Karczownik,kret, nornica czy... - 2cz.(2007.06.28 - do 2011.11.06)
- GrzegorzR
- 200p
- Od: 25 maja 2009, o 19:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kret, nornica czy... - 4cz.
To by się dało, gdyby glebę przykryć betonem. Inaczej jedzenie dla tych podziemnych potworów będzie się odtwarzało.
Jestem JA i MOJE bagno!
Jeśli masz przepiękną żonę, odlotową kochankę,super brykę, nie masz kłopotów z urzędem podatkowym i prokuratorem, a gdy wychodzisz na ulicę świeci słońce i wszyscy się do ciebie uśmiechają - narkotykom powiedz NIE!
Jeśli masz przepiękną żonę, odlotową kochankę,super brykę, nie masz kłopotów z urzędem podatkowym i prokuratorem, a gdy wychodzisz na ulicę świeci słońce i wszyscy się do ciebie uśmiechają - narkotykom powiedz NIE!
- markonix
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
GrzegorzR pisze:To by się dało, gdyby glebę przykryć betonem. Inaczej jedzenie dla tych podziemnych potworów będzie się odtwarzało.
dobre podsumowanie !!!!!
- kamykkamyk2
- 500p
- Od: 26 gru 2010, o 08:57
Faktycznie wybetonowanie to dobre rozwiązanie
A tak na poważnie, to u siebie zaobserwowałem, że krety mają swoje wymagania, tu gdzie mam lepszą i wilgotną ziemię, jest też dużo dżdżownic, więc i krety przychodzą, natomiast gdzie mam sam piasek i sucho, to i kretów nie ma. Takie ch...lery z nich.....
A tak na poważnie, to u siebie zaobserwowałem, że krety mają swoje wymagania, tu gdzie mam lepszą i wilgotną ziemię, jest też dużo dżdżownic, więc i krety przychodzą, natomiast gdzie mam sam piasek i sucho, to i kretów nie ma. Takie ch...lery z nich.....
- dwostr
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A nie dałoby się ich odwrotnie "zaprogramować"?
Serdecznie pozdrawiam Danuta
- markonix
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
kret to też człowiek , wie co dobredwostr pisze:A nie dałoby się ich odwrotnie "zaprogramować"?
- dwostr
markonix pisze: kret to też człowiek , wie co dobre
-
- Od: 24 sty 2011, o 16:47
Witam!
Słyszałem już 1000 sposobów walki z kretami i nornicami ale żaden nie jest skuteczny.To nie prawda,że na piasku krety nie działają,ja mam piaskową ziemie a już w tym roku jest dużo kopców.Mam dwa urządzenia do odstraszania,które przenoszę z jednego miejsca na drugie.Na początku przenosiły się tam gdzie urządzenie nie dosięgało a teraz im to nie przeszkadza.Jednym z najlepszych sposobów na kreta jest złapanie w czasie unoszenia się kopca trzeba robić to rankiem albo wieczorem.U mnie na działce są również turkucie,które podgryzają kwiaty i warzywa.
Słyszałem już 1000 sposobów walki z kretami i nornicami ale żaden nie jest skuteczny.To nie prawda,że na piasku krety nie działają,ja mam piaskową ziemie a już w tym roku jest dużo kopców.Mam dwa urządzenia do odstraszania,które przenoszę z jednego miejsca na drugie.Na początku przenosiły się tam gdzie urządzenie nie dosięgało a teraz im to nie przeszkadza.Jednym z najlepszych sposobów na kreta jest złapanie w czasie unoszenia się kopca trzeba robić to rankiem albo wieczorem.U mnie na działce są również turkucie,które podgryzają kwiaty i warzywa.
- Józef
- Od: 26 mar 2006, o 12:11
- Kontakt:
..oglądałem kiedyś program o ogrodach w Anglii...temat -kret.Właściciel ogrodu próbował wykurzyć go spalinami wsadzając węża podłączonego do rury wydechowej..sposób i u nas stosowany zwłaszcza w czasach motorowerów Komar.Zwierzątko obróciło się d..ą w stronę skąd napływały trujące gazy zatykając cały przekrój korytarza...
- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No i weź walcz z kretem jak wszystkie sposoby kret mają gdzieś
kret to się nawet psich odchodów nie boi
kret to się nawet psich odchodów nie boi
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- dwostr
Józefie ,ja też o tym sposobie słyszałam i oczywiście nie omieszkałam go wypróbować,efekt był podobny do tego z angielskiego filmu,tylko ja jeszcze przy tej okazji .... popsułam samochód
Ale była to też znakomita lekcja poglądowa:nigdy nie przypuszczałam,że podziemne korytarze tworzą tak rozbudowaną sieć,dopiero wydobywający się dym z ziemi uświadomił mi tę prawdę.
Ale była to też znakomita lekcja poglądowa:nigdy nie przypuszczałam,że podziemne korytarze tworzą tak rozbudowaną sieć,dopiero wydobywający się dym z ziemi uświadomił mi tę prawdę.
- Suppa
- Od: 6 mar 2008, o 09:53
Przyznaję - ja też użyłem kiedyś tego sposobu
Ojciec miał dawniej kopcącą Nysę więc po chwili namysłu dalismy raz ostro czadu, no i mój kret tego nie wytrzymał, wyszedł po jakimś czasie na powierzchnię
Ojciec miał dawniej kopcącą Nysę więc po chwili namysłu dalismy raz ostro czadu, no i mój kret tego nie wytrzymał, wyszedł po jakimś czasie na powierzchnię
Pozdrawiam, Maciek.
-
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Nareszcie w tym roku kupiłem w sklepie ogrodniczym,od dawna poszukiwaną przeze mnie łapkę na dokuczliwe i niechciane stworzenia w ogrodzie.
Łapka ta jest podobna w zastosowaniu jak łapka w postaci rurki plastikowej z zapadkami i w podobny sposób wstawia się w podziemny korytarz.
Cena jest wysoka, ale to jest wyrób firmy "Fiskars .
Łapka ta jest podobna w zastosowaniu jak łapka w postaci rurki plastikowej z zapadkami i w podobny sposób wstawia się w podziemny korytarz.
Cena jest wysoka, ale to jest wyrób firmy "Fiskars .
- dwostr
Nie umiem sobie wyobrazić jak to urządzenia ma działać.Tadeuszu ,objaśnisz?