Dopiero zaczynam spełniać marzenia o ogrodzie...
Re: Dopiero zaczynam spełniać marzenia o ogrodzie...
Te wypełniacze to chyba werbena... ale że pozostały na drugi rok to ciekawe... trzeba poeksperymentować bo bardzo je lubię
- pamelka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Anetko, też uwielbiam fiolet, szafir i wszelkie odmiany granatu kupiłam kolejne powojniki, jeden różowy, a reszta podobnie, jak poprzednie.
Piękne są amenony i takie trwałe
Piękne są amenony i takie trwałe
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Heliotrop- czuję jego zapach. Już posiałam.
- Marta_S
- 500p
- Od: 3 wrz 2010, o 12:11
Śliczności kwitły u Ciebie hortensja cudowne ma kwiatuszki jak dużą masz budleję?
Zapraszam
Ogród Marty_S
Ogród Marty_S
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Heliotrop - tez czuje jego zapach siałaś? Czy udało się gdzies kupic gotowe sadzonki ?
Alu, te wypełniacze to na pewno werbena. Cos przez ten czas zimy sie stało z moją pamięcią odnośnie kwiatów jednorocznych.... Myślę, że ona jakos sama sie wysiała czy coś tam, bo następnego roku nie była juz tak bujna, ale zakwitła!
Jola1 i AgaNet, heliotrop rzeczywiście cudownie pachnie, ale nie siałąm ich, kupiłam jedną sadzoneczkę do donicy, która się pięknie rozrosła
Marto S, uwielbiam hortensje, to jedna z pierwszych roślin w moim ogrodzie; w sumie mam trzy: dwie różowe i jedną niebieską:
...a jesienią tak pięknie się przebarwia...
...aż w końcu zostaja jej suche kwiaty przez zimę
Budleja rośnie u mnie już trzeci sezon, najpierw była niewielka, ale już w zeszłym roku rozrosła się niemal majestatycznie:
Jolu, masz rację, ten kolor coś w sobie ma, że wygląda atrakcyjnie w ogrodzie. Dobrze tez się komponuje z innymi kolorami A anemony kwitły nawet wtedy, gdy juz spadł śnieg
Jola1 i AgaNet, heliotrop rzeczywiście cudownie pachnie, ale nie siałąm ich, kupiłam jedną sadzoneczkę do donicy, która się pięknie rozrosła
Marto S, uwielbiam hortensje, to jedna z pierwszych roślin w moim ogrodzie; w sumie mam trzy: dwie różowe i jedną niebieską:
...a jesienią tak pięknie się przebarwia...
...aż w końcu zostaja jej suche kwiaty przez zimę
Budleja rośnie u mnie już trzeci sezon, najpierw była niewielka, ale już w zeszłym roku rozrosła się niemal majestatycznie:
Jolu, masz rację, ten kolor coś w sobie ma, że wygląda atrakcyjnie w ogrodzie. Dobrze tez się komponuje z innymi kolorami A anemony kwitły nawet wtedy, gdy juz spadł śnieg
Oj, "niezastąpione" liatrie są tylko niezastąpione na początku, jak zaczynają kwitnąć Potem, jak brązowieją wierzchołki już chciałoby się je czymś zastąpić Ale Twoje hortensje za to i momencie kwitnienia i w momencie przekwitnięcia wyglądają świetnie!
- Fabi 12
- 1000p
- Od: 18 sty 2010, o 21:20
Aneto masz bardzo duże i ładne kwiaty budleji , czy to jakaś specjalna odmiana?
Kwiatków anemonów też będę ci pozazdrościć, ja już próbowałam dwa razy i nic.
Kwiatków anemonów też będę ci pozazdrościć, ja już próbowałam dwa razy i nic.
Pozdrawiam Fabiola.
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Anemony mi tez przypadły do gustu
I dokupiłam białe i niebieskie - mam nadzieję że zakwitną
I dokupiłam białe i niebieskie - mam nadzieję że zakwitną
- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
Też uwielbiam hortensje, a chyba najbardziej za to, że te jej zimowe kwiaty wyglądają tak nostalgicznie - jak stare, pożółkłe zdjęcie w albumie
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
W tym roku zamierzam zapolować na żółtą budleję, były w tamtym sezonie, ale nie sądziłam, że są takie urocze
U mnie też anemony do śniegów kwitły, ciekawe, czy przezimują
U mnie też anemony do śniegów kwitły, ciekawe, czy przezimują
Marto, chyba masz rację z tymi liatriami, tylko że potem ja je ścinam i zostają zielone "pióropusze", które są też nieczego sobie...
Fabi, nie znam dokładnie nazwy tej budlei, ale to nie jest jakiś nadzwyczajny okaz: większość tych rośli jest tak ładna. Miałam jeszcze jedną - całkiem ciemną budleję, ale mi zmarzła
Agato, mam nadzieje, że będziesz zadowolona z anemonów; Jolu, moje ładnie przezimowały, już pokazują swe wschodzące listki. Jednego to nawt chyba własnoręcznie zniszczyłam, bo chciałam wyrwać suche listki, a wraz z nimi wyszedł nowy pąk
Iwa, twoje skojarzenia są słuszne. W domu mam sporo kul hortensji, które mają nawet kolor nie za bardzo zmieniony. Za to nie można nie lubić tych kwiatów
W zeszłym roku siałam tunbergię (w tym też dziś to zrobiłam), nawet wyszło
była też biała i cała żółta, choć już nie tak atrakcyjne, jak ta z ciemnym oczkiem
Z tych kontrastowych udało mi się zebrać sporo nasion... Dziś wysiałam trochę, ale jeszcze mi zostały. Jeżeli ktoś chciałby się pobawić w sianie, to proszę o kontakt na pw
Fabi, nie znam dokładnie nazwy tej budlei, ale to nie jest jakiś nadzwyczajny okaz: większość tych rośli jest tak ładna. Miałam jeszcze jedną - całkiem ciemną budleję, ale mi zmarzła
Agato, mam nadzieje, że będziesz zadowolona z anemonów; Jolu, moje ładnie przezimowały, już pokazują swe wschodzące listki. Jednego to nawt chyba własnoręcznie zniszczyłam, bo chciałam wyrwać suche listki, a wraz z nimi wyszedł nowy pąk
Iwa, twoje skojarzenia są słuszne. W domu mam sporo kul hortensji, które mają nawet kolor nie za bardzo zmieniony. Za to nie można nie lubić tych kwiatów
W zeszłym roku siałam tunbergię (w tym też dziś to zrobiłam), nawet wyszło
była też biała i cała żółta, choć już nie tak atrakcyjne, jak ta z ciemnym oczkiem
Z tych kontrastowych udało mi się zebrać sporo nasion... Dziś wysiałam trochę, ale jeszcze mi zostały. Jeżeli ktoś chciałby się pobawić w sianie, to proszę o kontakt na pw
Aneto jak Ty to robisz, że hibiscus tak Ci kwitnie Przemów do moich