Pochylony świat na piasku cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pochylony świat na piasku cz.2

Post »

Jolu, dziękuję za odwiedziny. Kamienne ścieżki to akurat nie nasza zasługa, ale za to faktycznie zaplanowane przez profesjonalistę. Zimą nie są zbyt praktyczne, zwłaszcza przy tym nachyleniu podjazdu, jaki u nas jest, ale i tak je lubię :)
Halinko, dziękuję. Tak wyszło trochę z musu, bo dostałam pięknego powojnika od Bożenki, a pergoli nie miałam w planach. Trochę wiosną muszę się pomęczyć, żeby go tam przymocować, a później już sobie radzi i cieszy wzrok.
Małgosiu, dziękuję, dziękuję. Żurawka ta różowawa to Southern Comfort z OBI akurat. Jest piękna cały rok, szybko rośnie, bardzo ją lubię. Z tyłu jakaś Plum, ale nie wiem czy Royale, czy Pudding, nie pamiętam. Od Igi.
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Aniu pamiętam ,że jak byłam u Ciebie te piękne klematisy kwitły .

Mam wielkie szczęście że mogę od czasu do czasu oglądać w realu Twój ogród .

Genia
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu, muszę koniecznie w tym roku zapolować na nią. Jest śliczna.
Ja jakoś nie miałam szczęścia trafić w OBI na żurawki
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu, dziękuję :) Rozumiem, że to komplement. Ja jednak mam dużo większe szczęście, że mogę Twój oglądać i to na tyle często, że udało mi się na dziwo sporo Twoich piękności popodziwiać. Nie mówiąc już o tym, że mój ogród jest w jakimś sensie cząstką Twojego, ile roślin od Ciebie pochodzi to już teraz trudno zliczyć ;:196
Małgosiu, zawsze możesz u Igi zamówić. Ona z tych starych miała ładne okazy. Tę na pewno warto, same pochlebne opinie o niej chodzą. Aha, chyba się przypala trochę, ale moja w dużym cieniu rośnie.
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu... warto było czekać, żeby nasze ogrodowe, zielone serducha zostały polane takimi miodowymi widokami... no, cudne to wszystko, cudne... i takie naturalne jakby było w Twoim ogrodzie od zawsze.... a klematisom nie trzeba żadnych pergoli... tak jak je pokazałaś wygladają NAJpiękniej ;:138
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu, ta żurawka nie wygląda na Southern Comfort , ani po kolorystyce ,a ni po kształcie liścia. :roll: Raczej spora Gieorgia peach....Ale po tym zdjęciu trudno jednoznacznie powiedzieć. :lol:
Awatar użytkownika
Marta_S
500p
500p
Od: 3 wrz 2010, o 12:11

Post »

:wit cudowne wrzosowisko ;:138 a jakie śliczne widoczki do podziwiania ;:63 powojniczek rewelacyjnie się prezentuje :)
Zapraszam
Ogród Marty_S
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu cudne wrzosowisko. Chyba więcej nie trzeba pisać zdjęcia mówią same za siebie. Piękny raj sobie stworzyliście.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo, dziękuję, dziękuję. Tak to miło czytać. Cała ta praca włożona wydaje się lżejsza jak poczyta się takie miłe komentarze :)
Iga, oczywiście masz rację, nie wiem czemu uparłam się na Southern Comfort. Zaraz ją chyba wkleję :) Ta to faktycznie Georgia Peach, ten egzemplarz właśnie z OBI, ale tak ją polubiłam, że od Ciebie kupiłam drugą. Dobrze, że mnie pilnujesz ;)
Marto, dziękuję bardzo. Ja też lubię wrzosowisko. Wydawało mi się, że może ciut monotonnie będzie na takiej powierzchni, a teraz chciałabym nawet więcej ;)
Moniko, dzięki. Wiesz, czasem jak sobie siądę na huśtawce na tarasie i słucham ptaków i patrzę na te piękne rośliny wokół, to faktycznie czuję się tak, jak w jakimś innym lepszym świecie...

A to żurawki Southern Comfort i Georgia Peach oraz przy okazji żuraweczka Sunstop i żurawki Plum Pudding. Jakby co, to proszę mnie poprawiać :roll:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mam nadzieję, że w tym roku poszaleją ze wzrostem :) Jak również hosty, wrzosy, irysy, liliowce i większość bylin.
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Piękne te żórawki! ja ciągle przeglądam ofertę Igi i ciągle nie mam nawet półcienia na tej mojej patelni ;:223
Awatar użytkownika
Marta_S
500p
500p
Od: 3 wrz 2010, o 12:11

Post »

:wit do końca tygodnia postaram się prześledzić cały Twój wątek. Mam nadzieję, że się uda. Pewnie nie jedno podpatrzę :wink:
Zapraszam
Ogród Marty_S
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dagmaro, to współczuję braku cienia. Ja to słońce kocham, ale muszę mieć miejsce, żeby się przed nim skryć. Także doskonale rozumiem żurawki czy hosty ;)
Marto, miło mi, ze będziesz u mnie coś niecoś podpatrywać. Ja wiele rzeczy wypatrzyłam w detalach ogrodów bardziej doświadczonych ogrodników i ogrodniczek. Mam cały katalog zdjęć ogrodowych kompozycji i roślin zatytułowany "do zmałpowania" ;)
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Aniu zdjęcia tym żurawkom robiłaś w tym roku ?

Moje bardzo źle wyglądają , szczególnie te pomiędzy tymi małymi iglaczkami .

Genia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”