Ta pomarańczowa wygląda jak 'Peach Flambe' lub 'Mahogany", w sumie zdjęcia za małe żeby powiedzieć na 100%
Wrzuć lepsze zdjęcia do działu identyfikacji żurawek
Aniu, z tego co pamiętam kupowałem to ze znajomą jak zmutowane 'Ginger Ale'
Rzeczywiście jest piękna, teraz na wiosnę czekam na swoje pół (kupowana na spółę, bo tylko jedna z całej partii 'Ginger Ale' już taka była)
Heuchera 'French Quarter' - jedna z najciekawszych kolorystycznie odmian, praktycznie każdy liść inny, CUDO!
źródło: http://www.eminencemeadows.com __________________________
Heuchera 'Kassandra' - ciekawa nowinka w typie 'Marmalade', ale o liściach w innym kształcie; pokrój też nieco inny
źródło: http://www.heuchera.org __________________________
jestem pod wrażeniem, dziękuję za informacje na PW, czekam na koniec budowy chatki i wtedy będzie szaleństwo...
czy późnym latem jest sens sadzić żurawki, czy lepiej czekać do przyszłej wiosny?
Trzeba im nieraz dopomóc, bo rzadko się zapylają i wytwarzają nasiona. Ale z nasion są prawie wszystkie nowe odmiany, rzucane potem na in vitro, więc można się pobawić - zawsze może wyjść coś ciekawego. Tylko żeby wyszła naprawdę ciekawa odmiana to zapylić powinny się jakieś dwie różne kolorystycznie rośliny. Ja mam ciekawą tiarellę z siewu, jak wykaże te same cechy w tym roku to będzie perełka
To łatwo .Muszę rozglądnąć u nas w sklepach ogrodniczych czy mają te rośliny bo trzeba przyznać, że ozdabiają ogród przez cały rok , nie tak jak kwitnące tylko w okresie gdy kwitną chociaż jest część ozdobnych z liści.
Jeżeli nie zależy Ci na nowościach, to wszędzie w tej chwili są w sprzedaży żurawki.Zazwyczaj bez nazwy odmianowej, ale jak ktoś nie ma hopla , to mu nie robi.
Piotrze znalazłam w ofertach odmiany "Anna" , " Afra" , "Alesia " , " "Aisha" , " Angelica" ale opis odmiany jest mniej więcej taki - odmiana wyhodowana przez p Jerzego Foszczaka . Duża roślina o czerwono - zielonych liściach . Tworzy gęste kępy No i nie wiem zamówic nie zamówić oto jest pytanie
widziałem tą odmianę w kolekcji Pana Jurka kilkakrotnie (współpracuję z tą firmą )
naprawdę warto ją mieć w swojej kolekcji
pewnie już wiesz gdzie ją zamówić