Iwosiowe kwiatuchy cz.2
Re: Iwosiowe kwiatuchy cz.2
Iwonko za sesję. Niedośpian ma ładne delikatne kwiatuszki
- iwosia88
- 1000p
- Od: 1 maja 2010, o 15:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Milenko Myślę, że Twoje reo trochę odpocznie i dojdzie do siebie Trzymam kciuki za jutro
Basiu Mnie też się podobały jego kwiatuszki, szkoda tylko, że tak krótko żyją ;)
Basiu Mnie też się podobały jego kwiatuszki, szkoda tylko, że tak krótko żyją ;)
Moje kwiatowe wątki i nie tylko ;) Zapraszam
Spróbuj żyć tak, żeby ktoś dzięki Tobie powiedział: "Tak, jestem szczęśliwy"...
Iwona
Iwona
- iwosia88
- 1000p
Zrobiłam zdjęcia części roślin, które w większym stopniu nadają się do pokazania, niż inne
begonia tygrysia
część fiołków - trochę podrosły
haworsja
kalanchoe - pomimo tego, że stoi przy samej szybie, wygląda jak zdziczałe
reo meksykańskie - ciągle się stara
grudnik uratowany z marketu w grudniu ;)
begonia tygrysia
część fiołków - trochę podrosły
haworsja
kalanchoe - pomimo tego, że stoi przy samej szybie, wygląda jak zdziczałe
reo meksykańskie - ciągle się stara
grudnik uratowany z marketu w grudniu ;)
Iwona
Iwona
- anik
- 1000p
- Od: 28 maja 2010, o 13:05
Iwonko maluszki fiołkowe jakie już urocze. Parę dni takiego słoneczka jak dzisiaj i zobaczysz jak pieknię ruszą. Moje kalanchoe również takie jakieś dziwne jest. Ucięłam mu czubek i czekam czy coś puści.
Begonia i grudniczek i reo pięknie rosną.
Begonia i grudniczek i reo pięknie rosną.
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Iwonko begonia bardzo ładna , moja niestety umarła (nie mam do nich ręki ). Fiołeczki ślicznie rosną, tylko patrzec, jak pokażą się pączuszki :P Haworsje ostatnio bardzo mi się podobają i Twoja też jest bardzo ładna.
Do kalanchoe ja już dawno straciłam cierpliwośc. Moje zawsze po przekwitnięciu robiły się takie "zdziczałe" i ilośc
światła nigdy nie miała specjalnego znaczenia. Reo pieknie się zagęszcza. A grudniczek nie pozostaje w tyle.
Do kalanchoe ja już dawno straciłam cierpliwośc. Moje zawsze po przekwitnięciu robiły się takie "zdziczałe" i ilośc
światła nigdy nie miała specjalnego znaczenia. Reo pieknie się zagęszcza. A grudniczek nie pozostaje w tyle.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Dłuuugo mnie u Ciebie ni było i muszę powiedzieć, że Twoje maluchy rosną jak szalone
- iwosia88
- 1000p
Aniu, mam nadzieję, że fiołeczki ruszą Nie chciałabym ich zmarnować
Elu, jeżeli jeszcze raz będziesz chciała spróbować z begonią, to chętnie się podzielę Moje kalanchoe mam ze szczepki (dostałam ją pod koniec czerwca) i jeszcze nigdy nie kwitło, ale ja się za nie wezmę wiosną Może popróbuję z zaciemnianiem ;) Dziękuję za miłe słowa
Kasiu, dokładnie wczoraj sobie pomyślałam, że dawno Cię na forum nie widziałam Cieszę się, że jesteś
Zapomniałam wczoraj wkleić zdjęcia bilbergii
Postaram się jeszcze dziś o nowe zdjęcia
Elu, jeżeli jeszcze raz będziesz chciała spróbować z begonią, to chętnie się podzielę Moje kalanchoe mam ze szczepki (dostałam ją pod koniec czerwca) i jeszcze nigdy nie kwitło, ale ja się za nie wezmę wiosną Może popróbuję z zaciemnianiem ;) Dziękuję za miłe słowa
Kasiu, dokładnie wczoraj sobie pomyślałam, że dawno Cię na forum nie widziałam Cieszę się, że jesteś
Zapomniałam wczoraj wkleić zdjęcia bilbergii
Postaram się jeszcze dziś o nowe zdjęcia
Iwona
Iwona
Witaj Iwonko bilbergia bardzo ładnie zagęszczona więc i kwitnienie z pewnością będzie obfite
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- iwosia88
- 1000p
Martuś Mam nadzieję, że nie będzie się ociągała z kwitnieniem
A tutaj kilka moich roślin jeszcze ;)
gruboszek
fikus - po przesadzeniu przystopował, ale widzę, że już zaczyna ładnie wypuszczać nowe listki
komarzyca po przycięciu i scilla - dziś czas na rozsadzenie, korzonki wystają z doniczki
dracena - mam z nią problem pomimo rzadkiego podlewania, wyciągnęłam dziś cały środek jednego przyrostu, wyglądał, jakby zgnił
A tutaj kilka moich roślin jeszcze ;)
gruboszek
fikus - po przesadzeniu przystopował, ale widzę, że już zaczyna ładnie wypuszczać nowe listki
komarzyca po przycięciu i scilla - dziś czas na rozsadzenie, korzonki wystają z doniczki
dracena - mam z nią problem pomimo rzadkiego podlewania, wyciągnęłam dziś cały środek jednego przyrostu, wyglądał, jakby zgnił
Iwona
Iwona
- anik
- 1000p
- Od: 28 maja 2010, o 13:05
Ktoś tu ostatnio marudził, że roślinki mu nie chcą rosnąć. A ja od ostatnich fotorelacji patrząc na dzisiejsze zdjęcia stwierdzam, że mimo zimy jednak rosną.
Co do draceny to pewnie Ela ci podpowie, bo ona znawczyni dracenek ale ja na swoim przykładzie mogę ci powiedzieć, że podlewam je naprawdę dosyć rzadko, stoją sobie w kąciku i nie zauważyłam żadnych problemów.
Ale poczekajmy, może ktoś pomoże.
Brawa dla fikusa, bo pięknie się zagęszcza. Mój po 2 miesiącach focha ledwie jeden listek puścił.
Co do draceny to pewnie Ela ci podpowie, bo ona znawczyni dracenek ale ja na swoim przykładzie mogę ci powiedzieć, że podlewam je naprawdę dosyć rzadko, stoją sobie w kąciku i nie zauważyłam żadnych problemów.
Ale poczekajmy, może ktoś pomoże.
Brawa dla fikusa, bo pięknie się zagęszcza. Mój po 2 miesiącach focha ledwie jeden listek puścił.
- iwosia88
- 1000p
Aniu, mam sporo roślin, z którymi mam wiele problemów i aż wstyd by było je pokazać Moja dracena też sobie stoi w kąciku, rzadko ją podlewam, ale widać, że coś z nią nie tak. Trzymam kciuki, żeby Twój fikus zabrał się do pracy ;)
Iwona
Iwona
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
ładne niech fajnie rosną
- iwosia88
- 1000p
Celinko
----------------------------------------------------------------------------------------------
Komarzyca już jest w innej doniczce, w porównaniu do scilli miała bardzo rozbudowany system korzeniowy
----------------------------------------------------------------------------------------------
Komarzyca już jest w innej doniczce, w porównaniu do scilli miała bardzo rozbudowany system korzeniowy
Iwona
Iwona