Działka Romy wśród jezior cz. 3
Re: Działka Romy wśród jezior cz. 3
Romciu lilie cudne i zapach na pewno taki sam. Ta na ostatnim zdjęciu najbardziej mi się podoba.
- RomciaW
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Słusznie Alu, nie wszystko od razu, moje też młodziutkie ale za rok Będziemy dzielić, jeszcze tyle by się chciało dokupić
Irenko ta która Ci się najbardziej podoba , na rabatce była najmniejsza i mało miała kwiatów Może jeszcze się rozrośnie ale w porównaniu z tamtymi, była mniej okazała :x
Irenko ta która Ci się najbardziej podoba , na rabatce była najmniejsza i mało miała kwiatów Może jeszcze się rozrośnie ale w porównaniu z tamtymi, była mniej okazała :x
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
WITAJ ROMO
Jaka piękna ta lilia Mister Job. Trzymałaś ją na deser.
Jaka piękna ta lilia Mister Job. Trzymałaś ją na deser.
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ja też będę miła Gimzo, śliczny Romciu w tym roku wzięło mnie na trąbkowane będę jeszcze za nimi patrzyła
- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Czy my się kiedyś nasycimy Co jedna to ładniejsza i wszystkie chciałoby się mieć.
O liliowcach już nie powiem bo chciałabym mieć wszystkie.
Romciu wystarczy ci zdjęć, żeby nas tak zachwycać do wiosny? bo potem zaszyjesz się znów nad swoim jeziorkiem.
O liliowcach już nie powiem bo chciałabym mieć wszystkie.
Romciu wystarczy ci zdjęć, żeby nas tak zachwycać do wiosny? bo potem zaszyjesz się znów nad swoim jeziorkiem.
Chwalę się, też mam takiego samego Misterka Joba
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Romko, ja również ja Alinka przystępuję do waszej spółki dzielenia się liliowcami. Oczywiście, gdy rozrosną się w kępy, bo na razie tylko początki.
- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
A co to jest takie pomarańczowe pierzaste na pierwszej fotce z mr Job ? Liście obok jakby od aksamitki ,takiego aksamitkowego rozczochrańca nie widziałam
Oj , lilie potrafią zawładnąć człowiekiem. Ciągle ich za mało
Nasionka kupowałam w sklepieinternetowym PNOS. Mają tam naprawdę duży wybór.
Oj , lilie potrafią zawładnąć człowiekiem. Ciągle ich za mało
Nasionka kupowałam w sklepieinternetowym PNOS. Mają tam naprawdę duży wybór.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- RomciaW
Mam chwilkę na kompa ,ponieważ dzisiaj goszczę wnusię i na pewno zaraz nim zawładnie
Krysiu, tak jakoś wyszło
Aniu nie masz katalogu z lilpolu Mają sporo trąbkowych ,też zamówiłam Cieszę się że będziesz miała Gizmo
Marylko co my winne że one takie piękne Liliowce w tej ofercie są takie cudne ............Niektórych ,a właściwie większości nigdy nie widziałam Zdjęcia już się kończą Niedługo będą nowe
Aniu śliczna fotka
Wandziu przyjmujemy Cię z wielką radością Moje kwitły pierwszy raz
Oj tak Olu ja już uzależniona jestem Jakoś w tym roku, nie mam na razie wielkiej ochoty na sianie Mam nadzieję że to jeszcze przyjdzie To jest wysiana z torebki Krokosz balwierska Jeszcze dzisiaj pokażę ostatnie lelijki ......
Kupiłam ją jako lilię Św. Antoniego .
Krysiu, tak jakoś wyszło
Aniu nie masz katalogu z lilpolu Mają sporo trąbkowych ,też zamówiłam Cieszę się że będziesz miała Gizmo
Marylko co my winne że one takie piękne Liliowce w tej ofercie są takie cudne ............Niektórych ,a właściwie większości nigdy nie widziałam Zdjęcia już się kończą Niedługo będą nowe
Aniu śliczna fotka
Wandziu przyjmujemy Cię z wielką radością Moje kwitły pierwszy raz
Oj tak Olu ja już uzależniona jestem Jakoś w tym roku, nie mam na razie wielkiej ochoty na sianie Mam nadzieję że to jeszcze przyjdzie To jest wysiana z torebki Krokosz balwierska Jeszcze dzisiaj pokażę ostatnie lelijki ......
Kupiłam ją jako lilię Św. Antoniego .
- AAleksandra
Romciu,a gdzie fotka krokosza ? Lilijka ładna a czy pachnie jak św Antoniego ? Moja mama obrywała płatki lilii św Antoniego i zalewała spirytusem. Przykładała je na rany. Goiło się pięknie, ale piekło w momencie przyłożenia (pamiętam choć byłam dzieckiem, to chyba trauma ) Tylko nie wiem czy lecznicze działanie miały płatki lilii czy spirytus
A ja jeszcze tej lilijki chyba nie mam
A ja jeszcze tej lilijki chyba nie mam
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- RomciaW
Romko Krokosz co to za roślina...bylina czy jednoroczna, fajnie wygląda
- AAleksandra
Romciu, pozwól, że odpowiem w Twoim imieniu Ani,
Krokosz to roślina jednoroczna wysiewana w kwietniu na rozsadniku. Krzaczasta. Kwiaty o barwie pomarańczowej. Taka mądra jestem, bo właśnie zakupiłam ją w tym roku. Szkoda tylko, że tak słabo wschodzi
Nieraz jej płatki są używane do barwienia potraw zamiast szafranu. W Tunezji często szachrują na bazarach sprzedając te płatki jako szafran.
A portulaka jest przepiękna. Ciągle zapominam o jej posianiu. Romciu nie kuś, bo już mam dość nasionek dosiewu
Krokosz to roślina jednoroczna wysiewana w kwietniu na rozsadniku. Krzaczasta. Kwiaty o barwie pomarańczowej. Taka mądra jestem, bo właśnie zakupiłam ją w tym roku. Szkoda tylko, że tak słabo wschodzi
Nieraz jej płatki są używane do barwienia potraw zamiast szafranu. W Tunezji często szachrują na bazarach sprzedając te płatki jako szafran.
A portulaka jest przepiękna. Ciągle zapominam o jej posianiu. Romciu nie kuś, bo już mam dość nasionek dosiewu
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki