Moje nowe hobby- Kazik :)
Re: Moje nowe hobby- Kazik :)
Siemanko Kazik Widzę, że i Ty wybudziłeś się z hibernacji Fajnie wyglądają te krokusy przebijające się z trawnika. Może i ja trochę nawtykam, a niech tam sobie rosną :P
- Kazmierz
- 200p
- Od: 14 mar 2010, o 10:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu a no korci człowieka jak diabli żeby już na działce coś pogrzebać, a tam woda,woda,woda
ale co się dziwić, styczeń
Krysiu na działce cebule już by chciały, już wyglądają, ale ta woda to mnie przeraża,
czy aby nie pogniją szkoda by było bo dosadziłem jeszcze ok. 300 pożyjemy zobaczymy
Marcin ileż to można spać, też lubię krokusy, dlatego jeszcze na jesień dosadziłem, ale nie wiem
co z tego będzie bo trawnik jak gąbka nawet chodzić po nim się nieda, taki opity
ale jak to mówią, jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma
teraz to czekam tylko na dużo
trochę wspomnień z kwietnia ubiegłego roku ..............................
pozdrawiam Kazik
ale co się dziwić, styczeń
Krysiu na działce cebule już by chciały, już wyglądają, ale ta woda to mnie przeraża,
czy aby nie pogniją szkoda by było bo dosadziłem jeszcze ok. 300 pożyjemy zobaczymy
Marcin ileż to można spać, też lubię krokusy, dlatego jeszcze na jesień dosadziłem, ale nie wiem
co z tego będzie bo trawnik jak gąbka nawet chodzić po nim się nieda, taki opity
ale jak to mówią, jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma
teraz to czekam tylko na dużo
trochę wspomnień z kwietnia ubiegłego roku ..............................
pozdrawiam Kazik
- Marta_S
- 500p
- Od: 3 wrz 2010, o 12:11
ależ cuda wychodzą z trawniczka i w ogóle pięknie, kolorowo, wiosennie było u Ciebie w zeszłym roku. Już nie mogę się doczekać tegorocznych zdjęć i widoków
Zapraszam
Ogród Marty_S
Ogród Marty_S
- Ewakora
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 maja 2010, o 14:13
Cudna wiosna
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
- Kazmierz
- 200p
Marta, Ewa Ja też nie mogę się już doczekać wiosny,
to najpiękniejsza pora roku nie ujmując nic porze letniej i jesiennej
bo zimy nie cierpię /tylko same straty/. nie wiem jak to będzie wygldało w tym roku
moja działka 15.01.2011 , bo dzisiaj wyglądała jeszcze gorzej.....................porażka.............
u sąsiadów jeszcze gorzej ............................ i nie są to podtopienia.................................
to taki poziom wód gruntowych...................................
ale też widać jakieś oznaki życia, jak nie zgniją to coś będzie...................
pozdrawiam
to najpiękniejsza pora roku nie ujmując nic porze letniej i jesiennej
bo zimy nie cierpię /tylko same straty/. nie wiem jak to będzie wygldało w tym roku
moja działka 15.01.2011 , bo dzisiaj wyglądała jeszcze gorzej.....................porażka.............
u sąsiadów jeszcze gorzej ............................ i nie są to podtopienia.................................
to taki poziom wód gruntowych...................................
ale też widać jakieś oznaki życia, jak nie zgniją to coś będzie...................
pozdrawiam
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Pierwsze fotki tragiczne .
Oby tylko nic nie wygniło .Czy poprzednie lata też tak było .
Oby tylko nic nie wygniło .Czy poprzednie lata też tak było .
- Kazmierz
- 200p
Jolu
Jak ogródki działkowe są od ponad 30 lat, to w tym roku pierwszy raz jest taki poziom wody,
sąsiedzi co mają piwniczki wykopane na warzywa, to wszyskie są pełne wody mówią że
jeszcze nigdy tego nie było
ale pożyjemy - zobaczymy
pozdrawiam
Jak ogródki działkowe są od ponad 30 lat, to w tym roku pierwszy raz jest taki poziom wody,
sąsiedzi co mają piwniczki wykopane na warzywa, to wszyskie są pełne wody mówią że
jeszcze nigdy tego nie było
ale pożyjemy - zobaczymy
pozdrawiam
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Kazik - nie martw się na zapas, choć mam wrażenie że masz zdrowe podejście do tematu i nie przejmujesz się za bardzo tym na co nie masz wpływu.
Ja jestem zdania że jak coś nie che rosnąć albo nie przeżywa to widocznie nie jest dla mnie :P
Czy twoje żurawki to też takie plaskate naleśniki ?
I nie wiem dlaczego ale mam wrażenie że mimo aktualnego ochłodzenia i spadku temperatur, wiosna w tym roku będzie wczesna.
Oby.
Ja jestem zdania że jak coś nie che rosnąć albo nie przeżywa to widocznie nie jest dla mnie :P
Czy twoje żurawki to też takie plaskate naleśniki ?
I nie wiem dlaczego ale mam wrażenie że mimo aktualnego ochłodzenia i spadku temperatur, wiosna w tym roku będzie wczesna.
Oby.
- Kazmierz
- 200p
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Przy czwartym zdjęciu wymiękłam
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Kazik widzę że podobnie jak u mnie u Ciebie piękna wiosna panuje w wątku , przynajmniej choć tam .
Martwią mnie te wody stojące u Ciebie na działce , oby cebule nie pogniły . U mnie zalało mi pod działką, drogę i zalało piwnice , za to w ogrodzie sucho wiec choć o roślinki w ogrodzie mogę być spokojne .
Ale nie wiem co z roślinkami w piwnicy , bo nie mogę wejść , jestem cały czas chora i jakoś mi nie przechodzi do tego jestem tak słaba .
Genia
Martwią mnie te wody stojące u Ciebie na działce , oby cebule nie pogniły . U mnie zalało mi pod działką, drogę i zalało piwnice , za to w ogrodzie sucho wiec choć o roślinki w ogrodzie mogę być spokojne .
Ale nie wiem co z roślinkami w piwnicy , bo nie mogę wejść , jestem cały czas chora i jakoś mi nie przechodzi do tego jestem tak słaba .
Genia
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale i u Ciebie Kaziu listek mleczyka wlazł Ci w obiektyw . Wody to Ci współczuję, ale wyschnie i jeszcze będziesz musiał latem podlewać. Za to będzie dużo wilgoci w glebie.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki