Sukulenty i kaktusy fiolimeny
- Sebek87
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 gru 2010, o 18:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: sukulenty i kaktusy fiolimeny
Cześć przydały się te zdjęcia z centrum ogrodniczego .dzięki tym zdjęciom trochę mniejsze centrum ogrodnicze z warszawy ma specjalnie dla mnie zrobić coś podobnego z oferty kaktusów co na twoich fotkach
- Sebek87
Co tam słychować u twoich kłujaczków
- Sebek87
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku
Jacek witam Cię u mnie w wątku . Zapraszam częściej, jak tylko zbudzą się z zimowego snu moje maleństwa .
Sebek dziękuję ci ślicznie za życzenia i wzajemnie życzę Ci oby ten NOWY ROK był lepszy od starego . Kłujaki mają się dobrze. Dziś zrobiłam wietrzenie folii i pomimo tego, że temperatura tej zimy dość często spadała nocą poniżej zera wszystkie trzymają się dzielnie i czekają na wiosnę. Do domu przeniosłam tylko kilka sztuk, ale tylko sukulenty.
Sebek dziękuję ci ślicznie za życzenia i wzajemnie życzę Ci oby ten NOWY ROK był lepszy od starego . Kłujaki mają się dobrze. Dziś zrobiłam wietrzenie folii i pomimo tego, że temperatura tej zimy dość często spadała nocą poniżej zera wszystkie trzymają się dzielnie i czekają na wiosnę. Do domu przeniosłam tylko kilka sztuk, ale tylko sukulenty.
Wszystkim razem i każdemu z osobna życzę SZCZĘśLIWGO NOWEGO ROKU.
Gwiazdki z nieba i wymarzonych egzemparzy w swoich kolekcjach
Gwiazdki z nieba i wymarzonych egzemparzy w swoich kolekcjach
- Sebek87
Ja też dziękuję to niech kłujaczki się trzymają dzielnie i zdrowo aby do wiosny
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Tylko pozazdrościć TAKICH warunków.Dziś zrobiłam wietrzenie folii i pomimo tego, że temperatura tej zimy dość często spadała nocą poniżej zera wszystkie trzymają się dzielnie i czekają na wiosnę. Do domu przeniosłam tylko kilka sztuk, ale tylko sukulenty.
A u nas zima w pełni. Dziś co prawda było tylko troszkę poniżej zera ale i tak ani pomarzyć o wietrzeniu szklarenki. No i o podlewaniu czegokolwiek. A niektóre rośliny tam są z tych co to bryła korzeniowa nie powinna przeschnąć całkowicie...
Do wiosny wciąż daleko.
No to zaczęłam delikatne rozbudzanie maleństw . Dziś mamy jakieś 14 stopni i przez najbliższe dni nie zapowiadają spadków temperatury (w nocy bywa najmniej 8) więc wszystkie maleństwa wyciągnęłam z foli i spryskałam delikatnie (jak na razie) wodą tylko ziemię z wierzchu i same maleństwa. Jak przeschną, to wieczorkiem znowu wrzucę je do do folii. Zdjęłam również opatulinę . Mój małżonek zabrał dzisiaj ze sobą aparat więc niestety nie wstawię wam z rozbudzania fotek .
Doszło mi kilka maleństw ale pochwalę się nimi jak tylko zrobię im małą sesję zdjęciową .
Doszło mi kilka maleństw ale pochwalę się nimi jak tylko zrobię im małą sesję zdjęciową .
- Sebek87
Szkoda ale czekamy na sesję zdjęciową.Ale masz dobrze już wybudzasz swoje maluszki. a u nas ciągle zima wybudzanie to pewnie dopiero za 2 miesiące.
Sebek - w sumie ja również mogłabym jeszcze troszkę poczekać, ale ponieważ dopisuje pogoda, to zdecydowałam się je troszkę rozbudzić. Stopniowo i powolutku . Za jakiś miesiąc zajmę się już nimi na dobre. Wystawię na słoneczko .
- Sebek87
Jak są warunki i pogoda to czemu nie jak najbardziej trzeba
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Ooo, Filomena nam się wybudziła ze snu zimowego!
Tak dawno Cię nie było...
Oczywiście jak pogoda pozwala tak trzeba postępować z roślinami. Klimat u Ciebie dużo bardziej łaskawy jak u nas - tu wciąż zima. Jeszcze wczoraj było -10 stopni rano! Dziś tylko -1 ale to też jeszcze nie wiosna. Niestety.
Tobie i Twoim roślinom tylko pozazdrościć...
Powodzenia życzę!
Tak dawno Cię nie było...
Oczywiście jak pogoda pozwala tak trzeba postępować z roślinami. Klimat u Ciebie dużo bardziej łaskawy jak u nas - tu wciąż zima. Jeszcze wczoraj było -10 stopni rano! Dziś tylko -1 ale to też jeszcze nie wiosna. Niestety.
Tobie i Twoim roślinom tylko pozazdrościć...
Powodzenia życzę!
- darekcn42
- 1000p
- Od: 9 lut 2009, o 18:43
Tak jest Henryku, czekamy zniecierpliwieni na wiosnę...
Miejmy nadzieję, że śnieg w maju nie będzie padał... Jak to czasami bywa...
Miejmy nadzieję, że śnieg w maju nie będzie padał... Jak to czasami bywa...
Pozdrawiam, Darek.