Ulubione storczyki Art :) cz.2
Re: Ulubione storczyki Art :) cz.2
Ach jak miło w niedzielne przedpołudnie czytać Wasze miłe i życzliwe komentarze
Joasiu, trafiłaś w dziesiątkę z tym zdjęciem To dokładnie te same kwiaty. Tylko faktycznie kolor przekłamany.
Jednak sama wiem jak wychodzą zdjęcia z wystaw, a szczególnie gdy jesteśmy zdani na sztuczne (żółte) światło.
Na Twoim zdjęciu, nagromadzenie kilku kwitnących epikatlejek daje niesamowity efekt
Szkoda, że i Ty nie możesz się cieszyć aktualnie bogactwem kwitnień, ale sama wiesz, że - "Fortuna toczy się kołem"
Dziś jest kwitnąco u mnie, jutro będzie piękniej u Ciebie Ja ponadto nigdy nie zaznam na stałe przyjemności korzystania z własnego ogrodu.
A u Ciebie Joasiu już wkrótce będzie co podziwiać
Justynko, Kasiu, dziękuję, że wpadłyście tutaj A kolorem ' kłuje w oczy' na pewno ta katlejka:
Pełna nazwa z załączonej fiszki Slc. Sunrise Doll 'Sweet Valentine' Ha, ha, zakwitła w sam raz na "Walentynki" ,
więc to prezent walentynkowy dla Was wszystkich
Joasiu, trafiłaś w dziesiątkę z tym zdjęciem To dokładnie te same kwiaty. Tylko faktycznie kolor przekłamany.
Jednak sama wiem jak wychodzą zdjęcia z wystaw, a szczególnie gdy jesteśmy zdani na sztuczne (żółte) światło.
Na Twoim zdjęciu, nagromadzenie kilku kwitnących epikatlejek daje niesamowity efekt
Szkoda, że i Ty nie możesz się cieszyć aktualnie bogactwem kwitnień, ale sama wiesz, że - "Fortuna toczy się kołem"
Dziś jest kwitnąco u mnie, jutro będzie piękniej u Ciebie Ja ponadto nigdy nie zaznam na stałe przyjemności korzystania z własnego ogrodu.
A u Ciebie Joasiu już wkrótce będzie co podziwiać
Justynko, Kasiu, dziękuję, że wpadłyście tutaj A kolorem ' kłuje w oczy' na pewno ta katlejka:
Pełna nazwa z załączonej fiszki Slc. Sunrise Doll 'Sweet Valentine' Ha, ha, zakwitła w sam raz na "Walentynki" ,
więc to prezent walentynkowy dla Was wszystkich
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Asiu, dziękuję za piękną Walentynkę,jest niesamowita. Siedziałam przed komputerem bez ruchu dobre parę minut i dopiero krzyk męża,że kotlety się spaliły, przywrócił mnie do rzeczywistości.Proszę następnym razem takie piękności pokazywać po obiedzie .
Jaosiu Ależ ogień!!! Pięknie wyglądają te kwiaty
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Moje storczykowe skarby
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Asiu cudna ta Walentynkowa cattleya
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Asiu cudowne walentynkowe kwitnienie, piękny czerwony kolorek.
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Asiu same cudowne kwitnienia u Ciebie piękne widoczki masz na parapetach.
No a prezent walentynkowy
No a prezent walentynkowy
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No tak...czego można było się spodziewać po nazwie na Twojej katlejce... Dość, że zakwitła na Walentynki...czyli w "swoje imieniny"... to jeszcze pokazała nam wszystkim kolor miłości...kwiat pełen bogactwa barwy i ( przepraszam za wyrażenie, ale tak mi się kojarzy) ... namiętności
Cudna warżka z piękną falbanką...niczym Tancerka flamenco...
Gratuluję kwiatuszków
Cudna warżka z piękną falbanką...niczym Tancerka flamenco...
Gratuluję kwiatuszków
- Henrykbb
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
Ja co prawda nie Walentynka a co najwyżej Walenty ale także podziwiam i chętnie dałbym taki prezent jakiejś swojej Walentynce.
Tyle miłości co tu czerwieni!,nie do udźwignięcia.
Tyle miłości co tu czerwieni!,nie do udźwignięcia.
- Merghen
- Od: 13 gru 2010, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Slc. Sunrise Doll 'Sweet Valentine' - fantastyczna Od razu wywołała uśmiech od ucha do ucha. To będzie teraz najbardziej poszukiwana przeze mnie roślinka. Joanno, czy można wiedzieć gdzie udało Ci się ją zdobyć? I jak duże ma kwiaty? Na Twoich zdjęciach wyglądają na kolosy w stosunku do wielkości roślinki.
Dziękuję ślicznie za komplementy w imieniu Walentykowej katlejki
Przykro mi Lucynko, ze zostałaś dzisiaj bez obiadu
Zwal winę na mnie, a jutro zrób Mężusiowi coś specjalnego (najlepiej kolację przy świecach )
Przyznam, ze sama jestem zauroczona powyższym kwitnieniem. I wyjątkowo udało mi się tym razem uchwycić rzeczywiste kolory.
Pytasz Merghen gdzie ją kupowałam i o wielkość kwiatów. Otóż przywiozłam ją w ub.roku z Wystawy w Dreźnie.
Była kwitnąca i miała nieco inny kolor:
(zdjęcie archiwalne)
Ten drugi pąk nie otworzył się i tak w końcu przekwitł. Kolor wyraźnie o wiele jaśniejszy.
Dlatego to aktualne kwitnienie mnie zaskoczyło taką ilością czerwieni. Wielkość kwiatów 8 / 7.5 cm.
Liście ma drobne, a więc faktycznie kwiaty wydają się dosyć duże również na żywo.
Przykro mi Lucynko, ze zostałaś dzisiaj bez obiadu
Zwal winę na mnie, a jutro zrób Mężusiowi coś specjalnego (najlepiej kolację przy świecach )
Przyznam, ze sama jestem zauroczona powyższym kwitnieniem. I wyjątkowo udało mi się tym razem uchwycić rzeczywiste kolory.
Pytasz Merghen gdzie ją kupowałam i o wielkość kwiatów. Otóż przywiozłam ją w ub.roku z Wystawy w Dreźnie.
Była kwitnąca i miała nieco inny kolor:
(zdjęcie archiwalne)
Ten drugi pąk nie otworzył się i tak w końcu przekwitł. Kolor wyraźnie o wiele jaśniejszy.
Dlatego to aktualne kwitnienie mnie zaskoczyło taką ilością czerwieni. Wielkość kwiatów 8 / 7.5 cm.
Liście ma drobne, a więc faktycznie kwiaty wydają się dosyć duże również na żywo.
Pozdrawiam, Joanna
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Asiu nie mogę się napatrzeć na tą Twoją cattleykę, jest cudna.
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Asiu, no wiesz,storczyki mam wszędzie i dym ze świec by im zaszkodził .Twoje osobiste kwitnienie jest piękniejsze niż to na zdjęciu arch.
- akwarybka
- 500p
- Od: 23 maja 2010, o 01:00
Przepiękna katleja Chyba sobie sprawie jedną