić odcięte gałązki i w obu przypadkach poniosłam fiasko.
Natomiast przywieziona roślinka ładnie kwitła mi prawie 3 m-ce Teraz po 2 m-cach przerwy widzę znowu zawiązki pączków kwiatowych. Bardzo się z niej cieszę bo wysiewałam również 2 razy i siewki po jakiś czasie padały.
Natomiast przywieziona roślinka ładnie kwitła mi prawie 3 m-ce Teraz po 2 m-cach przerwy widzę znowu zawiązki pączków kwiatowych. Bardzo się z niej cieszę bo wysiewałam również 2 razy i siewki po jakiś czasie padały.
Cieszmy się z każdego dnia
- polanka
- 100p
- Od: 19 gru 2009, o 14:40
Latem ubiegłego roku ukorzeniłam odcięty 5-cio cm. czubek adenium. Ziemia kaktusowa z dodatkiem perlitu, nie podlewane a często spryskiwane. Z braku innej doniczki dostał dużo za dużą doniczkę. Teraz roślinka ma 25cm. Co jakiś czas wygrzebuję trochę ziemi i odkrywam korzenie.
Łukaszku te maluchy są cieniutkie, tak ok 4-5 mm średnicy.Lukaszek0 pisze:Ładne... ładniejsze od moich;/ jaką one grubość mają?? bo wydają się grubiutkie... eh czekam na marzec jak na zbawienie;p
Jak dadzą radę do wiosny, będzie dobrze
Kiedy człowiek zabije ostatnie zwierzę i spali ostatnie drzewo - przekona się, że pieniędzy nie można zjeść.
polanka no to miałaś dużo szczęścia że ukorzeniłaś.Ślicznie wygląda i pewnie niedługo zakwitnie.
Życzę dalszego powodzenia
Życzę dalszego powodzenia
Cieszmy się z każdego dnia
-
- 10p - Początkujący
Polanka moje maja 3 mm rowne każdy. Zdawało sie że o wiele grubsze;) jak te wytrzymaja i ladnie podrosna do maja to sobie kupie jeszcze pare nasionek.
Dziękuje za odpowiedzi. Pewnie te problemy dotyczą zmiany miejsca. Mam nadzieję, że jak już raz próbowała zakwitnąć to za jakiś czas ponowi kwitnienie.
- annie_tychy
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 27 gru 2010, o 16:20
Frania moja roślinka marnie skończyła swój żywot jeszcze trzymam ją w jakże gustownym inkubatorze z butelki, ale niestety z tego co widzę zrobiła się sucha jak patyk. Ale się nie poddam i na wiosnę spróbuję zamówić jeszcze jedną sadzonkę. Ma ktoś może namiary na jakiś sprawdzony sklep internetowy?
"Kiedy czegoś pragniesz to cały Wszechświat działa potajemnie byś mógł to pragnienie spełnić"
annie_tychy przypomnij się na wiosne znajde dla ciebie jakieś ładne sadzonki, na razie ładnie zimują i strat niewiele więc będę miał pare do rozdania...
- annie_tychy
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 27 gru 2010, o 16:20
O super
Tylko się dobrze zastanów czy chcesz mi powierzyć taką roślinkę bo ja jestem zdolna zmarnować nawet sztuczne kwiaty
No chyba, że do tego czasu zdążę przestudiować całe forum o hodowli adenium.
Tylko się dobrze zastanów czy chcesz mi powierzyć taką roślinkę bo ja jestem zdolna zmarnować nawet sztuczne kwiaty
No chyba, że do tego czasu zdążę przestudiować całe forum o hodowli adenium.
"Kiedy czegoś pragniesz to cały Wszechświat działa potajemnie byś mógł to pragnienie spełnić"
może nie bedzie tak żle, u mnie rosną bez problemu więc sobie poradzisz...
- Malkar
- 500p
- Od: 27 sty 2007, o 21:16
Moje adenia ładnie podrosły (dla przypomnienia kupiłam je w lutym na all). Największe ma 10 cm wysokości a najmniejsze 5cm. Grubość do 1cm do 1,5cm. Jak je kupiłam to cała piątka była jednakowego wzrostu a po prawie roku takie różnice. A wszytkie mieszkają razem na jednej podstawce, na tym samym parapecie.
Pozdrawiam. Małgorzata
-
- 10p - Początkujący
Malkar dodaj zdjęcie swoich adenium;) jestem ciekaw jak wyglądają.