Ogród Moniśki
- Urtica
- 200p
- Od: 23 sie 2010, o 22:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ogród Moniśki
Witam Was bardzo serdecznie i zapraszam do mojego skromnego ogródka Jestem początkującą pasjonatką roślin, ale bardzo angażuję się w to, aby moje otoczenie stawało się coraz piękniejsze dzięki obecności roślinnych piękności. Ogrodem zajmuję się właściwie dopiero dwa lata, a na forum zaglądam od roku i dzięki Wam już sporo się dowiedziałam! W poprzednim sezonie bardzo pochłonęło mnie wysiewanie nasion roślin jednorocznych i dlatego też one dominowały na moich rabatach:) Wspaniale było przyglądać się jaka siła drzemie w tych małych nasionkach, a później zachwycać się pięknymi kwiatami. A o to kilka zdjęć z sezonu 2010...
Pozdrawiam Monika
Ogród Moniśki
Ogród Moniśki
- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Moniśki
Moniko witam serdecznie na forum
Ogród zapowiada się super
Proszę o więcej fotek
Ogród zapowiada się super
Proszę o więcej fotek
- Urtica
- 200p
Pozdrawiam Monika
Ogród Moniśki
Ogród Moniśki
- aguskac
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Pięknie, sielsko Witaj
Ile masz tych "hektarów" do doglądania? Widzę, że nie jest to malutki ogródek i sporo jeszcze pomieści. Bardzo lubię kamienie, też daję u siebie co tylko znajdę.
Ile masz tych "hektarów" do doglądania? Widzę, że nie jest to malutki ogródek i sporo jeszcze pomieści. Bardzo lubię kamienie, też daję u siebie co tylko znajdę.
- Urtica
- 200p
Witaj Aguskac
Tak się składa, że przestrzeń u mnie niemal nieograniczona, faktycznie jeszcze wiele roślin zmieści, z czego się ogromnie cieszę
a sielsko u mnie, bo kocham takie klimaty
Tak się składa, że przestrzeń u mnie niemal nieograniczona, faktycznie jeszcze wiele roślin zmieści, z czego się ogromnie cieszę
a sielsko u mnie, bo kocham takie klimaty
Pozdrawiam Monika
Ogród Moniśki
Ogród Moniśki
- aguskac
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Rewelacja !! I ten lasek za płotem... cudnie... u mnie tylko pola wokół, ale mam za to sad Posadziłam też świerki na granicy i będzie zaciszniej (kiedyś)
Ja też uwielbiam takie widoczki czekam wiosny, już wypatrzyłam pierwsze kiełki przebiśniegów, tylko ta zima nie bardzo chce sobie pójść, ale niedługo ją pogonimy:)
Ja też uwielbiam takie widoczki czekam wiosny, już wypatrzyłam pierwsze kiełki przebiśniegów, tylko ta zima nie bardzo chce sobie pójść, ale niedługo ją pogonimy:)
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Moniko dziękuję
Bardzo ładnie masz już zagospodarowany ogród ... nooo, i lubisz pachnące roślinki, Budleję Dawida
Ja też oddzielam rabatki kwiatowe od trawy kamieniami
Wolę kwiaty bylinowe, bo wydaje mi się, że z nimi jest mniej roboty niż jednorocznymi, ale w tym roku postanowiłam zmienić warzywniak na rabatę kwiatów jednorocznych.
Sielska atmosfera jaka u Ciebie panuje bardzo mi odpowiada, uwielbiam takie klimaty
Bardzo ładnie masz już zagospodarowany ogród ... nooo, i lubisz pachnące roślinki, Budleję Dawida
Ja też oddzielam rabatki kwiatowe od trawy kamieniami
Wolę kwiaty bylinowe, bo wydaje mi się, że z nimi jest mniej roboty niż jednorocznymi, ale w tym roku postanowiłam zmienić warzywniak na rabatę kwiatów jednorocznych.
Sielska atmosfera jaka u Ciebie panuje bardzo mi odpowiada, uwielbiam takie klimaty
- Urtica
- 200p
Chciałabym pokazać jeszcze jak wyglądał mój ogród przed nadejściem zimowego snu, a przede wszystkim pokazać oczko wodne, które powstało jesienią do kopania dał się namówić mój tata, a ja pomagałam jak tylko mogłam np. układając całymi dniami kamienie Teraz rozglądam się już za roślinami, które posadzę wiosną w moim oczku!
Pozdrawiam Monika
Ogród Moniśki
Ogród Moniśki
- Urtica
- 200p
Dziękuję za tak ciepłe słowa:)
Halinko budleja jest moim wymarzonym krzewem ze względu na moc odwiedzających ją motyli:) a kamienie bardzo lubię, a poza tym są u mnie zawsze "pod ręką"
Aguskac ja właśnie dziś wypatrzyłam u mnie przebiśnieg i krokusy, ach jaki to utęskniony widok! A żeby szybciej odgonić zimę już jutro planuje wysiać w domku trochę nasion; petunię, kobeę i heliotrop
Halinko budleja jest moim wymarzonym krzewem ze względu na moc odwiedzających ją motyli:) a kamienie bardzo lubię, a poza tym są u mnie zawsze "pod ręką"
Aguskac ja właśnie dziś wypatrzyłam u mnie przebiśnieg i krokusy, ach jaki to utęskniony widok! A żeby szybciej odgonić zimę już jutro planuje wysiać w domku trochę nasion; petunię, kobeę i heliotrop
Pozdrawiam Monika
Ogród Moniśki
Ogród Moniśki
-
- Od: 26 sty 2009, o 14:53
Witaj na forum. bardzo ciekawie jest u Ciebie, a oczko wodne bardzo mi się spodobało, ja nie mogę sobie na razie pozwolić ze względu na dwoje małych dzieci które uwielbiają wodę.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Zapraszam,Marzena
Moniko piękne oczko. Marzę o takim ale niestety nie ma pomocników do jego wykonania.
Mąż analfabeta wtórny w ogrodnictwie a tata nie lubi zmian i nowości.
Mąż analfabeta wtórny w ogrodnictwie a tata nie lubi zmian i nowości.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Moniko witaj na Forum
Ślicznie prezentuje się Twój ogródek, nie mogę wyjść z podziwu nad oczkiem, uwielbiam wodę w ogrodzie, ale niestety nie mam miejsca na oczko, planuję założyć małą kamienną fontanienkę na żwirku, ale to za jakiś czas
Zachwyciła mnie wspaniała kępa liliowców obok altanki , bardzo lubię te kwiaty , cudownie i przez długi okres zdobią ogród
No i widzę u Ciebie ogrom kamieni, mój ulubiony element w ogrodzie.....poza roślinami oczywiście
Ślicznie prezentuje się Twój ogródek, nie mogę wyjść z podziwu nad oczkiem, uwielbiam wodę w ogrodzie, ale niestety nie mam miejsca na oczko, planuję założyć małą kamienną fontanienkę na żwirku, ale to za jakiś czas
Zachwyciła mnie wspaniała kępa liliowców obok altanki , bardzo lubię te kwiaty , cudownie i przez długi okres zdobią ogród
No i widzę u Ciebie ogrom kamieni, mój ulubiony element w ogrodzie.....poza roślinami oczywiście
- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Witaj Monika
Widzę ,że jeszcze jedna osoba z naszego ,pięknego województwa, dołączyła do nas
Oczka wodnego zazdroszczę ,ale tak pozytywnie
Mój M nie chce się dać namówić na oczko w ogrodzie
Budleje należą też do moich ulubionych krzewów
Daleko masz do Rypina
Widzę ,że jeszcze jedna osoba z naszego ,pięknego województwa, dołączyła do nas