Ogród Dorbie
- Sure
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Dorbie
Dorotko, ale to jest gorzej, niż z budową, dłuży się strasznie. Poza tym istnieje niebezpieczeństwo, że moje wrzosy nie będą sobie dobrze radziły w tym podłożu, choć starałam się tę glinę przerobić na coś innego. No, ale zobaczymy...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Dziękuję Wam wszystkim za tak miłe przyjęcie tutaj!!!!
Ściągnęła mnie tu Sure:-) za co jej bardzo dziekuje:-)
uwielbiam chwalic sie moim ogrodem, także zapewne zaleję Was moimi zdjęciami, az sie boję że będziecie mieli mnie dosyć
Działka ma niecałe 1300m2, na srodku jest trawnik - bo moi synowie musza miec boisko i te rabaty naokolo sa wyszarpywane wręcz z tego trawnika, tam zreszta sa polozone kolektory do pompy ciepla poziome, wiec nie moga tam rosnac gleboko korzeniace sie drzewa. Projektouje sama czerpiac wiedze z netu, gazet ksiazek i pomocy projektantki z forum budowlanego, ktora czesc z nas zna:-)
Ściągnęła mnie tu Sure:-) za co jej bardzo dziekuje:-)
uwielbiam chwalic sie moim ogrodem, także zapewne zaleję Was moimi zdjęciami, az sie boję że będziecie mieli mnie dosyć
Działka ma niecałe 1300m2, na srodku jest trawnik - bo moi synowie musza miec boisko i te rabaty naokolo sa wyszarpywane wręcz z tego trawnika, tam zreszta sa polozone kolektory do pompy ciepla poziome, wiec nie moga tam rosnac gleboko korzeniace sie drzewa. Projektouje sama czerpiac wiedze z netu, gazet ksiazek i pomocy projektantki z forum budowlanego, ktora czesc z nas zna:-)
Agatko, w razie co zmienisz wrzosy na wrzośćce i brukentalie - one sa bardziej tolerancyjne. Ale badz dobrej mysliSure pisze:Dorotko, ale to jest gorzej, niż z budową, dłuży się strasznie. Poza tym istnieje niebezpieczeństwo, że moje wrzosy nie będą sobie dobrze radziły w tym podłożu, choć starałam się tę glinę przerobić na coś innego. No, ale zobaczymy...
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Możesz zasypywać zdjęciami. Uwielbiamy oglądać roślinki. Tu tak jest,że nawet na widok najzwyklejszej stokrotki, każdy pieje
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja też z chęcią pooglądam zdjęcia bo jak widzę to masz nie tylko ładny ogród ale też piękną okolicę :P
Tylko się zastanawiam czy czasem cie serce nie boli jak synowie piłką trafią na rabaty
Tylko się zastanawiam czy czasem cie serce nie boli jak synowie piłką trafią na rabaty
Jeszcze mi na szczescie nic nie zepsuli, ale w tym roku posadzilam rabate rozana na szczycie boiska, obwodke zrobie z lawendy, moze troche przytrzyma pilke, trudno, musimy sie podzielic tym ogrodem, najwyzej wygonie
to jest projekt
A tak wygladalo przed sniegami
Oczywiscie podjazd jest na razie prowizorka
to jest projekt
A tak wygladalo przed sniegami
Oczywiscie podjazd jest na razie prowizorka
grudzien2010/styczneń2011
listopad2010
Ta część ogrodu jest posadzona na wiosne 2010, moze w tym roku rozkwitnie
listopad2010
Ta część ogrodu jest posadzona na wiosne 2010, moze w tym roku rozkwitnie
A tu, sluchajcie, druga strona ogrodzenia, teraz jest juz budowa u sasiadow za plotem- to jest czesc polnocno-zachodnia.
Wczesniej byla tu trawka, ale bylproblem z koszeniem na ostrej skarpie. Na dole ma byc parking, wiata garazowa. Teraz sa posadzone sadzoneczki jałowcow plozacych, dopiero od pazdziernika.
A obok, po lewej jest tak:
Tez nowa rabatka z pieciornikami, powyzej kosodrzewina Pumilo z obrzezem z berberysami Green Carpet - malutkie na razie. Do likwidacji jest ta trawka na gorze - cos musze tam posadzic zadarniajacego. Wyzej sa od lewej swierk nawet nie wiem jaki gatunek bo byl choinka w doniczce pierwszy sezon w domku, dalej ku prawej rosna male sadzonki sosen i dalej dwie jodly, tak naprawde każdy iglak jest inny, jak sadzilam to dobieralam wysokoscia i szybkoscia wzrostu, gdzies sobie zapisalam po kolei, kiedys zrobie blizsze fotki.
Za wierzba Hakuro rosnie sobie klon jesionolistny Variegatum, pod nim kilka funkii, ale byl to pierwszy sezon, wiec jeszcze nic pokazowego
jeszcze jedno zdjecie tej okolicy
Wczesniej byla tu trawka, ale bylproblem z koszeniem na ostrej skarpie. Na dole ma byc parking, wiata garazowa. Teraz sa posadzone sadzoneczki jałowcow plozacych, dopiero od pazdziernika.
A obok, po lewej jest tak:
Tez nowa rabatka z pieciornikami, powyzej kosodrzewina Pumilo z obrzezem z berberysami Green Carpet - malutkie na razie. Do likwidacji jest ta trawka na gorze - cos musze tam posadzic zadarniajacego. Wyzej sa od lewej swierk nawet nie wiem jaki gatunek bo byl choinka w doniczce pierwszy sezon w domku, dalej ku prawej rosna male sadzonki sosen i dalej dwie jodly, tak naprawde każdy iglak jest inny, jak sadzilam to dobieralam wysokoscia i szybkoscia wzrostu, gdzies sobie zapisalam po kolei, kiedys zrobie blizsze fotki.
Za wierzba Hakuro rosnie sobie klon jesionolistny Variegatum, pod nim kilka funkii, ale byl to pierwszy sezon, wiec jeszcze nic pokazowego
jeszcze jedno zdjecie tej okolicy
- Marta_S
- 500p
- Od: 3 wrz 2010, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Świetnie prezentuje się Twoje wrzosowisko też dopiero zaczynam
Zapraszam
Ogród Marty_S
Ogród Marty_S
- AlcaM
- 100p
- Od: 21 maja 2008, o 14:10
Witaj Dorota,
... najpierw Agata...a teraz i Ty masz swój wątek...co mi pozostaje chyba też będę zmuszona
Pozdrawiam,
Ala
... najpierw Agata...a teraz i Ty masz swój wątek...co mi pozostaje chyba też będę zmuszona
Pozdrawiam,
Ala
przestrzeń!!!!!!!!! kępa lawendy reprezentuje sie zjawiskowo!!!!!! w ogóle wszystko jest piękne!!!!1
Kwiaty - NAJPIĘKNIEJSZA mowa świata.Moje wymarzone miejsce