Ulubione storczyki Art :) cz.2

Zablokowany
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Re: Ulubione storczyki Art :) cz.2

Post »

Dziękuję Arletko, Celinko :) Chętnie przekazałabym Wam jeszcze zapach. Szkoda, że nie było słońca do fot., bo płatki wychodzą wtedy pięknie perłowe.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dla mnie ta pierwsza fotka jakby kwiat z porcelany był zrobiony takiej najdelikatniejszej :)
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p
Od: 8 kwie 2009, o 17:34

Post »

Polystachya fallax wygląda jak wiosenna konwalia ;:167 Ciekawe czy też tak ślicznie pachnie?
Obrażalskie phal. piękne i takie żywe kolory mają!

Ciekawie umieściłaś swoją cattleye. Oby dalej tak pięknie rosła ;:138 Widziałaś już moje "eksperymenty". Ja się tylko martwie jak się one ukorzenią w nowym podłożu i kiedy w ogóle je do niego wsadzić :?
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiu, pięknie zakwitły pieguski (uparciuchy) ;:138 widać że nowe miejsce im odpowiada, pilnuj ich tylko przed kicią, bo jej też mogą się spodobać :;230
Plystachya fallax piękna, taka delikatna ciekawe jak długo będzie kwitła, napisz coś o jej zapachu, do czego podobny.
Catleye jak zwykle imponujące, ale nie może być inaczej bo one Cie bardzo kochają ;:167

Pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Asiu, przepiękne maleństwo !
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2010, o 13:07

Post »

;:112 Asiu,moje pierwsze wrażenie było jak Nesuniii: Ania pokazała wiosenną konwalię.
Kolejna biała piękność z ;:167
Nadzieją napawa to,że i u Ciebie i u innych widać już na parapetach zapowiedź wiosny. ;:65

No i znowu chylę czoło przed Waszą wiedzą ;:180 .Jak to dobrze,że to wszystko opisujecie,pokazujecie.Żeby tylko kiedyś,gdy taka wiedza będzie potrzebna,umieć to znaleźć!
Henryk wystraszył się już samej wizji
słuchania mnie na tak niewielkim instrumencie
Wystraszyłem się,ale czegoś innego.Myślałem,że za przyjemność oglądanie Twojej kolekcji,to ja będę musiał ;:74
Chyba żebym odkurzył gitarę i i gdzieś tak za rok...!? :;230
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Awatar użytkownika
JoasiaM
200p
200p
Od: 13 wrz 2010, o 21:46

Post »

Asiu gratuluję pięknych wyglądających pączków u katlejki, teraz to już czekamy na ich pęknięcie ;:65 Phalenopsis ślicznie kwitną :D
Pozdrawiam serdecznie. Asia
Moje storczyki
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Asiu dziękuję za odpowiedź, fakt rośliny na ogrodzie miały by na pewno lepiej, ale na robaki to nie ma rady, ja nawet jak postawię kwiaty na tarasie to pod doniczkami jest ich pełno. Jeśli chodzi o ogródek to trochę się waham bo sąsiad wokół swojego ogródka powsadzał iglaki a do tego dziadostwa lecą przędziorki, i wtedy silniejszy wiatr i ja w kwiatach też będę je miała :evil:
Co do tej katlejki to masz rację pewno potrzebuję dłuższego czasu na aklimatyzację, będę cierpliwie czekać ;:65
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p
Od: 22 paź 2009, o 23:29

Post »

Miltonia wspaniała jak baletnica ,a falki jak tygryski cudnie kolorowe ,jakby pomyliły się i zakwitły nie na swojej szerokości geograficznej .Rety jak nasze miejsce na świecie jest smutne zimą i dobrze ,że te storczyki u nas sprzedają ;:180
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Nesuniaaa, dobre pytanie zadałaś- kiedy wsadzamy nasze maluchy do podłoża ?
Ja już przerabiałam kiedyś jedno niepowodzenie w tym temacie i zmarnowałam takiego młodziaka :?
Dlatego teraz nie mogę drugi raz popełnić błędu.
Po pierwsze zamierzam poczekać, aż korzonki będą dłuższe (co najmniej 3 cm, jak nie więcej), a po drugie ustabilizuję je na wierzchu podłoża,
aby samodzielnie w nie wrastały. Będę początkowo tylko zraszać. Inaczej trzon i korzonki mogą zgnić :idea:

Renatko, Mala _Mi, JoasiuM, Agnieszko, Kasiu - dziękuję za miłe słowa.
Nie śmiejcie się ze mnie proszę, ale zdradzę wam, że te moje zdjęcia tygrysich falenopsisów robiłam (przy tak strasznie ponurej dzisiejszej pogodzie)
z użyciem funkcji w aparacie "zachód słońca". Oczywiście przed południem :D
I dopiero wtedy wyszły mi prawdziwe kolory. Nie musiałam nic korygować.

Moja kicia Renatko zupełnie nie interesuje się 'falkami', natomiast do zdjęcia musiałam sprytnie pochować obgryzione przez nią końcówki liści
Miltonii H. :? Ze starszych, ani jeden nie jest cały. Natomiast młode liście wszystkie ochronione (na razie :wink: )
Mam nadzieję Agnieszko, że "baletnica" pokaże mi w tym roku swoje kwiaty. Cały poprzedni rok walczyłam, aby zechciała wrosnąć w podłoże.

Henryku, Plystachya wygląda i również pachnie jak konwalia.
A gitarą się nie martw :D ja umiem ją jedynie nastroić, więc spokojnie - możemy nawet pobrzdąkać w duecie ;:74 ;:74
Gwarantowane, że wszyscy uciekną :;230 (chyba, że się kamuflujesz i umiesz coś więcej ode mnie ???)
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p
Od: 8 kwie 2009, o 17:34

Post »

Moje niejako już na podłożu leżą, ale nie chcę, żeby sphagnum było docelowym podłożem. Myślę, żeby zrobić mieszankę z drobnej kory i sphagnum i na to ułożyć przyrosty. Niech sobie same wrastają. I tak jak mówisz, będą tylko zwilżane od góry, aż porządnie nie wrosną w nowe podłoże.
Ale na razie tak jak Ty czekam, aż korzonki podrosną.
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Piękny żółtek Ci zakwitl ;) Miltonia ślicznie przyrasta, na pewno w tym sezonie zakwitnie ;:108

I te nowe kwitnienia... To maleństwo z ;:167 mnie zauroczyło. Cudne ;:138
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Merghen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2010, o 09:09
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Serduszkowate maleństwo - cudne. Życzę jak najwięcej ;:3 U mnie od jutra, w prawdzie przez mgłę ale zawsze troszkę jaśniej. Mieszkamy niedaleko więc może i do Ciebie dotrze ;:196 :wit
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”