Pochylony świat na piasku cz.2
- kubanki
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pochylony świat na piasku cz.2
Jolu, dziękuję za odwiedziny. Kamienne ścieżki to akurat nie nasza zasługa, ale za to faktycznie zaplanowane przez profesjonalistę. Zimą nie są zbyt praktyczne, zwłaszcza przy tym nachyleniu podjazdu, jaki u nas jest, ale i tak je lubię
Halinko, dziękuję. Tak wyszło trochę z musu, bo dostałam pięknego powojnika od Bożenki, a pergoli nie miałam w planach. Trochę wiosną muszę się pomęczyć, żeby go tam przymocować, a później już sobie radzi i cieszy wzrok.
Małgosiu, dziękuję, dziękuję. Żurawka ta różowawa to Southern Comfort z OBI akurat. Jest piękna cały rok, szybko rośnie, bardzo ją lubię. Z tyłu jakaś Plum, ale nie wiem czy Royale, czy Pudding, nie pamiętam. Od Igi.
Halinko, dziękuję. Tak wyszło trochę z musu, bo dostałam pięknego powojnika od Bożenki, a pergoli nie miałam w planach. Trochę wiosną muszę się pomęczyć, żeby go tam przymocować, a później już sobie radzi i cieszy wzrok.
Małgosiu, dziękuję, dziękuję. Żurawka ta różowawa to Southern Comfort z OBI akurat. Jest piękna cały rok, szybko rośnie, bardzo ją lubię. Z tyłu jakaś Plum, ale nie wiem czy Royale, czy Pudding, nie pamiętam. Od Igi.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Aniu pamiętam ,że jak byłam u Ciebie te piękne klematisy kwitły .
Mam wielkie szczęście że mogę od czasu do czasu oglądać w realu Twój ogród .
Genia
Mam wielkie szczęście że mogę od czasu do czasu oglądać w realu Twój ogród .
Genia
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Aniu, muszę koniecznie w tym roku zapolować na nią. Jest śliczna.
Ja jakoś nie miałam szczęścia trafić w OBI na żurawki
Ja jakoś nie miałam szczęścia trafić w OBI na żurawki
- kubanki
Geniu, dziękuję Rozumiem, że to komplement. Ja jednak mam dużo większe szczęście, że mogę Twój oglądać i to na tyle często, że udało mi się na dziwo sporo Twoich piękności popodziwiać. Nie mówiąc już o tym, że mój ogród jest w jakimś sensie cząstką Twojego, ile roślin od Ciebie pochodzi to już teraz trudno zliczyć
Małgosiu, zawsze możesz u Igi zamówić. Ona z tych starych miała ładne okazy. Tę na pewno warto, same pochlebne opinie o niej chodzą. Aha, chyba się przypala trochę, ale moja w dużym cieniu rośnie.
Małgosiu, zawsze możesz u Igi zamówić. Ona z tych starych miała ładne okazy. Tę na pewno warto, same pochlebne opinie o niej chodzą. Aha, chyba się przypala trochę, ale moja w dużym cieniu rośnie.
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu... warto było czekać, żeby nasze ogrodowe, zielone serducha zostały polane takimi miodowymi widokami... no, cudne to wszystko, cudne... i takie naturalne jakby było w Twoim ogrodzie od zawsze.... a klematisom nie trzeba żadnych pergoli... tak jak je pokazałaś wygladają NAJpiękniej
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Aniu, ta żurawka nie wygląda na Southern Comfort , ani po kolorystyce ,a ni po kształcie liścia. Raczej spora Gieorgia peach....Ale po tym zdjęciu trudno jednoznacznie powiedzieć.
- Marta_S
- 500p
- Od: 3 wrz 2010, o 12:11
cudowne wrzosowisko a jakie śliczne widoczki do podziwiania powojniczek rewelacyjnie się prezentuje
Zapraszam
Ogród Marty_S
Ogród Marty_S
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu cudne wrzosowisko. Chyba więcej nie trzeba pisać zdjęcia mówią same za siebie. Piękny raj sobie stworzyliście.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- kubanki
Ewo, dziękuję, dziękuję. Tak to miło czytać. Cała ta praca włożona wydaje się lżejsza jak poczyta się takie miłe komentarze
Iga, oczywiście masz rację, nie wiem czemu uparłam się na Southern Comfort. Zaraz ją chyba wkleję Ta to faktycznie Georgia Peach, ten egzemplarz właśnie z OBI, ale tak ją polubiłam, że od Ciebie kupiłam drugą. Dobrze, że mnie pilnujesz ;)
Marto, dziękuję bardzo. Ja też lubię wrzosowisko. Wydawało mi się, że może ciut monotonnie będzie na takiej powierzchni, a teraz chciałabym nawet więcej ;)
Moniko, dzięki. Wiesz, czasem jak sobie siądę na huśtawce na tarasie i słucham ptaków i patrzę na te piękne rośliny wokół, to faktycznie czuję się tak, jak w jakimś innym lepszym świecie...
A to żurawki Southern Comfort i Georgia Peach oraz przy okazji żuraweczka Sunstop i żurawki Plum Pudding. Jakby co, to proszę mnie poprawiać
Mam nadzieję, że w tym roku poszaleją ze wzrostem Jak również hosty, wrzosy, irysy, liliowce i większość bylin.
Iga, oczywiście masz rację, nie wiem czemu uparłam się na Southern Comfort. Zaraz ją chyba wkleję Ta to faktycznie Georgia Peach, ten egzemplarz właśnie z OBI, ale tak ją polubiłam, że od Ciebie kupiłam drugą. Dobrze, że mnie pilnujesz ;)
Marto, dziękuję bardzo. Ja też lubię wrzosowisko. Wydawało mi się, że może ciut monotonnie będzie na takiej powierzchni, a teraz chciałabym nawet więcej ;)
Moniko, dzięki. Wiesz, czasem jak sobie siądę na huśtawce na tarasie i słucham ptaków i patrzę na te piękne rośliny wokół, to faktycznie czuję się tak, jak w jakimś innym lepszym świecie...
A to żurawki Southern Comfort i Georgia Peach oraz przy okazji żuraweczka Sunstop i żurawki Plum Pudding. Jakby co, to proszę mnie poprawiać
Mam nadzieję, że w tym roku poszaleją ze wzrostem Jak również hosty, wrzosy, irysy, liliowce i większość bylin.
Piękne te żórawki! ja ciągle przeglądam ofertę Igi i ciągle nie mam nawet półcienia na tej mojej patelni
- Marta_S
- 500p
- Od: 3 wrz 2010, o 12:11
do końca tygodnia postaram się prześledzić cały Twój wątek. Mam nadzieję, że się uda. Pewnie nie jedno podpatrzę
Zapraszam
Ogród Marty_S
Ogród Marty_S
- kubanki
Dagmaro, to współczuję braku cienia. Ja to słońce kocham, ale muszę mieć miejsce, żeby się przed nim skryć. Także doskonale rozumiem żurawki czy hosty ;)
Marto, miło mi, ze będziesz u mnie coś niecoś podpatrywać. Ja wiele rzeczy wypatrzyłam w detalach ogrodów bardziej doświadczonych ogrodników i ogrodniczek. Mam cały katalog zdjęć ogrodowych kompozycji i roślin zatytułowany "do zmałpowania" ;)
Marto, miło mi, ze będziesz u mnie coś niecoś podpatrywać. Ja wiele rzeczy wypatrzyłam w detalach ogrodów bardziej doświadczonych ogrodników i ogrodniczek. Mam cały katalog zdjęć ogrodowych kompozycji i roślin zatytułowany "do zmałpowania" ;)
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Aniu zdjęcia tym żurawkom robiłaś w tym roku ?
Moje bardzo źle wyglądają , szczególnie te pomiędzy tymi małymi iglaczkami .
Genia
Moje bardzo źle wyglądają , szczególnie te pomiędzy tymi małymi iglaczkami .
Genia