Phalaenopsis henrykus cz.2
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Phalaenopsis henrykus cz.2
MM cudnie kwitnie i bardzo dobre zdjęcia.
Tetraspisik rzeczywiście ma cudne i błyszczace liście. Wygląda bardzo zdrowo, więc powinien w tym roku już kwitnąć. Może jeszcze na wiosnę jakiś pędzik się pokaże.
Tetraspisik rzeczywiście ma cudne i błyszczace liście. Wygląda bardzo zdrowo, więc powinien w tym roku już kwitnąć. Może jeszcze na wiosnę jakiś pędzik się pokaże.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Henryku...a Zakochuj się w kolejnych storczykach. Marzę, by kolejne fotki cudności u Ciebie pooglądać. Takie piękne zdjęcia...
Dla mnie njapiękniejsze zdjęcie MM - to drugie od góry. Nawet pojęcia nie miałam, że warżka ma "końcówkę" włochatą. Tą fotką mi to Uświadomiłeś
Gratulacje cudnych zdjęć
Ależ się błyszczy ten Tetraspisik...normalnie, chyba go "Ocukrowałeś" albo lakierem do włosów Potraktowałeś... pięęęękny
Dla mnie njapiękniejsze zdjęcie MM - to drugie od góry. Nawet pojęcia nie miałam, że warżka ma "końcówkę" włochatą. Tą fotką mi to Uświadomiłeś
Gratulacje cudnych zdjęć
Ależ się błyszczy ten Tetraspisik...normalnie, chyba go "Ocukrowałeś" albo lakierem do włosów Potraktowałeś... pięęęękny
Witaj Henryku, muszę się dołączyć do grona wszystkich podziwiających twoje talenty.
Nic nowego nie powiem ale bardzo piękne zdjęcia i piękne kwitnienia. Mogłabym je godzinami oglądać
Nic nowego nie powiem ale bardzo piękne zdjęcia i piękne kwitnienia. Mogłabym je godzinami oglądać
- Henrykbb
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
No to po kolei.
Agnieszko,nie ukrywam,mam program do zdjęć,ale generalnie nie retuszuję.Jedyne co,to wyostrzam i nasycam kolory poprzez "nałożenie" dwóch fotek na siebie.Nie zmienia to barw a tylko ,jak pisałem,dosyca.
Listki Tetraspisa w rzeczywistości są jeszcze bardziej lśniące,i to bez dodatkowych zabiegów.
A co do zdjęć,to gdzie mi tam do Twoich.
Elu,dziękuję za piękne życzenia i wzajemnie i...pokazuj się częściej
Justynko,Malutka,chyba kogoś takiego spotkałem na forum i o ile dobrze pamiętam to nasza Żabka Monia /jeżeli to pomyłka to,Monieczko,przepraszam/
Justysiu:
Dusiu,dzięki i trzymam Cię za słowo z tym kwitnieniem.
Justynko 27,buziaczki.
Nie lubię ani cukrować,ani słodzić ,one takie są i na dodatek takie cieniutkie,delikatne. ;:94
Alu,taki gość u mnie,ale mnie spotkał zaszczyt Aż mnie zatkało.
Całe popołudnie moczyłem storczyki a dopiero teraz zauważyłem.
Fotka tak na szybko ale chciałem to pokazać wam jeszcze dzisiaj: W/g fiszki Cambria,w/g niektórych z Was Oncidium.Czy już można coś więcej powiedzieć?
Agnieszko,nie ukrywam,mam program do zdjęć,ale generalnie nie retuszuję.Jedyne co,to wyostrzam i nasycam kolory poprzez "nałożenie" dwóch fotek na siebie.Nie zmienia to barw a tylko ,jak pisałem,dosyca.
Listki Tetraspisa w rzeczywistości są jeszcze bardziej lśniące,i to bez dodatkowych zabiegów.
A co do zdjęć,to gdzie mi tam do Twoich.
Elu,dziękuję za piękne życzenia i wzajemnie i...pokazuj się częściej
Justynko,Malutka,chyba kogoś takiego spotkałem na forum i o ile dobrze pamiętam to nasza Żabka Monia /jeżeli to pomyłka to,Monieczko,przepraszam/
Justysiu:
miłe to ale czegóż Ty możesz nauczyć się ode mnie?!Teraz to ja powinnam się uczyć od Ciebie jak się dba o storczyki
Dusiu,dzięki i trzymam Cię za słowo z tym kwitnieniem.
Justynko 27,buziaczki.
Takie piękne kwiaty!A wąsiki faktycznie ma świetne.Takie piękne zdjęcia...
Nie lubię ani cukrować,ani słodzić ,one takie są i na dodatek takie cieniutkie,delikatne. ;:94
Alu,taki gość u mnie,ale mnie spotkał zaszczyt Aż mnie zatkało.
Całe popołudnie moczyłem storczyki a dopiero teraz zauważyłem.
Fotka tak na szybko ale chciałem to pokazać wam jeszcze dzisiaj: W/g fiszki Cambria,w/g niektórych z Was Oncidium.Czy już można coś więcej powiedzieć?
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Henryku Mini Mark cudnie wygląda w tych swoich piegach. Mój cały czas jeszcze w pączkach, strasznie długo trwa to otwieranie pąków u mnie.U wszystkich kwitnie a u mnie wciąż pączki . Zdjęcia też bardzo oryginalne zrobiłeś.
Henryku, zdjęcia podrasowane, czy nie, ale bohater jak z reklamy.
Na pierwszym zdjęciu kwiatki siedzą na łodyżce jak ptaszki na gałązce, drugi kwiat pokazał nam język, a trzecie zdjęcie to dwa Pinokia.
Zdenerwowałam Cię
Tak naprawdę, to ujęcia SUPER
Już miałam porównać pączki mojego Oncidium(znalazłam zdjęcie archiwalne) z pączkami Twojej tajemniczej cambrii,
ale po kwiatku już widzę, że będzie raczej cambria
Na pierwszym zdjęciu kwiatki siedzą na łodyżce jak ptaszki na gałązce, drugi kwiat pokazał nam język, a trzecie zdjęcie to dwa Pinokia.
Zdenerwowałam Cię
Tak naprawdę, to ujęcia SUPER
Już miałam porównać pączki mojego Oncidium(znalazłam zdjęcie archiwalne) z pączkami Twojej tajemniczej cambrii,
ale po kwiatku już widzę, że będzie raczej cambria
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Dobry wieczór
Jak tutaj pięknie, tak jakoś ciepło i wiosennie się człowiekowi na duszy zrobiło
Przepiękna kolekcja, przepiękna
Mini Marek, a przepraszam - Pan Marek mnie zahipnotyzował swą urodą
Widać, że okazywane uczucia działają w obie strony
Pozdrawiam
Kasia
Jak tutaj pięknie, tak jakoś ciepło i wiosennie się człowiekowi na duszy zrobiło
Przepiękna kolekcja, przepiękna
Mini Marek, a przepraszam - Pan Marek mnie zahipnotyzował swą urodą
Widać, że okazywane uczucia działają w obie strony
Pozdrawiam
Kasia
- dorotakol
- Od: 30 maja 2009, o 20:03
i ja melduję się w Twoim wątku
Twoja kolekcja jest coraz piękniejsza i coraz bogatsza - GRATULUJE ROŚLIN I TALENTU DO RYMOWANIA
Twoja kolekcja jest coraz piękniejsza i coraz bogatsza - GRATULUJE ROŚLIN I TALENTU DO RYMOWANIA
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
No i sprowokowałeś mnie do tego , by się odezwać Henryczku ;) Zaglądam tu codziennie i podziwiam wszystko co pokazujesz... Zwłaszcza Pana Marka! ;) No i jak każdy jestem nim oczarowana! Jakby tego było mało... ten czarujący Mareczek jest także na moim parapecie ;) I nawet rośnie mu p _ _ Ale ciiiiiiiiiiiiiiii, bo usłyszy i się zbuntuje Hrabia jeden... :PHenrykbb pisze:chyba kogoś takiego spotkałem na forum i o ile dobrze pamiętam to nasza Żabka Monia /jeżeli to pomyłka to,Monieczko,przepraszam/
- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Ja niestety jestem ciemny człowiek "starej daty" i jeszcze nie opanowałam programów do obróbki zdjęć... Żeby nie było- zdjęcia są piękne, zastanawiałam się tylko czy to możliwe, żebyś miał aż tak jaskrawopomarańczowego MM, bo mój jest jednak bledszy. [Choć jak mu się dziś przyjrzałam, to niedużo ;)]Henrykbb pisze: Agnieszko,nie ukrywam,mam program do zdjęć,ale generalnie nie retuszuję.Jedyne co,to wyostrzam i nasycam kolory poprzez "nałożenie" dwóch fotek na siebie.Nie zmienia to barw a tylko ,jak pisałem,dosyca.
I chyba będziesz miał piękną żółtą cambrię.... Jeśli się nie mylę, takie "słoneczko" jakie ma... chyba Asia -Art (o ile dobrze pamiętam)? Pokaż, jak tylko się coś więcej odsłoni!
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- Henrykbb
Agnieszko,
A Twojego,oczywiście podejrzałem i oczywiście jest pięknie pomarańczowy.Nic mu nie umniejszaj.
Co do Cambrii to wiadomo,pokażę i poproszę Asię o wskazówki,gdzie jej szukać u niej.
Moja "data" jest że ho,ho,więc przed Tobą czasu że ho,ho.
Monisiu,jeszcze raz przepraszam
cdn
to samo zrobiłem i to samo chciałem Ci dzisiaj napisaćmój jest jednak bledszy. [Choć jak mu się dziś przyjrzałam, to niedużo
A Twojego,oczywiście podejrzałem i oczywiście jest pięknie pomarańczowy.Nic mu nie umniejszaj.
Co do Cambrii to wiadomo,pokażę i poproszę Asię o wskazówki,gdzie jej szukać u niej.
Moja "data" jest że ho,ho,więc przed Tobą czasu że ho,ho.
Monisiu,jeszcze raz przepraszam
cdn
- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Zerknij na pierwszą stronę obecnego wątku Asi- jakaś podobna mi się wydaje do tej żółtej, na ile można to oczywiście określić wg. jeszcze nie otwartego pąka
Pozdrawiam, Agnieszka
- Henrykbb
Dorotko,dziękuję...
i dla Ciebie rymuję: