Ogródek Pauliny cz.II.
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek Pauliny cz.II.
Paulinko! Ja tez zawsze kupuje, bo nie mam specjalnie głowy do wysiewu! może opłacałoby się wysiać samemu, ale jak kupujesz to od razu masz pieknie kwitnacy kwiatek! I wychodzę z założenia, że hodowcy się narobili, niech zarobia pracusie! A maja taki wybór, że oczopląsu się dostaje!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wiesz jakie według mnie są najpiękniejsze? Pierwsze pokolenie mieszańców roccoco i szwajcarskich.Są duże, pokarbowane i totalnie łaciate.Posiej nawet kilka tak eksperymentalnie obok siebie te dwie odmiany (nawet po 3,4 kępki każdego).Zobaczysz jakie ci się cuda porobią
- EdytaB
- Od: 1 sty 2009, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
witam,
piękne kwiaty, ja też lubię Dalie
Oby do wiosny
piękne kwiaty, ja też lubię Dalie
Oby do wiosny
- paulinka09
- 500p
- Od: 18 sie 2008, o 13:39
Miłko to tak jak ja.Sieję tylko pomidorki bo nie mam najzwyczajniej w świecie czasu na sianie kwiatów .poza tym to strasznie ubolewam że nie mam szklarni,choćby taką malutką.Były u mnie kiedyś dwie(babci i dziadka) ale zrobiły się tak samo wiekowe jak ich właściciele i rozebrałam je.
Steasi kusisz kusisz tymi bratkami.Może jak się kiedyś wyprowadzę za miasto to będę miała taką ziemię żeby się bratki same wysiewały to wtedy poprubuję z nimi.
EdytaB Witaj w moich skromnych progach.Tak,bardzo lubię dalie i czekając na wiosnę siedzę z notesikiem i dopisuję kolejne''chciejstwa daliowe'' .
Steasi kusisz kusisz tymi bratkami.Może jak się kiedyś wyprowadzę za miasto to będę miała taką ziemię żeby się bratki same wysiewały to wtedy poprubuję z nimi.
EdytaB Witaj w moich skromnych progach.Tak,bardzo lubię dalie i czekając na wiosnę siedzę z notesikiem i dopisuję kolejne''chciejstwa daliowe'' .
- mirdem
- Od: 26 sty 2010, o 11:55
Nowe dalie już zamówiłam .................................. i do listy chciejstw dopisałam następne
Pozdrawiam Mirka
Ogródkowy galimatias - aktualny
- paulinka09
- 500p
Mirko.Widzę że choroba u ciebie piękne postępuje .Śnieg w ogródkach a my już sadzimy,siejemy itd.(chociaż na razie tylko wirtualnie).
- mirdem
- Od: 26 sty 2010, o 11:55
Ooooooooooooooo kochana nie tylko wirtualnie z nudów posadzonkowałam i rozsadziłam kolusy zawsze to kroczek w stronę wiosny
Pozdrawiam Mirka
- Steasi
Ale to przecież możesz sama takie mieszańce wysiać zapylą się krzyżowo, zbierasz nasionka, siejesz i masz
- paulinka09
- 500p
Mirko kusisz wiosnę na całego.U mnie pojawiają się już bulwy begonii więc do wiosny coraz bliżej .
SteasiSkoro mówisz że z tymi bratkami to taka prosta sprawa to muszę spróbować.Tylko kiedy zbiera się nasiona z bratków?
Stopniał śnieg i powoli pojawiają się wiosenne badylki ,tylko one nie są sprasowane od śniegu.
SteasiSkoro mówisz że z tymi bratkami to taka prosta sprawa to muszę spróbować.Tylko kiedy zbiera się nasiona z bratków?
Stopniał śnieg i powoli pojawiają się wiosenne badylki ,tylko one nie są sprasowane od śniegu.
- Steasi
Zbiera się je jak tylko się porobią takie sochę beczułki, na pewno zauważysz dobry moment
U mnie to samo się dzieję, nie boisz się że to pomarznie?
U mnie to samo się dzieję, nie boisz się że to pomarznie?
- paulinka09
- 500p
To muszę spróbować z bratkami.A co do narcyzów i innych wiosennych wychodzących z ziemi to w sumie co roku tak się wychylają i nigdy nic im się nie stało.Zawsze ładnie kwitną wiosną.
- paulinka09
- 500p
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
No no zakupy rzeczywiści fajne ;) Osobiście kupiłem tylko dwie torebki szałwii błyszczącej "Ramona" i jedna "Czardasz". Wszystko wysiałem.
A Ty już siałaś??
A Ty już siałaś??