Storczyki Joasi
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczyki Joasi
Asiu warto było czekać, pięknie kwitną twoje storczyki
Ten maluszek koło białego czy jego zdjęcie też wstawiłaś? Ja teraz żałuję że kupowałam storczyki z dużymi liśćmi teraz bym miała jeszcze trochę miejsca na kilka mniejszych.
Nie wiem jak to zrobisz porozmawiaj ze swoim sabotkiem żeby pięknie się rozrósł i ja od Ciebie odkupie rozetkę na niego jeszcze znajdę miejsce jest cudny czy to Purpuratum?
Zbiorowe zdjęcie z ubiegłego roku wspaniałe i ten żółtasek
Ten maluszek koło białego czy jego zdjęcie też wstawiłaś? Ja teraz żałuję że kupowałam storczyki z dużymi liśćmi teraz bym miała jeszcze trochę miejsca na kilka mniejszych.
Nie wiem jak to zrobisz porozmawiaj ze swoim sabotkiem żeby pięknie się rozrósł i ja od Ciebie odkupie rozetkę na niego jeszcze znajdę miejsce jest cudny czy to Purpuratum?
Zbiorowe zdjęcie z ubiegłego roku wspaniałe i ten żółtasek
- jolcia_82
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 8 lis 2010, o 22:16
Przyszłam zobaczyć Asiu Twojego fioletowego i zobaczyłam piękne zdjęcia ale masz ślicznie kolorowo. Fioletowy chyba faktycznie mam taki sam
Pozdrawiam
Jola
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=39875" onclick="window.open(this.href);return false;
Jola
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=39875" onclick="window.open(this.href);return false;
- arlet3
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Asiu śliczna nowość a liście faktycznie ogromne pozostałe też ślicznie kwitną sabotek niech trzyma się dzielnie no i ubiegłoroczne kwitnienia przepiękne
Zastanawiam się od czego zależy długość pędu na kwiatku U Ciebie są one raczej niskie i takie też chciałabym mieć u siebie bo mam małe okna i te giganty mi się nie mieszczą a nie mam innego miejsca jak parapety
Zastanawiam się od czego zależy długość pędu na kwiatku U Ciebie są one raczej niskie i takie też chciałabym mieć u siebie bo mam małe okna i te giganty mi się nie mieszczą a nie mam innego miejsca jak parapety
-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cudowne zbiorowe kwitnienia. Tak kolorowo się u Ciebie zrobiło.
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Pięknie, kolorowo u Ciebie, najbardziej podoba mi się zbiorowe zdjęcie z zeszłego roku.
- JoasiaM
- 200p
- Od: 13 wrz 2010, o 21:46
Kasiu(katarzynka575) dziękuję ślicznie
Jolu dziękuję
Arletko wielkie dzięki
Asiu, Agnieszko, Kasiu(kasia74) dziękuję
Ten kwiatuszek obok wielkiego, już tu jest w moim wątku -to tęczuś- nie taki maluszek, rośnie w zwykłej 12-cm doniczce, ale kwiatuszki rzeczywiście ma drobne woskowe, właśnie zżółkł mu jeden z pędów do połowy, na którym były dwa kwiatki i już odpadły, ma za to dwa inne i jeszcze jeden pączek, który może już jutro się otworzy. Mój sabotek był nazwany przez sprzedawcę jako paphiopedilum vinicolor, jak tylko obdarzy mnie większą ilością rozetek to chętnie się podzielękatarzynka575 pisze:Ten maluszek koło białego czy jego zdjęcie też wstawiłaś? Ja teraz żałuję że kupowałam storczyki z dużymi liśćmi teraz bym miała jeszcze trochę miejsca na kilka mniejszych.
Jolu dziękuję
Prawie jak bliźniaki -hi hi hi, ciekawe czy na wiosnę już zakwitnie? Pęd rośnie w każdym razie.jolcia_82 pisze:Fioletowy chyba faktycznie mam taki sam
Arletko wielkie dzięki
Nie mam pojęcia od czego zależy wielkość pędów, ale na pewno ma wpływ pora roku(przynajmniej u mnie), u mnie zimą są mniejsze a latem wyższe. Moje starsze storczyki z wiekiem mają coraz dłuższe pędy. U żółtego storczyka nowy pęd był tej samej wielkości co poprzedni.arlet3 pisze:Zastanawiam się od czego zależy długość pędu na kwiatku U Ciebie są one raczej niskie i takie też chciałabym mieć u siebie bo mam małe okna i te giganty mi się nie mieszczą a nie mam innego miejsca jak parapety
Asiu, Agnieszko, Kasiu(kasia74) dziękuję
- JoasiaM
- 200p
Aha, zapomniałam napisać o pewnej ciekawostce, mój niby tęczowy storczyk, który stał się kremowy, obecnie jest biały, po prostu kremik "wyblakł" Zdjęcia w sobotę bądź niedzielę, bo po pracy już ciemno i zdjęcia są do niczego.
-
- 1000p
Dzisiaj jeszcze szukałam w inter. sabotków takich jak Twój i ten którego kupiłam ,wyszło na to że Twój może to być też Paph.Maudiae "black jack" ale najbardziej pasuje mi do Purpuratum bo pod tą nazwą którą miałaś podaną przez sprzedawcę wyświetlają się trochę inne piękności .Mojego też znalazłam pod dwoma nazwami ale chyba jest to Luna .Joasiu to ja czekam a Ty pamiętaj o mnie jak kiedyś będziesz go rozdzielała, bo tak się rozrośnie
Fajny ten który zmienia kolor przynajmniej nie jest z nim nudno jest nieprzewidywalny .
Fajny ten który zmienia kolor przynajmniej nie jest z nim nudno jest nieprzewidywalny .
- JoasiaM
- 200p
Kasiu nie wiem co to za rodzaj sabotka posiadam, grunt, że piękny i mam nadzieję, że zakwitnie znowu. Oczywiście o rozetce będę pamiętać.
Dziś po pracy czekała na mnie niespodzianka, trzy storczyki pokazały już swoje pierwsze kwiaty w nowym roku.
A jutro wybieram się do LM po osłonki, mam nadzieję, że nic mnie nie skusi (miałam nie kupować z braku miejsca rzecz jasna), ale jak spotkam coś wymarzonego to nie wiem co z moją silną wolą będzie
Dziś po pracy czekała na mnie niespodzianka, trzy storczyki pokazały już swoje pierwsze kwiaty w nowym roku.
A jutro wybieram się do LM po osłonki, mam nadzieję, że nic mnie nie skusi (miałam nie kupować z braku miejsca rzecz jasna), ale jak spotkam coś wymarzonego to nie wiem co z moją silną wolą będzie
-
- 1000p
Asiu trzymam kciuki za osłonki i może coś do osłonek Teraz w L.M. przynajmniej u mnie takie piękności przywieźli żeeeeeeeee głowa mnie bolała przy wyborze tym bardziej że to ostatni do mojej kolekcji .No i muszę trzymać miejsca na rozetkę od Ciebie (kiedyś)
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Ubiegłoroczne kwitnienia cudne
Jak zaczelam przygode ze storczykami to moj kuchenny parapet przypominal ten twoj widoczek z ubieglorocznego kwitnienia...a teraz nie moga sie zgrac i każdy kwitnie w innym terminie.Moze to i dobrze bo jest taka ciaglosc caly czas cos sobie tam kwitnie i cieszy oczy(serce i dusze).