KOlorowy Ogród Geni 2010 cz.6
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: KOlorowy Ogród Geni 2010 cz.6
Ewuniu nie mam pojęcia u mnie zakwitają różnie ,ja swoje wsadziłam już do ziemi , ale nie wiem czy wypuszczą no i czy w ogóle , jak nie to kupię na targowisku kwitnące .
Czemu muszą Ci zakwitnąć na 10lipca ?
wiosenko witaj
Czemu muszą Ci zakwitnąć na 10lipca ?
wiosenko witaj
Będę miala wesele córki i zaczynam planować nasadzenia
Zapraszam Ogród irysowy Ewy F
- e-genia
Ewuniu widzę że już o tym myślisz , ale begonie kwitną cały czas ,przynajmniej u mnie ,kupuję kwitnące w maju i kwitną mi aż do mrozów .
Genia
Genia
- e-genia
W ogrodzie Szaro i buro przeszłam się po ogrodzie ,nie mam żadnych kopców ani dziur w ziemi , choć u sąsiadów mnóstwo .
A to zdjęcia marca zeszłego roku
A to zdjęcia marca zeszłego roku
Geniu, zamówiłam sobie żółtą piwonię i mekonopsa oraz przy okazji kilka lilii. Już samo zamówienie sprawiło mi dużą radość. Oby kwitły tak pięknie jak u Ciebie. Życzę miłego dnia.
Pozdrawiam. Krystyna.
- e-genia
Igor muszę Cię zmartwić , właśnie przed chwilą słyszałam ,że w pod koniec lutego ma wrócić mróz i silne opady śniegu .
Tak bliżej jutro chcę się rozejrzeć po ogrodzie i zobaczyć co wychodzi , widziałam wychodzące z ziemi tulipanki , żonkile i krokusy .
klio widzę że zrobiłaś fajne zakupy ,piwonia może zakwitnąć dopiero w przyszłym roku ,tak było u mnie , tylko nie posadź za głęboko ,piwonie tego nie lubią
Genia
Tak bliżej jutro chcę się rozejrzeć po ogrodzie i zobaczyć co wychodzi , widziałam wychodzące z ziemi tulipanki , żonkile i krokusy .
klio widzę że zrobiłaś fajne zakupy ,piwonia może zakwitnąć dopiero w przyszłym roku ,tak było u mnie , tylko nie posadź za głęboko ,piwonie tego nie lubią
Genia
Geniu Witaj Nie ma się co przejmować zimą ... i tak nie ma co narzekać ,
nie była taka uciążliwa (przynajmniej u mnie ) najważniejsze aby teraz wiosna nie była taka mokra
jak w zeszłym roku ... nie chciałbym znów powtórnej, mozolnej walki z wrednymi ślimakami .
U mnie dziś bardzo wietrznie i ponuro , po śniegu już ani śladu .
nie była taka uciążliwa (przynajmniej u mnie ) najważniejsze aby teraz wiosna nie była taka mokra
jak w zeszłym roku ... nie chciałbym znów powtórnej, mozolnej walki z wrednymi ślimakami .
U mnie dziś bardzo wietrznie i ponuro , po śniegu już ani śladu .
Witam serdecznie,
przyszłam się przywitać i zaprosić do mojego ogrodu, jestem na FO nowa. Twój ogród odwiedzam codziennie i nie mogę oderwac oczu od tych wszystkich cudeniek. Ja też uważam, że ogród ma by kolorowy.
Współczuję tych podtopień.
przyszłam się przywitać i zaprosić do mojego ogrodu, jestem na FO nowa. Twój ogród odwiedzam codziennie i nie mogę oderwac oczu od tych wszystkich cudeniek. Ja też uważam, że ogród ma by kolorowy.
Współczuję tych podtopień.
Pozdrawiam Krystyna
- e-genia
Adam dziś słyszałam ,że zima ma jeszcze powrócić.
U mnie dziś było pięknie ,już nie wiało i nawet słoneczko prześwitywało .No ale ogród dopóki nie zrobi się porządku marnie wygląda .
Co do ślimaków to ja wczoraj kupiłam już sobie truciznę i wiosną posypię pod wszystkimi hostami .
Witam Krysiu cieszę się że odwiedzasz mój wątek .
Teraz już jest dobrze , woda wyschła.
Genia
U mnie dziś było pięknie ,już nie wiało i nawet słoneczko prześwitywało .No ale ogród dopóki nie zrobi się porządku marnie wygląda .
Co do ślimaków to ja wczoraj kupiłam już sobie truciznę i wiosną posypię pod wszystkimi hostami .
Witam Krysiu cieszę się że odwiedzasz mój wątek .
Teraz już jest dobrze , woda wyschła.
Genia
-
- 1000p
- Od: 17 mar 2010, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Nie strasz Geniu nie strasz.e-genia pisze:... dziś słyszałam ,że zima ma jeszcze powrócić.
- majar
- 1000p
- Od: 26 sty 2011, o 14:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Patrząc na Twoje krokusy bardzo zatęskniłam za wiosną. Ja swoich chyba nigdy nie widziałam Kwitną zaraz po ustąpieniu śniegów - wiem, że są - resztki z trawy sterczą. W kwietniu jest jeszcze aura zimowa, ale już w maju wiosna pełną gębą!
Ktoś mnie pytał czy ten fiolet w moim 'ogrodzie' jest zamierzony. Nie, nie jest. Te byliny na grządce tak sobie rosną od wielu lat i to one rządzą. W tym roku ja przejmę stery, ale to będzie trudne, bo przesadzić to one się nie dadzą. Próbowałam odsadzić kępę irysów i skończyło się złamanym sztilem w kilofie.
Czekam na wiosnę w Twoim ogrodzie, bo mojej prędko nie zobaczę.
Ktoś mnie pytał czy ten fiolet w moim 'ogrodzie' jest zamierzony. Nie, nie jest. Te byliny na grządce tak sobie rosną od wielu lat i to one rządzą. W tym roku ja przejmę stery, ale to będzie trudne, bo przesadzić to one się nie dadzą. Próbowałam odsadzić kępę irysów i skończyło się złamanym sztilem w kilofie.
Czekam na wiosnę w Twoim ogrodzie, bo mojej prędko nie zobaczę.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
WITAJ GIENIU
Sprytnie to sobie wykombinowałaś. Na najgorszy okres zimy jedziesz wypoczywać.
Wrócisz wypoczęta akurat aby witać piękną wiosnę w ogrodzie.
Sprytnie to sobie wykombinowałaś. Na najgorszy okres zimy jedziesz wypoczywać.
Wrócisz wypoczęta akurat aby witać piękną wiosnę w ogrodzie.