Ogród Leszka

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Leszka

Post »

:wit jak się ma królewna?
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Awatar użytkownika
Ayesha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2010, o 14:50

Post »

Piękne zdjęcia z pięknego ogrodu.Dopiero dzisiaj trafiłam na twój wątek ,
gratuluję pociechy,niech się zdrowo chowa ;:138
Awatar użytkownika
lesioc
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2008, o 10:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wszystkim bardzo dziękuję za odwiedziny i gratulacje. Oczywiście zapraszam ponownie.. a i aj postaram sie pozwiedzać wasze wątki jak tylko się znajdzie chwila czasu (chwilowo jest to towar wysoce deficytowy z racji maleństwa)

Królewna właśnie skończyła 10 tygodni i miewa się doskonale. Zaczeła już ładnie kontaktować i chichra się teraz non stop :D. Sprawia nam teraz coraz więcej radości.

Obrazek

Dzisiaj udało mi się rozpocząc nowy sezon planami budowy altany-carportu. Wymyśliłem sobie jakiś czas temu taką konstrukcję której cel byłby odmienny w zależności od pory roku. W lecie stanowiła by altane-pergole - osłone przed słońcem i deszczem oraz podporę dla pnączy. Zimą, po schowaniu mebli, stanowiła by zimową osłonę dla samochodu.

Chciałbym wykonać coś takiego z klejonych profili drewnianych w kształcie łuków oraz "S" i pokryć część zadaszenia poliwęglanem komorowym dymionym na brązowo. Nie wiem czy się ten pomysł uda i czy finanse pozwolą na realizację, ale powoli zacząłem się przymierzać do zaprojektowania całości i nadania temu jakiegoś przyjemnego dla oka kształtu.

Pierwsze przymiarki można zobaczyć poniżej. Ciekawy jestem jak wam się podoba ?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tak by wyglądała na tle istniejącego budynku zasłonietego trejażem z kratek

Obrazek

A tak po przerobieniu na carport :)

Obrazek
Zapraszam: spis treści ogród
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin
Awatar użytkownika
lesioc
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aha.. gdyby ktos znał firmę która w miarę tanio robi takie drewniane łuki konstrukcyjne to bardzo bym prosił o podzielenie się namiarami.
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

:shock: Wiedziałam że jesteś zdolniacha ,ale żeby aż tak? Całuski dla pedałującej królewny
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Awatar użytkownika
lesioc
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A dziękuję :D

Konstrukcja zamówiona .... bedzie gotowa na koniec marca :tan :tan :tan
Awatar użytkownika
_Natalia_
50p
50p
Od: 28 lip 2010, o 21:31

Post »

Leszku, zwiedziłam Twój wątek pierwszy raz i muszę przyznać, że to była prawdziwa uczta dla oczu! Jestem pod duuużym wrażeniem :D. Piękne kwiaty,jeszcze piękniej sfotografowane. Nie u każdego pasja ogrodnicza łączy się z umiejętnością przedstawienia ukochanego ogrodu na fotografii, ale Ty osiągnąłeś w tym mistrzostwo. Szczególnie zachwyciły mnie fotografie makro owadów i innych małych żyjątek. Takie zdjęcia zawsze chciałam robić, ale jak dotąd, jeszcze mi się nie udało. W tym roku muszę się mocno skupić na urządzaniu mojego ogrodu, ale kiedy przyjdzie czas na jego fotografowanie, mam nadzieję, że będę mogła się zgłosić do Ciebie po poradę :D.

Życzę dalszych sukcesów fotograficzno-ogrodniczych w nowym sezonie!
Pozdrawiam
- Natalia
Ania1234
50p
50p
Od: 26 lut 2011, o 17:31

Post »

:D :)
Awatar użytkownika
lesioc
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

_Natalia_ pisze: W tym roku muszę się mocno skupić na urządzaniu mojego ogrodu, ale kiedy przyjdzie czas na jego fotografowanie, mam nadzieję, że będę mogła się zgłosić do Ciebie po poradę :D.
Dziękuję za odwiedziny :). Z fotografowaniem to oczywiście chetnie pomogę w miarę moich umiejętności.
Zresztą chyba warto zaczynać dokumentować wszystko jeszcze w trakcie urządzania... wtedy fajnie widać co i jak sie zmieniało :).
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Lesiu... no zamorduję ;:14 :;230
Otwarcie wiadomego przybytku było 11-go... nie 13-go :wink:
Ale jeszcze puchy... co nie znaczy, że wyszłam z pustym wózkiem :wink:
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Uważam że genialne jest to połączenie dwóch warstw dachu bo zapewni cień ale i dostęp powietrza ;:138
Awatar użytkownika
lesioc
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

gorzata76 pisze:Lesiu... no zamorduję ;:14 :;230
Otwarcie wiadomego przybytku było 11-go... nie 13-go :wink:
Ups... dałbym głowę, że na plakatach które widziałem napisane było 13 :? :? :?
Prawdę mówiąc sam się jutro - czyli 13go - planowałem wybrać i obczaić co tam mają. Mówisz, że na razie nie warto ?
Comcia pisze:Uważam że genialne jest to połączenie dwóch warstw dachu bo zapewni cień ale i dostęp powietrza ;:138
Dokładnie taki był plan :D. A jak się sprawdzi w praktyce zobaczymy - bo to prawdę mówiąc eksperyment bedzie.

właśnie dostałem informację, że konstrukcja drewniana przyjedzie do mnie w poniedziałek. Do końca tygodnia powinien też dojechać poliwęglan na przykrycie.
Cały czas mam tylko problem z dorwaniem "mojego" brukarza, żeby mi szybko teren pod tą wiatą wyłozył jakiś kamieniem albo ozdobną kostką. Potem - jak już stanie wiata - to kopara nie wjedzie i trzeba się będzie bawić ręcznie łopatą.
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Z mojego doświadczenia wiem, że nie posiedzisz tam w trakcie lekkiego nawet deszczu, bo zawiewa i zacina pod spód
Kiedy będziecie kładli zadaszenie postarajcie się, by połacie jak najwięcej zachodziły na siebie , trzymam kciuki, konstrukcja piękna !!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”