parapetowce Ani
- andzia0801
- 200p
- Od: 10 sty 2011, o 23:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: parapetowce Ani
Storczyków w wazonach jeszcze nie nawoziłam. Ja w ogóle mało kiedy stosuję nawóz. Moje pozostałe domowe kwiaty podlewam regularnie wodą z akwarium i do storczyków w wazonach co którąś dolewkę też daję "akwariówkę" (odstana i z nawozem ;))
smykla - nie bardzo rozumiem o co pytasz z tym podlewaniem keramzytu.
Woda w wazonie jest cały czas, korzenie nie są zanurzone.
smykla - nie bardzo rozumiem o co pytasz z tym podlewaniem keramzytu.
Woda w wazonie jest cały czas, korzenie nie są zanurzone.
mój wątek "wazonowce w keramzycie": http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=40124" onclick="window.open(this.href);return false;
Dziękuję, Andziu, za szybką odpowiedź. Akwarium niestety nie mam
Cóż, trzeba będzie poeksperymentować.
Pozdrawiam
Cóż, trzeba będzie poeksperymentować.
Pozdrawiam
- syljed
- 200p
- Od: 17 lis 2010, o 18:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wspaniałe okazy,a sabotki z nóg powalają.W ciekawy sposób zagospodarowałaś wazoniki.
- andzia0801
- 200p
mój wątek "wazonowce w keramzycie": http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=40124" onclick="window.open(this.href);return false;
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
No, śliczny widok... w sam raz, na pobudkę
- andzia0801
- 200p
Witam,
W trakcje ostatnich zakupów w Tesco spotkałam się z promocją osłonek ceramicznych (5,99 szt) różne różniste ;) Bardzo spodobały mi się te na zdjęciu poniżej (kolor taki nieokreślony - jakby beż/cappuccino) Postanowiłam kupić dla moich Sabotków. Spójrzcie jak się w nich prezentują.
Chciałam również pochwalić się kolejnym kwiatkiem i pączkami na moim bordowym Phalaenopsisie:
I jeszcze jedna radość u moich storczyków w keramzycie. Wybija kolejny listek
Pozdrawiam
W trakcje ostatnich zakupów w Tesco spotkałam się z promocją osłonek ceramicznych (5,99 szt) różne różniste ;) Bardzo spodobały mi się te na zdjęciu poniżej (kolor taki nieokreślony - jakby beż/cappuccino) Postanowiłam kupić dla moich Sabotków. Spójrzcie jak się w nich prezentują.
Chciałam również pochwalić się kolejnym kwiatkiem i pączkami na moim bordowym Phalaenopsisie:
I jeszcze jedna radość u moich storczyków w keramzycie. Wybija kolejny listek
Pozdrawiam
- Merghen
- Od: 13 gru 2010, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ciekawe doniesienia z parapetów. dla nowego listka a sabotki w nowych osłonkach wyglądają tak dostojnie.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Eleganckie, Masz sabotki ;)
Gratuluję kolejnego kwiatuszka na falku
No i listeczek nowy....czyżby wiosna?
Gratuluję kolejnego kwiatuszka na falku
No i listeczek nowy....czyżby wiosna?
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Witaj Andziu, sąsiadeczko zza płotu mamy do siebie bliziutko. Masz ładna kolekcję i ciekawie uprawiasz swoich podopiecznych sporo widzę pączusi aż serducho rośnie. Osłonki kupiłaś bombowe, w którym tesco i kiedy jeżeli mogę spytać?
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Witaj Andziu bardzo mnie zainteresowała uprawa storczyków w szkle, bardzo ciekawy pomysł i wart wypróbowania tym bardziej że keramzyt mam i storczyki też.
- gosiiiaczek
- 500p
- Od: 11 sty 2011, o 12:11
mam nadzieję, że też niedługo zobaczę takiego listeczka u moich storczyków, które dziś przeprowadziły się do wazonów
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=80675" onclick="window.open(this.href);return false;
- andzia0801
- 200p
trzynastka osłonki - duże tesco Rybnik, kupiłam 11 lutego (była promocja gazetkowa, więc chyba w każdym tesco osłonki można znaleźć)
gosiiiaczek gratuluję odwagi, mam nadzieję, że nie będziesz żałować i liście nowe zobaczysz prędko
jola1 skoro keramzyt jest, wazony i storczyki są, to nic tylko przesadzać ;)
Jedyny problem, który pojawił się w najstarszym wazonie - glony, myślę że nie zaszkodzą. Boję się wyciągać roślinę, bo korzenie ma świeże więc zaprzyjaźniam się ze "ślicznym" zielonym glonem. ;)
gosiiiaczek gratuluję odwagi, mam nadzieję, że nie będziesz żałować i liście nowe zobaczysz prędko
jola1 skoro keramzyt jest, wazony i storczyki są, to nic tylko przesadzać ;)
Jedyny problem, który pojawił się w najstarszym wazonie - glony, myślę że nie zaszkodzą. Boję się wyciągać roślinę, bo korzenie ma świeże więc zaprzyjaźniam się ze "ślicznym" zielonym glonem. ;)
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Bardzo ładnie wyglądają Twoje rośliny w wazonach.Widzę, że jednak pojawił się problem, przez który ja nigdy nie zdecyduję się na taki sposób uprawy:glony. Ponoć nie szkodzą one roślinkom,ale niestety ładnie nie wyglądają.Próbowałam się ich pozbyć u siebie[mam w paru przezroczystych doniczkach]za pomocą preparatów grzybobójczych i likwidujących glony bez rezultatu.Może Tobie uda się walka z nimi.Powodzenia.