Warto schudnąć-rewelacyjna dieta Pierre?a Dukana

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
_Misia
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 11 sty 2011, o 23:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Warto schudnąć-rewelacyjna dieta Pierre?a Dukana

Post »

Hm... A co z moją mąką? Może mi ktoś coś podpowie?
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

_Misia pisze:Hm... A co z moją mąką? Może mi ktoś coś podpowie?
_Misiu mąka kukurydziana, która jest w składzie jest zabronona...no i dekstroza czyli ogólnie zwanym ?cukrem gronowym?, a w medycynie ?glukozą?.
Popatrz w sklepach ze zdrową żywnością, nie jest tania ale .... ;:224

Aha! Przyznaję, że dziś zgrzeszyłam poza domem.... ale warto było ;:170
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
Tula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2009, o 15:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kobitki !!!! Od wczoraj pół kilo w dół !!! Czyli mam za sobą 6 dni i 2 kg :tan ;:138 Dzisiaj mamy gości na obiedzie i myślałam zacząć drugi etap, ale po spadku pół kilo to chyba 10 dni zrobię :heja
Wiecie z czym ja mam największy problem ? Jak ukryć przed mężem tą dietę. Bo z nim odchudzać się nie da, już próbowałam. Przy każdym posiłku dyskusja, czasem wręcz kłótnia. Bo niby owszem, rozumie że chcę schudnąć ale wg niego dieta to idiotyzm i koniecznie musi mi o tym przy każdym posiłku przypominać. To dobry chłop, ale ma ten defekt, że jest Włochem. Czyli ma chyba w geny wbudowane przekonanie, że najzdrowszy i najlepszy na wszystko jest makaron. Tu nawet jak szwagierka przyniosła swoją, rozpisaną dietę od dietetyka to makaron i chleb codziennie był. No i tak kombinuję co tu zrobić od poniedziałku. Ten tydzień to się wymawiałam, że mnie "muli" bo mam grypę czy inne coś. Ale ile można mieć grypę. A marudzenia męża po prostu nie chcę słuchać.
Poziomki uzyskujemy przez przewracanie pionków.
Awatar użytkownika
_Misia
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Empuzo, na pewno sprawdzę, dzięki.

A może zdradzisz nam rąbek tajemnicy? Co to za grzeszek był? :heja

My z narzeczonym idziemy rytmem 3 dni P+W, 4 dni P. Tak ładnie się tydzień rozkłada. ;:108 Dizś mój pierwszy dzień z warzywami. Zobaczymy jak waga zareaguje.
On ma za sobą już prawie 10 kg!!! ;:224 w dwa tygodnie. Skubaniec, jakbym ja tak chudła to już bym prawie u celu była :;230 .
Tulo, ja prawdopodobnie bym nie kłamała tylko dała mężowi czas się przyzwyczaić. Nie robisz nic złego, więc możesz spokojnie to kontynuować. A mąż jakoś się do tego przyzwyczai, wiecznie nie będzie marudził :wink: Powtarzaj mu jak robot za każdym razem, że robisz to dla siebie bo tego właśnie chcesz. W końcu się wybronisz i przestanie :tan . Powodzenia!

Życzymy Wam wszystkim i nam samych sukcesów wagowych!!!
Awatar użytkownika
harpia411
200p
200p
Od: 8 paź 2009, o 16:50

Post »

Kochane Dukanowe Dziewczyny

A teraz czas na Coś do niedzielnej kawy ;)

SERNIK Serniczki

500 gram serka homo 3 % łuszczu ten z Lidla najlepszy 3.99 za 500g
5 jaj
Skrobia kukurydziana
aromat
słodzik
proszek do pieczenia

żółtka utrzeć z skrobią,słodzikiem i aromatem.Dodać ser proszek do pieczenia i ubite na piane białka. Wszystko delikatnie wymieszać. i wlać na wyłożoną papierem do pieczenia formę. wstawić do nagrzanego piekarnika na 34 minut.

ja zamiast formy używam silikonowych foremek do babeczek.

A to efekt końcowy
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=29378" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
harpia411
200p
200p
Od: 8 paź 2009, o 16:50

Post »

Obrazek
Obrazek
Obrazek
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=29378" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

OOOOO ... jakie cuda :)
Normalnie - ślinę mam na klawiaturze :) :tan :tan :tan
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

_Misiu nie zniechęcaj się tylko, bo waga może stanąć...
I nie zajzaraszczaj nazeczonemu, każy kto waży sporo(no wiesz... ;:224 ) szybciej zaczyna gubić nadbagaż. Powoli , powoli a dojdziesz docelu. ;:108

Po wczorajszym grzesznym wieczorze w restauracji(raz na pół roku chyba można :roll: ) rano stanęłam na wagę prawie schodząc z tego świata a tu.... :tan :tan NIC! Jak było na wadze tak jest!!!! ;:180 ;:180

Tula
, rozumiem sposób myślenia sznownego małzonka ale tak się nie da! :roll:
Szkoda Ciebie i Twojego zdrowia...w nerwowości nie da się dążyc do celu (wiem coś o tym)
Może szczera rozmowa z konkretnymi argumentami, np pokaż mu blog Śliweczki albo podrzuć książki Dukana.

Zmykam na jakis czas :wit
Życzę wielu sukcesów w dukaniu ;:137
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Awatar użytkownika
_Misia
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

No no nie zniechęcam się, dziękuję za odpowiedzi.

Słuchajcie nakupiłam warzyw jak głupia, teraz widzę że za dużo! Trochę ich pojadłam i taka pełna nimi jestem że szok!!!!
Czuję się napchana jakbym zjadła ze trzy schabiaki :D:D:D :;230 Muszę jeść chyba mniej i częściej. Ale mimo takiego napchania jak balon to pragnienie słodyczy dalej pozostaje, chyba nigdy mi nie minie :roll: Ale przynajmniej mi się nie śnią ciasteczka, jak to było za pierwszym razem :;230 Aż rzuciłam dietę, a teraz drugi raz podchodzę, ale już jest mi lepiej. Heh. Taki ze mnie łasuszek że szok ;:224 . Mam skądś przepis na trufle Dukana, jem codziennie, ale to nie to samo co normalne słodycze... Ale lepsze to niż nic :heja

Mój kochany wynalazł przepis i mi ułatwia życie nimi:

3 łyżki otrąb owsianych
3 łyżki otrąb pszennych
pół szklanki mleka
słodzik, aromat (do smaku, jak kto lubi, my dajemy 6 kapsułek)
łyżka kakao

Do miski z otrębami dodać słodzik i kakao, w garnku podgrzać mleko i aromat ale nie zagotowywać. Do ciepłego mleka wrzucić otręby i chwilę gotować aż napęcznieją. Ściągnąć z gazu, trochę przestygnie, uformować trufle. Wstawić do lodówki na całą noc (jeśli to możliwe - mojemu kochanemu się nie udało, bo zawsze mu wszystkie wyjadałam :;230 ).

Smacznego!

Jak znów zrobimy wstawię zdjęcia.
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

_Misiu odbierz PW
Awatar użytkownika
Tula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

empuza pisze: Tula, rozumiem sposób myślenia sznownego małzonka ale tak się nie da! :roll:
Szkoda Ciebie i Twojego zdrowia...w nerwowości nie da się dążyc do celu (wiem coś o tym)
Może szczera rozmowa z konkretnymi argumentami, np pokaż mu blog Śliweczki albo podrzuć książki Dukana.

No właśnie święte słowa Empuzo: "w nerwowości się nie da". Chłop mój jest nieprzekonywalny. Absolutnie. Żadne blogi, zdjęcia czy książki go nie przekonają. Wg niego dieta to głupota, trochę się poruszam i kg same znikną. Przerabialiśmy ten temat już kilka razy. Szczera rozmowa z konkretnymi argumentami była w kwietniu i wytrzymał cicho dwa dni. Ja wiem, że (jak to _Misia_ napisała) nie robię nic złego. Ale ile można wytrzymać na diecie, kiedy małżonek przy każdym posiłku biednej, omotanej przez złych internautów żonie, tłumaczy że nic z tego odchudzania nie będzie bo te diety to bzdury jakieś są i tylko się chorób nabawię i anemii. No nie da się. Dlatego zdecydowałam, że tym razem nic mu nie powiem do czasu, aż założę spodnie w które od 4 lat nie wchodzę. Kiedy na własne oczy zobaczy, że to nie bzdura jakaś ale działa i ja zdrowa jestem, to będzie mnie wspierał w tym co robię. Ale musi mieć najpierw namacalny dowód w domu. Więc latam po forach i szukam przepisów na takie dania, które ja będę mogła jeść na drugim etapie oraz jemu zaserwować bez wzbudzania większych sensacji. Jeszcze 5 kilo muszę tak wytrzymać :)
A dzisiaj sama z siebie jestem dumna. Na obiedzie byli goście, było smacznie, było ciacho i moja ukochana mieszanka sałat a ja nie zjadłam nic niedozwolonego. Jutro oczekuję rano nagrody od wagi :) Ach no i wypiłam 3,5 litra wody + kawa + herbata, chyba się żab w żołądku dorobię.
Awatar użytkownika
_Misia
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Tula pisze:
empuza pisze: Tula, rozumiem sposób myślenia sznownego małzonka ale tak się nie da! :roll:

Więc latam po forach i szukam przepisów na takie dania, które ja będę mogła jeść na drugim etapie oraz jemu zaserwować bez wzbudzania większych sensacji. Jeszcze 5 kilo muszę tak wytrzymać :)
Może tu coś znajdziesz :
http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/prot ... ukana.html

jest tu tego naprawdę sporo.
Awatar użytkownika
Tula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ano jest, od wczoraj kopiuję :)
A swoją drogą to znalazłam gdzieś (ludu, już nie pamiętam gdzie, chyba nie tutaj ??? ) link do książki Dukana podzielonej na fragmenty, zeskanowanej do pliku pdf i udostępnionej do ściągnięcia na Chomiku. Jest też część z przepisami. Chyba tona papieru mi na te wydruki pójdzie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”