Hiacynt w szkle - pędzenie hiacyntów
Re: Hiacynt w szkle
Ojj.. Zawsze coś sknocę! Ale przecież był milimetr odstępu między wodą, a cebulką! Zamoczone były tylko korzenie, więc nie wiem, jak to się stało! Macie jakieś pomysły na to, żeby uratować cebulki?
Pozdrawiam Justyna
- koniczynka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Plufi,wylej wodę,umyj starannie szkło,wlej nową wodę,umyj cebulę,włóż tak by tylko korzeniami była w wodzie.
- esony1
- Od: 27 lis 2010, o 20:09
mój hiacynt kupiony w Biedronce 5 stycznia, pijawił się juz "czubeczek" stoi jeszcze w dość ciemnym i zimnym pomieszczeniu 12-15stC z kapturkiem na głowie. Poczekam jeszcze trochę aby podrósł maluch i postawię w ciepłym jasnym pokoju
pozdrawiam
Edyta
Edyta
- esony1
- Od: 27 lis 2010, o 20:09
taaaak to widać.. ale swoje już muszę tak przetrzymać ...zbyt długie korzenie w następnym roku trafią do ziemi .. bo to bardziej naturalne i zdrowsze dla kwiatów ...
pozdrawiam
Edyta
Edyta
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 26 sty 2011, o 19:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam;) dzisiaj zakupilam swojego pierwszego hiacynta...wstepnie cebulka nie wyglada zbyt atrakcyjnie ale nie będę zapeszac;) to sa moje moje pierwsze kroki jezeli chodzi o hodowle jakicholwiek roslin wiec mam nadzieje, ze w razie problemow pomozecie;)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- ultraviolet
- 200p
- Od: 1 kwie 2010, o 22:16
Ja także jestem tego zdania , że hiacynty powinny być w swoim naturalnym środowisku.
Przynajmniej nie ma z nimi takiego problemu.
Przynajmniej nie ma z nimi takiego problemu.
Tak - hodowla hiacyntów w wazonikach jak dla mnie jest dość problematyczna. Trzeba uważać, żeby cebulki nie zgniły itp. A tymczasem, po posadzeniu ich w donicy trzeba tylko trochę podlewać i czekać na pędy W przyszłym roku chyba posadzę je w doniczce ;)
Pozdrawiam Justyna
- Wiktoria_W
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
Po tym, jak poprzednio cebulka mi spleśniała, nie chciałam więcej powtarzać eksperymentu. Niechcący znalazłam ten temat i jednak postanowiłam jeszcze raz spróbować. Pobiegłam rano do ogrodniczego po cebulkę i od godziny ją obserwuję. Może tym razem się uda .
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Uda się uda :P
Ja mam hiacynty w doniczce ale też myślę że zakwitną.
W końcu takie jest ich zadanie :P
Ja mam hiacynty w doniczce ale też myślę że zakwitną.
W końcu takie jest ich zadanie :P
Trzymam kciuki! Mam nadzieję, że się uda!Wiktoria_W pisze:Po tym, jak poprzednio cebulka mi spleśniała, nie chciałam więcej powtarzać eksperymentu. Niechcący znalazłam ten temat i jednak postanowiłam jeszcze raz spróbować. Pobiegłam rano do ogrodniczego po cebulkę i od godziny ją obserwuję. Może tym razem się uda .
Pozdrawiam Justyna