Storczyki Joasi

ODPOWIEDZ
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki Joasi

Post »

Asiu warto było czekać, pięknie kwitną twoje storczyki ;:63
Ten maluszek koło białego czy jego zdjęcie też wstawiłaś? Ja teraz żałuję że kupowałam storczyki z dużymi liśćmi teraz bym miała jeszcze trochę miejsca na kilka mniejszych.
Nie wiem jak to zrobisz porozmawiaj ze swoim sabotkiem żeby pięknie się rozrósł i ja od Ciebie odkupie rozetkę na niego jeszcze znajdę miejsce ;:224 jest cudny czy to Purpuratum?
Zbiorowe zdjęcie z ubiegłego roku wspaniałe i ten żółtasek :D
Awatar użytkownika
jolcia_82
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 8 lis 2010, o 22:16

Post »

Przyszłam zobaczyć Asiu Twojego fioletowego i zobaczyłam piękne zdjęcia :shock: ale masz ślicznie kolorowo. Fioletowy chyba faktycznie mam taki sam :)
Pozdrawiam
Jola
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=39875" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Asiu śliczna nowość ;:138 a liście faktycznie ogromne :shock: pozostałe też ślicznie kwitną ;:108 sabotek niech trzyma się dzielnie :uszy no i ubiegłoroczne kwitnienia przepiękne ;:180
Zastanawiam się od czego zależy długość pędu na kwiatku :roll: U Ciebie są one raczej niskie i takie też chciałabym mieć u siebie bo mam małe okna i te giganty mi się nie mieszczą a nie mam innego miejsca jak parapety ;:224
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cudowne zbiorowe kwitnienia. Tak kolorowo się u Ciebie zrobiło. :heja
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 15:57

Post »

Joasiu cudna kolekcja ;:138 Biały nakrapiany wpadł mi w oko :D Zdjęcie zbiorcze rewelacja ;:167
Pozdrawiam Agnieszka
Mój Ogrod , Kuchnia i Storczyki
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Pięknie, kolorowo u Ciebie, najbardziej podoba mi się zbiorowe zdjęcie z zeszłego roku. ;:63
Awatar użytkownika
JoasiaM
200p
200p
Od: 13 wrz 2010, o 21:46

Post »

Kasiu(katarzynka575) dziękuję ślicznie ;:196
katarzynka575 pisze:Ten maluszek koło białego czy jego zdjęcie też wstawiłaś? Ja teraz żałuję że kupowałam storczyki z dużymi liśćmi teraz bym miała jeszcze trochę miejsca na kilka mniejszych.
Nie wiem jak to zrobisz porozmawiaj ze swoim sabotkiem żeby pięknie się rozrósł i ja od Ciebie odkupie rozetkę na niego jeszcze znajdę miejsce ;:224 jest cudny czy to Purpuratum?
Ten kwiatuszek obok wielkiego, już tu jest w moim wątku -to tęczuś- nie taki maluszek, rośnie w zwykłej 12-cm doniczce, ale kwiatuszki rzeczywiście ma drobne woskowe, właśnie zżółkł mu jeden z pędów do połowy, na którym były dwa kwiatki i już odpadły, ma za to dwa inne i jeszcze jeden pączek, który może już jutro się otworzy. Mój sabotek był nazwany przez sprzedawcę jako paphiopedilum vinicolor, jak tylko obdarzy mnie większą ilością rozetek to chętnie się podzielę :D

Jolu dziękuję ;:196
jolcia_82 pisze:Fioletowy chyba faktycznie mam taki sam :)
Prawie jak bliźniaki -hi hi hi, ciekawe czy na wiosnę już zakwitnie? Pęd rośnie w każdym razie.

Arletko wielkie dzięki ;:196
arlet3 pisze:Zastanawiam się od czego zależy długość pędu na kwiatku :roll: U Ciebie są one raczej niskie i takie też chciałabym mieć u siebie bo mam małe okna i te giganty mi się nie mieszczą a nie mam innego miejsca jak parapety ;:224
Nie mam pojęcia od czego zależy wielkość pędów, ale na pewno ma wpływ pora roku(przynajmniej u mnie), u mnie zimą są mniejsze a latem wyższe. Moje starsze storczyki z wiekiem mają coraz dłuższe pędy. U żółtego storczyka nowy pęd był tej samej wielkości co poprzedni.

Asiu, Agnieszko, Kasiu(kasia74) dziękuję ;:196
Pozdrawiam serdecznie. Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
JoasiaM
200p
200p

Post »

Aha, zapomniałam napisać o pewnej ciekawostce, mój niby tęczowy storczyk, który stał się kremowy, obecnie jest biały, po prostu kremik "wyblakł" :;230 Zdjęcia w sobotę bądź niedzielę, bo po pracy już ciemno i zdjęcia są do niczego.
Moje storczyki
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Dzisiaj jeszcze szukałam w inter. sabotków takich jak Twój i ten którego kupiłam ,wyszło na to że Twój może to być też Paph.Maudiae "black jack" ale najbardziej pasuje mi do Purpuratum bo pod tą nazwą którą miałaś podaną przez sprzedawcę wyświetlają się trochę inne piękności .Mojego też znalazłam pod dwoma nazwami ale chyba jest to Luna .Joasiu to ja czekam a Ty pamiętaj o mnie jak kiedyś będziesz go rozdzielała, bo tak się rozrośnie :D
Fajny ten który zmienia kolor przynajmniej nie jest z nim nudno jest nieprzewidywalny .
Awatar użytkownika
JoasiaM
200p
200p

Post »

Kasiu nie wiem co to za rodzaj sabotka posiadam, grunt, że piękny i mam nadzieję, że zakwitnie znowu. Oczywiście o rozetce będę pamiętać. ;:196
Dziś po pracy czekała na mnie niespodzianka, trzy storczyki pokazały już swoje pierwsze kwiaty w nowym roku. :heja
A jutro wybieram się do LM po osłonki, mam nadzieję, że nic mnie nie skusi :wink: (miałam nie kupować z braku miejsca rzecz jasna), ale jak spotkam coś wymarzonego to nie wiem co z moją silną wolą będzie :;230
Moje storczyki
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Asiu trzymam kciuki za osłonki :wink: i może coś do osłonek :D Teraz w L.M. przynajmniej u mnie takie piękności przywieźli żeeeeeeeee głowa mnie bolała przy wyborze tym bardziej że to ostatni do mojej kolekcji .No i muszę trzymać miejsca na rozetkę od Ciebie (kiedyś) :;230
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Ubiegłoroczne kwitnienia cudne :shock:
wmx
200p
200p
Od: 6 gru 2009, o 13:34

Post »

Jak zaczelam przygode ze storczykami to moj kuchenny parapet przypominal ten twoj widoczek z ubieglorocznego kwitnienia...a teraz nie moga sie zgrac i każdy kwitnie w innym terminie.Moze to i dobrze bo jest taka ciaglosc caly czas cos sobie tam kwitnie i cieszy oczy(serce i dusze).
Pozdrawiam Sylwia
Storczyki Sysi i Ogród Sysi
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”