Początki ogrodnicze Kasi
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Początki ogrodnicze Kasi
Piękny ogród .Cieszę się że poradziłaś sobie już z fotkami .
Wstawiaj proszę w dużym formacie .Lepiej wszystko widać .
Wstawiaj proszę w dużym formacie .Lepiej wszystko widać .
- kasiatt
- 200p
- Od: 16 lut 2011, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Kasiu
Bardzo mi się podoba to co pokazałaś i nie bądż zbyt skromna,bo twoje "początki" są rewelacyjne.
Fajnie że sadzisz rośliny grupowo-efekt murowany
Lawenda przy tarasie....nie mogło być lepiej-toż to moja ulubienica
Widzę że masz złotokap i chyba dzieci również(basen ) więc przestrzegam że jest to drzewo w każdej części trujące.....ale ja posiadam go również-dzieci też i da się z nim funkcjonować
Masz również moje faworytki jeśli chodzi o żywopłot-cisy!!!Wspaniale się rozrosną
Ze już o funkiach nie wspomnę....
Będę śledzić...Pozdrawiam
Bardzo mi się podoba to co pokazałaś i nie bądż zbyt skromna,bo twoje "początki" są rewelacyjne.
Fajnie że sadzisz rośliny grupowo-efekt murowany
Lawenda przy tarasie....nie mogło być lepiej-toż to moja ulubienica
Widzę że masz złotokap i chyba dzieci również(basen ) więc przestrzegam że jest to drzewo w każdej części trujące.....ale ja posiadam go również-dzieci też i da się z nim funkcjonować
Masz również moje faworytki jeśli chodzi o żywopłot-cisy!!!Wspaniale się rozrosną
Ze już o funkiach nie wspomnę....
Będę śledzić...Pozdrawiam
Magdalena pozdrawia
Zapraszam do ogrodu
Zapraszam do ogrodu
- romawr
- 100p
- Od: 7 lut 2011, o 17:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Kasiu ! widzę że piękny ogród się zapowiada
a na ziemię nie narzekaj, lepiej gliniasta niż piaszczysta. Jeżeli podłoże masz piaszczyste to bardzo dobrze że taką ci przywiózł . Najważniejsze to dobrze przygotować dołki pod rośliny.
Radzę Ci robić zdjęcia przed posadzeniem jeszcze roślin ( pustego dziewiczego placu),
po latach będziesz miała frajdę oglądając je jak ogród powstawał.
Ja żałuję że nie zrobiłam zdjęć zachwaszczonej i zaniedbanej działki, była by większa satysfakcja.
Będę Cię odwiedzać i trzymam kciuki
a na ziemię nie narzekaj, lepiej gliniasta niż piaszczysta. Jeżeli podłoże masz piaszczyste to bardzo dobrze że taką ci przywiózł . Najważniejsze to dobrze przygotować dołki pod rośliny.
Radzę Ci robić zdjęcia przed posadzeniem jeszcze roślin ( pustego dziewiczego placu),
po latach będziesz miała frajdę oglądając je jak ogród powstawał.
Ja żałuję że nie zrobiłam zdjęć zachwaszczonej i zaniedbanej działki, była by większa satysfakcja.
Będę Cię odwiedzać i trzymam kciuki
Jakie tam początki . Ogród w zasadzie założony. Teraz tylko czekać aż te maleńkie roślinki się rozrosną, a będzie pięknie! Ładny ogród, piekne ogrodzenie i trawka. Dobrze, że masz też kilka starszych nasadzeń - mam na myśli te urokliwe brzózki
- katik
- 1000p
- Od: 2 sty 2011, o 16:14
Też zachwyciły mnie te grupowe rabaty, do tej pory sadziłam po jednej roślinie bo chciałam mieć miejsce na różne gatunki a teraz to się chyba zmieni
- agatka123
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Witaj Kasiu! Piękny ogród tworzysz . Jestem ciekawa zdjęć wiosennych, będę czekała z niecierpliwością . Pozdrawiam
Przyszłam z rewizytą
Przepięknie!! Świetne, przemyślane nasadzenia. Dużo iglaczków. Zejście z tarasu również bardzo mi się podoba. I ta okolica... Jak w młodym lesie. Już mi wiosną zapachniało...
Przepięknie!! Świetne, przemyślane nasadzenia. Dużo iglaczków. Zejście z tarasu również bardzo mi się podoba. I ta okolica... Jak w młodym lesie. Już mi wiosną zapachniało...
Pozdrawiam Paulina
Mój ogród
Mój ogród
- kasiatt
- 200p
- Od: 16 lut 2011, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuję wszystkim za odwiedziny i ciepłe słowa
mme33 Sadzenie roślin grupowo to nie do końca moja zasługa, a podpowiedź koleżanki,łtóra mi dużo pomogła w tworzeniu tego ogrodu.
Lawenda jest zabójcza i uwielbiam jej zapach
Tak mam dzieci i dziękuję za ostrzeżenie,wiem,że to trucizna i wszystkich ostrzegam
Moje cisy malutkie i wyczekuję jak się pięknie rozrosną.
Cieszę się,że Ci się podoba.
romawr Z tą ziemią to nie jest tak do końca dobrze bo ja już miałam glinę i dowieźli glinę, nic nie wsiąka w ziemię tylko przy zeszłorocznych ulewach stała woda
A owszem mam zdjęcia działki w różnych fazach jej żywota:) Niestety poprzedni wlaściciel wycioł drzewka sosnowe bo tak bym miała lasek z młodych sosenek.
Izo Ja też się cieszę,że choć brzózki ocalały, fajnie robią klimat, bardzo lubię tę część ogrodu.Dziękuję za pochwały
katik tak jak wcześniej pisałam to zasługa porad koleżanki, gdyby nie ona nadal byłby ugór
agatka123 Ja też jestem ciekawa wiosny w moim ogrodzie bo to będzie pierwsza wiosna i niektóre rośliny sadziłam już po przekwitnięciu. Do końca nie wiem jak wyglądają i bardzo już bym chciała je zobaczyć
Pauli tak na razie nie mam za wielu sąsiadów, ale to się może zmienić i dlatego nasadziłam żywopłot z iglaczków.
A teraz zajrzę do wszych ogrodów
mme33 Sadzenie roślin grupowo to nie do końca moja zasługa, a podpowiedź koleżanki,łtóra mi dużo pomogła w tworzeniu tego ogrodu.
Lawenda jest zabójcza i uwielbiam jej zapach
Tak mam dzieci i dziękuję za ostrzeżenie,wiem,że to trucizna i wszystkich ostrzegam
Moje cisy malutkie i wyczekuję jak się pięknie rozrosną.
Cieszę się,że Ci się podoba.
romawr Z tą ziemią to nie jest tak do końca dobrze bo ja już miałam glinę i dowieźli glinę, nic nie wsiąka w ziemię tylko przy zeszłorocznych ulewach stała woda
A owszem mam zdjęcia działki w różnych fazach jej żywota:) Niestety poprzedni wlaściciel wycioł drzewka sosnowe bo tak bym miała lasek z młodych sosenek.
Izo Ja też się cieszę,że choć brzózki ocalały, fajnie robią klimat, bardzo lubię tę część ogrodu.Dziękuję za pochwały
katik tak jak wcześniej pisałam to zasługa porad koleżanki, gdyby nie ona nadal byłby ugór
agatka123 Ja też jestem ciekawa wiosny w moim ogrodzie bo to będzie pierwsza wiosna i niektóre rośliny sadziłam już po przekwitnięciu. Do końca nie wiem jak wyglądają i bardzo już bym chciała je zobaczyć
Pauli tak na razie nie mam za wielu sąsiadów, ale to się może zmienić i dlatego nasadziłam żywopłot z iglaczków.
A teraz zajrzę do wszych ogrodów