Odrobine w ogrodzie - Beata T
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Odrobine w ogrodzie - Beata T
Powiedz mi co tak się czerwieni na pierwszym zdjęciu ?
piterek z wczesnej wiosny to chyba każdy by się cieszył - nie trzeba by było palić w piecu, można by tak sobie posiedzieć na ławeczce no i ja już miałam ochotę pogrzebać w ziemi ale rozsądek zwyciężył - to jeszcze nie czas na łażenie na czworaka
Comcia to jest irga płożąca - bardzo dużo ma owoców i tak spod tego śniegu tak ślicznie wyglądała hmmm nie wiem czemu jej ptaszki nie obskubały
Z tego co mi się poodsłaniało z pokrywy śnieżnej na razie jest mizernie 4 żurawki tragedia - to znaczy siedzi coś zmarzniętego jakby uschło , inne bylinki też nic nie widać - ale może te gatunki tak mają nie wiem, są to wszystko nowości które posadziłam jesienią ...ale jestem niecierpliwa a to dopiero styczeń
Comcia to jest irga płożąca - bardzo dużo ma owoców i tak spod tego śniegu tak ślicznie wyglądała hmmm nie wiem czemu jej ptaszki nie obskubały
Z tego co mi się poodsłaniało z pokrywy śnieżnej na razie jest mizernie 4 żurawki tragedia - to znaczy siedzi coś zmarzniętego jakby uschło , inne bylinki też nic nie widać - ale może te gatunki tak mają nie wiem, są to wszystko nowości które posadziłam jesienią ...ale jestem niecierpliwa a to dopiero styczeń
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beatko to chyba zależy od odmian jak zimują. Moje nowe żurawki od Igi są różne jedne piękne, ale niektóre zmaltretowane przez śnieg. Wyglądają jednak na bardzo żywotne.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Beatko żurawki na pewno na wiosnę ruszą, trzeba będzie obciąć zniszczone stare listki i pokażą sie piękne młode Teraz jeszcze sobie grzecznie śpią
Lady-r ja wprawdzie mam niewiele żurawek ale te pod domkiem pięknie przezimowały poprzednią zimę to tylko teraz martwię się o te nowe co je na piwnicy posadziłam - oj kiepsko wyglądają
AGNESS mam taką cichą nadzieje że z nimi będzie wszystko okej hmmm chyba nie mam kory by je dodatkowo przykryć ale pomysł dobry jutro poszperam w garażu może coś znajdę - a jak nie to zgarnę z rabatki
AGNESS mam taką cichą nadzieje że z nimi będzie wszystko okej hmmm chyba nie mam kory by je dodatkowo przykryć ale pomysł dobry jutro poszperam w garażu może coś znajdę - a jak nie to zgarnę z rabatki
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Beatko, nie martw się o swoje żurawki. Agness ma rację w tym, co pisze. Obetniesz stare listki, a żuraweczki wytworzą na wiosnę nową rozetkę i znów będą piękne. One zawsze wygladają jak zmarznięte, ale potem się odradzają. Ja mam ich kilkanaście, jedną już od siedmiu lat, a więc od czasów, kiedy nie było tyle odmian co teraz. U Igi też mam zamówione kilka. Zaplanowałam przedłużyć obwódkę żurawkową przy rabacie różanej.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Beatko widzę, że i Ciebie żurawki zanęciły.
Moja jedyna jaką mam ale chyba już z 15 lat, też czasem wygląda jakby całkiem zmarzła, ale zawsze odbija i latem już jest ładna.
Będzie dobrze.
Moja jedyna jaką mam ale chyba już z 15 lat, też czasem wygląda jakby całkiem zmarzła, ale zawsze odbija i latem już jest ładna.
Będzie dobrze.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
wanda7 ja swoją przygodę z żurawkami zaczęłam niedawno 2 latka no i te listki mnie urzekły - całym rokiem są śliczne a więc i rabatka nie jest goła Ciekawa jestem jakie dobierzesz do róż bo szczerze jakoś nie widzę tego w wyobraźni więc już się nie mogę doczekać Twego pomysłu a kto wie może i coś podpatrzę
kogra to taka magia forum a jak coś można mieć na stałe i widać że siedzi to nęci oj nęci hihi chociaż host nie widać a jednak też musiałam je mieć - ach te listki
U mnie jest biało - jak to się mówi czyściutko i wszystkie roślinki poprzykrywane .....jak zwykle usiedzieć nie mogę więc pojeździłam na zgarniaczce bo jak tu złapać świeżego powietrza tak stojąc bez użytecznie....
kogra to taka magia forum a jak coś można mieć na stałe i widać że siedzi to nęci oj nęci hihi chociaż host nie widać a jednak też musiałam je mieć - ach te listki
U mnie jest biało - jak to się mówi czyściutko i wszystkie roślinki poprzykrywane .....jak zwykle usiedzieć nie mogę więc pojeździłam na zgarniaczce bo jak tu złapać świeżego powietrza tak stojąc bez użytecznie....
- kogra
- Przyjaciel Forum
No właśnie, ta magia forum to nam na zgubę.
A raczej na zgubę naszych portmonetek.
Może nawet dobrze, że metraż ogrodów ograniczony, bo inaczej z torbami byśmy wszystkie poszły jak nic.
A raczej na zgubę naszych portmonetek.
Może nawet dobrze, że metraż ogrodów ograniczony, bo inaczej z torbami byśmy wszystkie poszły jak nic.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Grażynko :; 230 ja na metraż nie mogę narzekać ja mam ograniczenia na portmonetkę ....
Beatko odwiedziłam Twój wątek szydełkowy,prace przecudne,najbardziej jednak fascynują mnie
serwetki ,same piękności,podobają mi się jajka z papieru, niestety nie umiem zwijać karteczek
Choineczkę na szydełku zrobiłaś ze wzoru czy z głowy?
POZDRAWIAM.
serwetki ,same piękności,podobają mi się jajka z papieru, niestety nie umiem zwijać karteczek
Choineczkę na szydełku zrobiłaś ze wzoru czy z głowy?
POZDRAWIAM.
- kogra
- Przyjaciel Forum
to tak jak u mnie, tylko że podwójnie.
Ani kasy ani metrażu.......
Ani kasy ani metrażu.......
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.