Mój ogród iglaków macierzanek goryczek krwawników

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród iglaków macierzanek goryczek krwawników

Post »

Adrian ogród ....zbrakło mi słów ....uwielbiam takie . Co do datur to moja czerwona wyhodowana z nasionka nie zakwitła i poprzedniej zimy nie przeżyła ...zresztą pozostałe dwie/ żółta i biała / też tak samo , przechowuję je co roku tak samo ...coś poszło nie tak . Fuksje fantastyczne już miałam sobie odpuścić ...niestety pokonały mnie / nie mogłam się oprzeć / delospermy będą do kolekcji ...teraz czekam na dąbrówki .
Wielki ;:180 ;:180 dla Ciebie i Twoje żony ....ogrom pracy robicie aby w naszych ogrodach , ogródkach i działeczkach było coraz piękniej .
Awatar użytkownika
adrianic
1000p
1000p
Od: 4 maja 2010, o 21:03
Kontakt:

Post »

Nawet nie wiesz ile nam radości zrobiłaś tym postem :)
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj piękny masz ogród iglaczki takie zdrowe, bardzo mi się podoba jak w ogrodzie są kompozycje z kamienia,pozdrawiam
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
adrianic
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Eukomis
Bardzo dziękuję :)
W 2010 iglaczki co 2 tygodnie pryskane na grzyba zgodnie z zaleceniami naszej znajomej od ilgaczków. Po powodziach zaczęły dziwnie wyglądać - tak jaby przędziorek ale ona stwierdziła, że w tym roku jakś grzyb atakuje więc opryskiwaliśmy na grzyba i faktycznie udało się i nie zanotowaliśmy strat :)
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

adrianic pisze:... zaczęły dziwnie wyglądać - tak jakby przędziorek ale ona stwierdziła, że w tym roku jakś grzyb atakuje więc opryskiwaliśmy na grzyba i faktycznie udało się i nie zanotowaliśmy strat :)
Adrianie ja chyba na wiosnę skorzystam z rad waszej znajomej od iglaczków i opryskam od grzyba. Bo co niektóre moje iglaki wyglądają 'dziwnie' :cry: , oprysk od przędziorków nic niewiele dał- więc spróbuję jeszcze od grzyba :?
Awatar użytkownika
adrianic
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Na wiosnę jak temperatury będą jeszcze poniżej 18 stopni to opryskaj na wszelki wypadek talstarem, a najlepiej 3 razy co tydzień preparatem vertimec na ewentualnego przędziorka, który zawsze się pojawi - vertimec-u możesz używac w całym okresie wzrostu niezależnie od temperatury a talstar tylko poniżej 20 stopni.

Ja też wcześniej w zeszłym roku opryskiwałem na grzyba topsinem ale nie zadziałał. Nasza znajoma doradziła mi aby użyć SCORE 250 EC - to zadziałało.
Objawy były dosłownie takie same jak przy przędziorku
emmi53
200p
200p
Od: 20 sty 2010, o 21:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pozwoliłam sobie pospacerować po Waszym ogrodzie. Muszę przyznać, że robi wrażenie - zadbany, dopieszczony i gustowny. Gratuluję pomysłu i realizacji. Wyobrażam sobie ile pochłonął czasu i pracy ale są efekty i to sie liczy. Życzę dalszych ciekawych pomysłów. Pozdrawiam cieplutko szefową i szefa tego ogrodu oraz półautomat do podlewania
Awatar użytkownika
adrianic
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Pracy było sporo i niestety na wiosnę będzie jeszcze więcej. Jak stopniał śnieg to okazało się, że krecik zajął się trawnikiem. Na wiosnę musimy cały zerwać - tak 30 cm ziemi, położyć siatkę przeciw kretom, przysypać ją i od nowa siać trawkę - dobry tydzień pracy bo wszystko trzeba ręcznie robić i na czas układania siatki trzeba przetransportować gdzieś tą ziemię - dużo pracy - ręce opadają - jak bym dorwał tego kreta to nie wiem jak by się to skończyło dla niego. Załamałem się jak to zobaczyłem ;:223

A te wszystkie solarne odstraszacze kretów to raczej nie działają. Codziennie jak jeszcze były widoczne pomimo śniegu słyszałem jak buczą, a teraz jak stopniał śnieg to kret dwa z nich (nie wiem jak) wypchnął z ziemi. Mam wrażenie, że ten kret zrobił to specjalnie żeby mi pokazać, że ma je głęboko w d..... ;:223
Dałem 4 odstraszacze na terenie na którym wg opisu wystarczyłby jeden i nic - kret jak był tak jest. Podkopał mi połowę karłowatych iglaczków - mam nadzieję, że nie przemarzły przez to :evil:

Czy ktoś mógłby mi doradzić w sprawie tego kreta? Plizzzzzz
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47

Post »

Witaj Adrianie.Widzę ,że masz ten sam problem z kretami ,a ja jeszcze z nornicami ,co ja.
Przeczytaj sobie wątek "Kret czy nornica".
Pozdrawiam.
Helena
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

A ja dzisiaj rozmawiałam z naszym wykładowcą o Twoim kreciku ...są jakieś tabletki które wrzuca się do norek i one zagazowują krecika / wiem że to nie humanitarne ale .../ decyzja należy do Ciebie ...ja na szczęście nie mam tego problemu ...u mnie moje dwa psy biegają jak stado koni ...więc żaden kret tego nie wytrzyma ....no i koty też robią swoją robotę .
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Ja mam cztery koty ogrodowe ,które wyłapują myszy i wystraszają krety .. ale na łące kwiatowej mam zawsze zryte i później trudno kosić nawet kosą .. ale gdzieś muszą ryć więc niech tam sobie robią kretowiska ...
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
adrianic
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

No jak mój owczarek biegał po ogrodzie to miałem połowę drzewek połamanych - teraz Gaja nie ma tam wstępu więc nie trzeba co roku thuj wymieniać (widać na zdjęciach, że mają różną wielkość).
Awatar użytkownika
adrianic
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Te tabletki, a raczej kamyczki to karbid. Muszę się nad tym zastanowić na wiosnę. Im więcej będzie strat tym prawdopodobieństwo użycia większe :evil:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”