Ogrody botaniczne, parki, itp.
- Lusia 57
- 1000p
- Od: 8 sty 2011, o 13:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogrody botaniczne, parki, itp.
Frombork- Muzeum Historii Medycyny w zespole poszpitalnym Św. Ducha i kaplicy Św. Anny z końca XV w. A Przy nim ogród- herbarium z uprawami ziół leczniczych.

[URL=http://img266.imageshack.us/i/

[URL=http://img266.imageshack.us/i/

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
LUSIA
A zioła są dostępne w sprzedaży
WIRTY piękne o każdej porze roku, ale zdjęcia które zrobiłaś jesienią oddają Twój kunszt i piękno, oraz bystre oczko. Drzewa w kolorze starego złota

A zioła są dostępne w sprzedaży

WIRTY piękne o każdej porze roku, ale zdjęcia które zrobiłaś jesienią oddają Twój kunszt i piękno, oraz bystre oczko. Drzewa w kolorze starego złota

Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 3 lut 2011, o 19:38
Chciał bym mieć taką palmę w doniczce 

- narajama
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 29 sty 2011, o 00:12
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przejrzałam cały wątek i przecudne zdjęcia z różnych ogrodów.Mam teraz plany na odwiedziny przynajmniej w kilku z nich.A ja postaram się zamieścić zdjęcia z prywatnego ogrodu botanicznego w Młodzawach oraz z ogrodów tematycznych w Dobrzycy koło Koszalina.Muszę tylko je trochę pozmniejszać.
To zdjęcia z "Ogrodu na Rozstajach" w Młodzawach Małych koło Pińczowa.Ale zdjęcia są sprzed kilku lat - chyba 4 - więc tam pewnie dużo się zmieniło, i to z pewnością na lepsze, choć już wtedy było tam przepięknie, bo jest to ogród tworzony z pasją przez swoich właścicieli.

To jest prywatny ogród udostępniany do zwiedzania za niewielką opłatą.Ciekawostką jest to że leży on na kilku poziomach, mnóstwo roślin, można też kupić sadzonki.Polecam do zwiedzenia , a wcześniej do odwiedzenia ich strony http://www.ogrodnarozstajach.pl/ - tam jest informacja że można zwiedzać od kwietnia w soboty i niedziele.
To zdjęcia z "Ogrodu na Rozstajach" w Młodzawach Małych koło Pińczowa.Ale zdjęcia są sprzed kilku lat - chyba 4 - więc tam pewnie dużo się zmieniło, i to z pewnością na lepsze, choć już wtedy było tam przepięknie, bo jest to ogród tworzony z pasją przez swoich właścicieli.

To jest prywatny ogród udostępniany do zwiedzania za niewielką opłatą.Ciekawostką jest to że leży on na kilku poziomach, mnóstwo roślin, można też kupić sadzonki.Polecam do zwiedzenia , a wcześniej do odwiedzenia ich strony http://www.ogrodnarozstajach.pl/ - tam jest informacja że można zwiedzać od kwietnia w soboty i niedziele.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 14 sty 2011, o 09:57
Byłam w tym ogrodzie... Niesamowite przeżycie zobaczyc coś tak pięknego, dokonanego ludzką ręką. Polecam wszystkim wybrac się tam na niedzielny spacer, bo naprawdę warto, można znaleźc wiele inspiracji.
- narajama
A to ogród w Dobrzycy koło Koszalina.Na 5 hektarach są ogrody tematyczne: wiejski, japoński , francuski, angielski, ziołowy, południowy, niebieski i inne.Bardzo polecam - jest tam pięknie i można znaleźć wiele inspiracji.Obok jest też pawilon w którym można wszystko co się spodobało kupić.

Dobrzyca c.d.

Na jednym ze zdjęć jest lilak czyli popularnie bez który kwitnie drugi raz w sierpniu, bo akurat byłam tam w sierpniu.Pachnie troszkę delikatniej niż te typowe.
I ostatnie zdjęcia z Dobrzycy

Dobrzyca c.d.

Na jednym ze zdjęć jest lilak czyli popularnie bez który kwitnie drugi raz w sierpniu, bo akurat byłam tam w sierpniu.Pachnie troszkę delikatniej niż te typowe.
I ostatnie zdjęcia z Dobrzycy

Dobrzyca jest jednym z niewielu ogrodów blisko mnie...uwielbiam tam jeździć. Bywam kilka razy do roku....tulipany, róże, lawendy. Jest tam pięknie 

- andrzej1050
- 500p
- Od: 4 lip 2007, o 17:44
Też lubię tam jeździć, wracając znad morza. Faktycznie jest tam pięknie, bez względu na porę roku. No i ciekawie.auspex pisze:Dobrzyca jest jednym z niewielu ogrodów blisko mnie...uwielbiam tam jeździć. Bywam kilka razy do roku....tulipany, róże, lawendy. Jest tam pięknie
No i zawsze coś kupimy do naszego ogródka. A na forum można znaleźć więcej zdjęc z Dobrzycy, np tutaj:
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... &start=112
Serdecznie pozdrawiam
Andrzej
Andrzej
- Rodusik
- Od: 21 sty 2009, o 10:09
Witajcie
W tym roku na wakacje jadę do Ligurii , znalazłam tam ogród botaniczny Giardini Botanici Hanbury.
http://www.giardinihanbury.com/hanbury4/ To od miejsca w którym będe jakieś 15 /20 km. Juz zaplanowałam odwiedziny . Czy ktoś tam może był i jak to wspomina?
W tym roku na wakacje jadę do Ligurii , znalazłam tam ogród botaniczny Giardini Botanici Hanbury.
http://www.giardinihanbury.com/hanbury4/ To od miejsca w którym będe jakieś 15 /20 km. Juz zaplanowałam odwiedziny . Czy ktoś tam może był i jak to wspomina?
Pozdrawiam, Mariola
Ogród Rodusika
Ogród Rodusika
piekny ten ogrod szkoda ze w trojmiescie takiego nie ma
POZDRAWIAM AGNIESZKA
moje poczatki
moje poczatki
- narajama
Nie narzekaj, w Oliwie macie przepiękny park którego z kolei ja Tobie zazdroszczę,nie wspominając o pozostałych urokach Trójmiasta.Mam też zdjęcia z parku oliwskiego i z palmiarni.
no tak czekam kiedy bedzie chocby wiosna to wszystko tam zakwitnie i bedzie tam cudownie
POZDRAWIAM AGNIESZKA
moje poczatki
moje poczatki
- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Re: PODRÓŻE do ciekawych miejsc.
Witam,
przejrzałam cały wątek, wspaniałe zdjęcia , wspaniałe podróże. Najbliższe są mi jednak klimaty europejskie Toskania, Prowansja.
Żal mi trochę, że wątek zaczął się miejscami ogrodowo ciekawymi do zobaczenia w Polsce, a potem tak trochę odbiegł w podróże w ogóle. Chciałbym prosić o więcej miejsc w Polsce, ogrodowo ciekawych
Wklejam kilka fotek z Ogrodu botanicznego w Powsinie kiedy tryska feerią barw.

Uploaded with ImageShack.us

przejrzałam cały wątek, wspaniałe zdjęcia , wspaniałe podróże. Najbliższe są mi jednak klimaty europejskie Toskania, Prowansja.
Żal mi trochę, że wątek zaczął się miejscami ogrodowo ciekawymi do zobaczenia w Polsce, a potem tak trochę odbiegł w podróże w ogóle. Chciałbym prosić o więcej miejsc w Polsce, ogrodowo ciekawych

Wklejam kilka fotek z Ogrodu botanicznego w Powsinie kiedy tryska feerią barw.

- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Re: PODRÓŻE do ciekawych miejsc.