Mój ogród iglaków macierzanek goryczek krwawników

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nela
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 paź 2006, o 17:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród iglaków macierzanek goryczek krwawników

Post »

:wit Prymulka zebra- cudna- chciałabym kiedyś widzieć szpaler takich na swoim ogródku :wink:
Hortensja też ciekawa- fajnie, że przywiozłeś- może i ona kiedy zawita do naszych ogrodów :wink: ... Fotki z wystawy idę oglądać.
Pozdrawiam :D
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
Awatar użytkownika
adrianic
1000p
1000p
Od: 4 maja 2010, o 21:03
Kontakt:

Post »

Prymula zebra będzie dopiero za rok bo dzisiaj się dowiedziałem, że hoduje się ja od 32 tygodnia i hodowla do zakwitnięcia trwa 20 tygodni - sporo - myślałem, że prymulki szybciej rosną.
Co do hortensji do jadę po nie za 3 tygodnie - nie chcę ich sam hodować na sprzedaż bo są licencjonowane.
ulikmi
500p
500p
Od: 1 lut 2011, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Ale cudeńka pokazałeś :)
Tylko pozazdrościć - pięknie bedziesz miał w ogrodzie ;:138
Pozdrawiam
Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
Awatar użytkownika
adrianic
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Teraz Iza chodzi po ogrodzie i myśli gdzie wsadzić hortensje i hibiskusa :D ale ma jeszcze czas do wiosny na podjęcie decyzji
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

ale ładnie tu u WAS....że ja tu wczesniej nie trafiłam,ostróżki cudne.....a ja zawsze utknę w fuksjach ;:113
już nie mogę się doczekać na te ślicznotki od Was..... ;:109
Awatar użytkownika
adrianic
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Dzisiaj już przesadzałem odmiany przewieszające fuksji: Meerlenhof 301, Gina Bowman 205, Hantal Lavrijsen 184 i Godelieve Elli 183 z doniczek p9 do wiszących siedmiolitrowych. Korzonki super - całe przerośnięte doniczki i te odmiany fuksji "idą" już od korzeni.
Takich sadzonek jeszcze nie mieliśmy :D
Wsadzałem też do skrzynek pelargonię Beauty of Jersey. Ona przewiesza się do 3 metrów. Muszę to zobaczyć i obstrykać :D
123AMELIA
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 8 lut 2011, o 01:01

Post »

Piękny masz ogród.Widzę,że też kochacie z żoną iglaki.Przeglądałam zdjęcia twojego ogrodu, bo szukam pomysłów na rabatę pod wiązami-miejsce suche i zacienione.Spodobała mi się twoja rabatka w pniu drzewa.Bardzo ciekawy pomysł i chyba sprawdziłby się u mnie.Zastanawiam się tylko nad wykonaniem.Czy wyłożyłeś pień folią,czy są otwory odpływowe.Chodzi mi o to ,jak się zachowuje drzewo i rośliny.Jeśli mógłbyś,napisz jak wykonałeś swoją rabatkę.Bardzo by mi to pomogło.Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
adrianic
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Pnie są położone na agrowłókninie do zagłuszania chwastów na którą wcześniej wysypałem piaseka aby drenował wodę. Pnie są przytulone do siebie i przerwę miedzy pniami wysypałem również piachem. Macierzanki "zasadziłem" w naturalnych wgłębieniach pni oraz w szczelinach pomiedzy pniami, które wcześniej uzupełniłem trofem.
Nie ma otworów odpływowych - woda przechodzi w szeliny między pniami gdzie jest torf, a niżej piasek
123AMELIA
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 8 lut 2011, o 01:01

Post »

Dziękuję bardzo za te informacje.Teraz już wiem ,jak zabrać się za moją rabatkę.Jeszcze tylko muszę znaleźć odpowiednie drzewo.
Awatar użytkownika
adrianic
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Takie pnei są dość ciężkie - musiałem używać minikoparki żeby je tak ułożyć - nie wiem ile ważą ale nie dało się ich nawet pchnąć nie mówiąc o podniesieniu.
Maja jeszcze taki jeden pień i na wiosnę będę wiercił w nim otwory żeby zasadzić rośliny. Pień ma 2,5 metra długości więc wyjdzie spora skrzynka :D
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Trafiłam tu poprzez wątek ofertowy. Te fuksje i delospermy będą mi się śniły po nocach. Ogródek piękny, wychuchany. Aż miło popatrzeć. Wyprawy do Essen troszkę zazdraszczam. Wszystkie fotki obejrzałam z wypiekami na twarzy. Na prymulkę Zebrę już się zapisuję. Podziwiam Waszą pasję, cierpliwość i wytrwałość. Specjalne ukłony i pozdrowienia dla Twojej żony, a mojej imienniczki :D
Awatar użytkownika
adrianic
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Dzięki bardzo za ciepłe słowa
Co do prymuli to jestem zawiedziony bo w Essen wygadała przepięknie, a teraz nowe kwiaty nie są już tak kontrastowe - jakby wyblakły - mam wrażenie, że ją sztucznie barwili i jak przestała dostawać to coś z wodą to już nie jest taka ładna
Alina662
1000p
1000p
Od: 9 lis 2009, o 19:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Adrianic na pewno uratujesz bo tyle serca wkładacie w te roślinki.Że one wam się od wdzięczają za taką troskę.Jestem pełna podziwu. :wit ;:3
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”