Ulubione storczyki Art :) cz.2
Re: Ulubione storczyki Art :) cz.2
Dziękuję Arletko, Celinko Chętnie przekazałabym Wam jeszcze zapach. Szkoda, że nie było słońca do fot., bo płatki wychodzą wtedy pięknie perłowe.
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dla mnie ta pierwsza fotka jakby kwiat z porcelany był zrobiony takiej najdelikatniejszej
Polystachya fallax wygląda jak wiosenna konwalia Ciekawe czy też tak ślicznie pachnie?
Obrażalskie phal. piękne i takie żywe kolory mają!
Ciekawie umieściłaś swoją cattleye. Oby dalej tak pięknie rosła Widziałaś już moje "eksperymenty". Ja się tylko martwie jak się one ukorzenią w nowym podłożu i kiedy w ogóle je do niego wsadzić
Obrażalskie phal. piękne i takie żywe kolory mają!
Ciekawie umieściłaś swoją cattleye. Oby dalej tak pięknie rosła Widziałaś już moje "eksperymenty". Ja się tylko martwie jak się one ukorzenią w nowym podłożu i kiedy w ogóle je do niego wsadzić
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
- renata75
- 1000p
- Od: 5 kwie 2008, o 16:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Asiu, pięknie zakwitły pieguski (uparciuchy) widać że nowe miejsce im odpowiada, pilnuj ich tylko przed kicią, bo jej też mogą się spodobać
Plystachya fallax piękna, taka delikatna ciekawe jak długo będzie kwitła, napisz coś o jej zapachu, do czego podobny.
Catleye jak zwykle imponujące, ale nie może być inaczej bo one Cie bardzo kochają
Pozdrawiam :P
Plystachya fallax piękna, taka delikatna ciekawe jak długo będzie kwitła, napisz coś o jej zapachu, do czego podobny.
Catleye jak zwykle imponujące, ale nie może być inaczej bo one Cie bardzo kochają
Pozdrawiam :P
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Asiu, przepiękne maleństwo !
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- Henrykbb
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
Asiu,moje pierwsze wrażenie było jak Nesuniii: Ania pokazała wiosenną konwalię.
Kolejna biała piękność z
Nadzieją napawa to,że i u Ciebie i u innych widać już na parapetach zapowiedź wiosny.
No i znowu chylę czoło przed Waszą wiedzą .Jak to dobrze,że to wszystko opisujecie,pokazujecie.Żeby tylko kiedyś,gdy taka wiedza będzie potrzebna,umieć to znaleźć!
Chyba żebym odkurzył gitarę i i gdzieś tak za rok...!?
Kolejna biała piękność z
Nadzieją napawa to,że i u Ciebie i u innych widać już na parapetach zapowiedź wiosny.
No i znowu chylę czoło przed Waszą wiedzą .Jak to dobrze,że to wszystko opisujecie,pokazujecie.Żeby tylko kiedyś,gdy taka wiedza będzie potrzebna,umieć to znaleźć!
Wystraszyłem się,ale czegoś innego.Myślałem,że za przyjemność oglądanie Twojej kolekcji,to ja będę musiałHenryk wystraszył się już samej wizji
słuchania mnie na tak niewielkim instrumencie
Chyba żebym odkurzył gitarę i i gdzieś tak za rok...!?
- JoasiaM
- 200p
- Od: 13 wrz 2010, o 21:46
Asiu gratuluję pięknych wyglądających pączków u katlejki, teraz to już czekamy na ich pęknięcie Phalenopsis ślicznie kwitną
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Asiu dziękuję za odpowiedź, fakt rośliny na ogrodzie miały by na pewno lepiej, ale na robaki to nie ma rady, ja nawet jak postawię kwiaty na tarasie to pod doniczkami jest ich pełno. Jeśli chodzi o ogródek to trochę się waham bo sąsiad wokół swojego ogródka powsadzał iglaki a do tego dziadostwa lecą przędziorki, i wtedy silniejszy wiatr i ja w kwiatach też będę je miała
Co do tej katlejki to masz rację pewno potrzebuję dłuższego czasu na aklimatyzację, będę cierpliwie czekać
Co do tej katlejki to masz rację pewno potrzebuję dłuższego czasu na aklimatyzację, będę cierpliwie czekać
- agnieszka__
- 500p
- Od: 22 paź 2009, o 23:29
Miltonia wspaniała jak baletnica ,a falki jak tygryski cudnie kolorowe ,jakby pomyliły się i zakwitły nie na swojej szerokości geograficznej .Rety jak nasze miejsce na świecie jest smutne zimą i dobrze ,że te storczyki u nas sprzedają
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Nesuniaaa, dobre pytanie zadałaś- kiedy wsadzamy nasze maluchy do podłoża ?
Ja już przerabiałam kiedyś jedno niepowodzenie w tym temacie i zmarnowałam takiego młodziaka
Dlatego teraz nie mogę drugi raz popełnić błędu.
Po pierwsze zamierzam poczekać, aż korzonki będą dłuższe (co najmniej 3 cm, jak nie więcej), a po drugie ustabilizuję je na wierzchu podłoża,
aby samodzielnie w nie wrastały. Będę początkowo tylko zraszać. Inaczej trzon i korzonki mogą zgnić
Renatko, Mala _Mi, JoasiuM, Agnieszko, Kasiu - dziękuję za miłe słowa.
Nie śmiejcie się ze mnie proszę, ale zdradzę wam, że te moje zdjęcia tygrysich falenopsisów robiłam (przy tak strasznie ponurej dzisiejszej pogodzie)
z użyciem funkcji w aparacie "zachód słońca". Oczywiście przed południem
I dopiero wtedy wyszły mi prawdziwe kolory. Nie musiałam nic korygować.
Moja kicia Renatko zupełnie nie interesuje się 'falkami', natomiast do zdjęcia musiałam sprytnie pochować obgryzione przez nią końcówki liści
Miltonii H. Ze starszych, ani jeden nie jest cały. Natomiast młode liście wszystkie ochronione (na razie )
Mam nadzieję Agnieszko, że "baletnica" pokaże mi w tym roku swoje kwiaty. Cały poprzedni rok walczyłam, aby zechciała wrosnąć w podłoże.
Henryku, Plystachya wygląda i również pachnie jak konwalia.
A gitarą się nie martw ja umiem ją jedynie nastroić, więc spokojnie - możemy nawet pobrzdąkać w duecie
Gwarantowane, że wszyscy uciekną (chyba, że się kamuflujesz i umiesz coś więcej ode mnie ???)
Ja już przerabiałam kiedyś jedno niepowodzenie w tym temacie i zmarnowałam takiego młodziaka
Dlatego teraz nie mogę drugi raz popełnić błędu.
Po pierwsze zamierzam poczekać, aż korzonki będą dłuższe (co najmniej 3 cm, jak nie więcej), a po drugie ustabilizuję je na wierzchu podłoża,
aby samodzielnie w nie wrastały. Będę początkowo tylko zraszać. Inaczej trzon i korzonki mogą zgnić
Renatko, Mala _Mi, JoasiuM, Agnieszko, Kasiu - dziękuję za miłe słowa.
Nie śmiejcie się ze mnie proszę, ale zdradzę wam, że te moje zdjęcia tygrysich falenopsisów robiłam (przy tak strasznie ponurej dzisiejszej pogodzie)
z użyciem funkcji w aparacie "zachód słońca". Oczywiście przed południem
I dopiero wtedy wyszły mi prawdziwe kolory. Nie musiałam nic korygować.
Moja kicia Renatko zupełnie nie interesuje się 'falkami', natomiast do zdjęcia musiałam sprytnie pochować obgryzione przez nią końcówki liści
Miltonii H. Ze starszych, ani jeden nie jest cały. Natomiast młode liście wszystkie ochronione (na razie )
Mam nadzieję Agnieszko, że "baletnica" pokaże mi w tym roku swoje kwiaty. Cały poprzedni rok walczyłam, aby zechciała wrosnąć w podłoże.
Henryku, Plystachya wygląda i również pachnie jak konwalia.
A gitarą się nie martw ja umiem ją jedynie nastroić, więc spokojnie - możemy nawet pobrzdąkać w duecie
Gwarantowane, że wszyscy uciekną (chyba, że się kamuflujesz i umiesz coś więcej ode mnie ???)
Pozdrawiam, Joanna
Moje niejako już na podłożu leżą, ale nie chcę, żeby sphagnum było docelowym podłożem. Myślę, żeby zrobić mieszankę z drobnej kory i sphagnum i na to ułożyć przyrosty. Niech sobie same wrastają. I tak jak mówisz, będą tylko zwilżane od góry, aż porządnie nie wrosną w nowe podłoże.
Ale na razie tak jak Ty czekam, aż korzonki podrosną.
Ale na razie tak jak Ty czekam, aż korzonki podrosną.
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Piękny żółtek Ci zakwitl ;) Miltonia ślicznie przyrasta, na pewno w tym sezonie zakwitnie
I te nowe kwitnienia... To maleństwo z mnie zauroczyło. Cudne
I te nowe kwitnienia... To maleństwo z mnie zauroczyło. Cudne
- Merghen
- Od: 13 gru 2010, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Serduszkowate maleństwo - cudne. Życzę jak najwięcej U mnie od jutra, w prawdzie przez mgłę ale zawsze troszkę jaśniej. Mieszkamy niedaleko więc może i do Ciebie dotrze