Moje rośliny
-
- 10p - Początkujący
- Od: 9 sty 2011, o 22:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje rośliny
Witam wszystkich ^^
Od dziecka lubię rośliny, ale informacje na ich temat zaczęłam zdobywać dopiero od kilku dni (po zalaniu grudnika)
Jako że właściwie jestem zupełnym laikiem, będę bardzo wdzięczna za wszystkie porady
A oto moje roślinki:
Ficus Benjamina i bluszcz:
Fikus Benjamina i pelargonia pachnąca:
Pelargonia pachnąca, zielistka i fittonia:
Oleandry:
Fittonia, fikus i nie wiem co :
Datura, znowu nie wiem co i Cyprus Goldcrest:
Znów nie znam nazwy :
Fatsia Japonica:
Będę wdzięczna, jak ktoś poprawi ewentualne błędy lub poda brakujące nazwy
Od dziecka lubię rośliny, ale informacje na ich temat zaczęłam zdobywać dopiero od kilku dni (po zalaniu grudnika)
Jako że właściwie jestem zupełnym laikiem, będę bardzo wdzięczna za wszystkie porady
A oto moje roślinki:
Ficus Benjamina i bluszcz:
Fikus Benjamina i pelargonia pachnąca:
Pelargonia pachnąca, zielistka i fittonia:
Oleandry:
Fittonia, fikus i nie wiem co :
Datura, znowu nie wiem co i Cyprus Goldcrest:
Znów nie znam nazwy :
Fatsia Japonica:
Będę wdzięczna, jak ktoś poprawi ewentualne błędy lub poda brakujące nazwy
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 wrz 2010, o 07:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje rośliny ^^
Padawan witaj na forum.Roślinki ładne ,fitonia ma ładny kolorek.Nazwy nieznych na pewno ktoś poda .Ja akurat jestem raczej laikiem w nazwach.
Gdybyś mogła to podaj imię ,będzie nam łatwiej się do Ciebie zwracać...................No i uważaj bo to forum jest bardzo zaraźliwe.
Gdybyś mogła to podaj imię ,będzie nam łatwiej się do Ciebie zwracać...................No i uważaj bo to forum jest bardzo zaraźliwe.
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
na Forum
Bardzo ładne roślinki. Też chętnie dowiedziałabym się, jak masz na imię.
Pozdrawiam Ela
Bardzo ładne roślinki. Też chętnie dowiedziałabym się, jak masz na imię.
Pozdrawiam Ela
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
-
- 10p - Początkujący
Jestem Gosia. Dziękuję za uznanie Roślinki już zostały zidentyfikowane.
Zauważyłam, że jest zaraźliwe Wracając do domu nie mogłam powstrzymać się przed wstąpieniem do kwiaciarni
Pozdrawiam również
Zauważyłam, że jest zaraźliwe Wracając do domu nie mogłam powstrzymać się przed wstąpieniem do kwiaciarni
Pozdrawiam również
-
- Od: 20 wrz 2010, o 07:32
Haha Gosi no to wpadłaś na amen.A jak się tak człowiek napatrzy to wszystkiego by się chciało ,tylko ustawiać nie ma gdzie.
- elcia1974
Gosiu, teraz Twoje uzależnienie będzie się już tylko pogłębiac.
Ja też nie mogę przejśc obojętnie obok kwiaciarni.
Ja też nie mogę przejśc obojętnie obok kwiaciarni.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
- MalinaG
- 1000p
- Od: 30 sie 2008, o 09:51
Re: Moje rośliny
Witaj Gosiu! wpadłam z rewizytą Sporo masz tych doniczkowców i w świetnej formie-widać,ze bardzo o nie dbasz.Mam taką sugestię,żebyś wklejała większe zdjęcia,to się będzie lepiej oglądać.
PS.a co przytargałaś z kwiaciarni?
PS.a co przytargałaś z kwiaciarni?
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Gosiu znam te pierwsze symptomy uzależnienia kiedy wstąpiłam na forum i zobaczyłam te wszystkie piękności, które stoją na parapetach naszych koleżanek, nagle zapragnęłam mieć je wszystkie całe szczęście, że mam już pewne doświadczenie w wykańczaniu roślin, to potrafię opanować się w kwiaciarni
-
- 10p - Początkujący
Obserwator: Iwonko, powoli zaczynam się zastanawiać jak poszerzyć parapet i gdzie przestawić szafę, żeby zrobić miejsce na regał na kwiaty
Chwilowo jeszcze mam gdzie ustawiać nowe okazy, ale jako że idzie (powoli, ale zawsze) wiosna, to zacznę wysiewać nasiona, do poprzesadzania do ogrodu i już na pewno się nie pomieszczę?
elcia1974: Elu, ja nigdy nie mogłam przejść obojętnie, tylko zanim tutaj trafiłam, to po krótkiej walce z samą sobą, umiałam odejść bez zakupów
MalinaG: Alu, dziękuję Staram się dbać, do tej pory wkładałam w to wiele serca, a teraz mam zamiar dołączyć wiedzę A oto, zdjęcie mojego nowego nabytku:
Oraz odnóżka rośliny od mamy z firmy:
może wie ktoś jak to się nazywa?
Popracuję nad formatem zdjęć, Imageshack się buntuje :/
heliofitka: Iwonko, współczuję wykańczania i gratuluję opanowania, ja mam z tym problem ;) Ja ostatnio przelałam grudnika, co skłoniło mnie do szukania takiego forum, ale teraz zobaczyłam, że jego szczątki chyba jeszcze żyją. Za to w dziedzinie opanowania leżę na całej linii
pati22443: Patryku, dziękuję za miłe słowa Mnie bluszcze chyba lubią, więc mogę się z Tobą podzielić sadzonkami i doświadczeniem
Pozdrawiam wszystkich gorąco i dziękuję za odwiedziny w moim wątku
Chwilowo jeszcze mam gdzie ustawiać nowe okazy, ale jako że idzie (powoli, ale zawsze) wiosna, to zacznę wysiewać nasiona, do poprzesadzania do ogrodu i już na pewno się nie pomieszczę?
elcia1974: Elu, ja nigdy nie mogłam przejść obojętnie, tylko zanim tutaj trafiłam, to po krótkiej walce z samą sobą, umiałam odejść bez zakupów
MalinaG: Alu, dziękuję Staram się dbać, do tej pory wkładałam w to wiele serca, a teraz mam zamiar dołączyć wiedzę A oto, zdjęcie mojego nowego nabytku:
Oraz odnóżka rośliny od mamy z firmy:
może wie ktoś jak to się nazywa?
Popracuję nad formatem zdjęć, Imageshack się buntuje :/
heliofitka: Iwonko, współczuję wykańczania i gratuluję opanowania, ja mam z tym problem ;) Ja ostatnio przelałam grudnika, co skłoniło mnie do szukania takiego forum, ale teraz zobaczyłam, że jego szczątki chyba jeszcze żyją. Za to w dziedzinie opanowania leżę na całej linii
pati22443: Patryku, dziękuję za miłe słowa Mnie bluszcze chyba lubią, więc mogę się z Tobą podzielić sadzonkami i doświadczeniem
Pozdrawiam wszystkich gorąco i dziękuję za odwiedziny w moim wątku
- anik
- 1000p
- Od: 28 maja 2010, o 13:05
Zawitałam i ja do twojego wąteczku Gosiu. Śliczne masz roślinki.
Ta roślinka na ostatnim zdjęciu to zroślicha.
Ta roślinka na ostatnim zdjęciu to zroślicha.
- elcia1974
Piękne nowe nabytki. Ja jeszcze dodam, że łacińska nazwa Zroślichy brzmi Syngonium.
- MalinaG
- 1000p
- Od: 30 sie 2008, o 09:51
Gosiu! to twój pierwszy storczyk? czy masz już kolekcję w domu?
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie