Odrobine w ogrodzie - Beata T

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Odrobine w ogrodzie - Beata T

Post »

Powiedz mi co tak się czerwieni na pierwszym zdjęciu ?
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

piterek z wczesnej wiosny to chyba każdy by się cieszył - nie trzeba by było palić w piecu, można by tak sobie posiedzieć na ławeczce :wink: no i ja już miałam ochotę pogrzebać w ziemi ale rozsądek zwyciężył - to jeszcze nie czas na łażenie na czworaka :;230
Comcia to jest irga płożąca - bardzo dużo ma owoców i tak spod tego śniegu tak ślicznie wyglądała hmmm nie wiem czemu jej ptaszki nie obskubały :D

Z tego co mi się poodsłaniało z pokrywy śnieżnej na razie jest mizernie 4 żurawki tragedia - to znaczy siedzi coś zmarzniętego jakby uschło , inne bylinki też nic nie widać - ale może te gatunki tak mają nie wiem, są to wszystko nowości które posadziłam jesienią ...ale jestem niecierpliwa a to dopiero styczeń ;:224
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko to chyba zależy od odmian jak zimują. Moje nowe żurawki od Igi są różne :roll: jedne piękne, ale niektóre zmaltretowane przez śnieg. Wyglądają jednak na bardzo żywotne. :D
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Beatko żurawki na pewno na wiosnę ruszą, trzeba będzie obciąć zniszczone stare listki i pokażą sie piękne młode :D Teraz jeszcze sobie grzecznie śpią :D
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Lady-r ja wprawdzie mam niewiele żurawek ale te pod domkiem pięknie przezimowały poprzednią zimę to tylko teraz martwię się o te nowe co je na piwnicy posadziłam - oj kiepsko wyglądają :?
AGNESS mam taką cichą nadzieje że z nimi będzie wszystko okej hmmm chyba nie mam kory by je dodatkowo przykryć :wink: ale pomysł dobry jutro poszperam w garażu może coś znajdę - a jak nie to zgarnę z rabatki :wink:
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Beatko, nie martw się o swoje żurawki. Agness ma rację w tym, co pisze. Obetniesz stare listki, a żuraweczki wytworzą na wiosnę nową rozetkę i znów będą piękne. One zawsze wygladają jak zmarznięte, ale potem się odradzają. Ja mam ich kilkanaście, jedną już od siedmiu lat, a więc od czasów, kiedy nie było tyle odmian co teraz. U Igi też mam zamówione kilka. Zaplanowałam przedłużyć obwódkę żurawkową przy rabacie różanej.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Beatko widzę, że i Ciebie żurawki zanęciły.
Moja jedyna jaką mam ale chyba już z 15 lat, też czasem wygląda jakby całkiem zmarzła, ale zawsze odbija i latem już jest ładna.
Będzie dobrze. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

wanda7 ja swoją przygodę z żurawkami zaczęłam niedawno 2 latka no i te listki mnie urzekły - całym rokiem są śliczne a więc i rabatka nie jest goła :D Ciekawa jestem jakie dobierzesz do róż bo szczerze jakoś nie widzę tego w wyobraźni więc już się nie mogę doczekać Twego pomysłu a kto wie może i coś podpatrzę :roll:
kogra to taka magia forum a jak coś można mieć na stałe i widać że siedzi to nęci oj nęci hihi chociaż host nie widać a jednak też musiałam je mieć - ach te listki :;230

U mnie jest biało - jak to się mówi czyściutko i wszystkie roślinki poprzykrywane .....jak zwykle usiedzieć nie mogę więc pojeździłam na zgarniaczce bo jak tu złapać świeżego powietrza tak stojąc bez użytecznie.... :wink:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No właśnie, ta magia forum to nam na zgubę.
A raczej na zgubę naszych portmonetek.
Może nawet dobrze, że metraż ogrodów ograniczony, bo inaczej z torbami byśmy wszystkie poszły jak nic.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko :; 230 :;230 :;230 ja na metraż nie mogę narzekać ja mam ograniczenia na portmonetkę ....
Dora1964
500p
500p
Od: 21 sty 2010, o 13:55

Post »

Beatko odwiedziłam Twój wątek szydełkowy,prace przecudne,najbardziej jednak fascynują mnie
serwetki :lol: ,same piękności,podobają mi się jajka z papieru, niestety nie umiem zwijać karteczek
Choineczkę na szydełku zrobiłaś ze wzoru czy z głowy?
POZDRAWIAM.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

:;230 to tak jak u mnie, tylko że podwójnie.
Ani kasy ani metrażu....... :;230
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Beatko może do ciebie wiosna zawitała?