Moje roślinki-Kinia
- kinia22
- 500p
- Od: 31 sty 2009, o 16:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje roślinki-Kinia
dawidbanan Nie jest im chyba tak źle. Wsadziłam je na próbę, zobaczymy
heliofitka Witaj Nie wszystkie sa w złym stanie, najgorszę są fikusy. Postaram sie wstawić zdjęcia. Jeden ten zielony jest prawie cały łysy, ma może parę listków. Drugi biały jest całkiem goły nie wiem czy coś jeszcze z niego będzie
Zielistki w hydro, musze je przesadzić. Mam zamiar to zrobic w poniedziałek.
Grudniki
Wilczomlecz tez wymaga przesadzenia
heliofitka Witaj Nie wszystkie sa w złym stanie, najgorszę są fikusy. Postaram sie wstawić zdjęcia. Jeden ten zielony jest prawie cały łysy, ma może parę listków. Drugi biały jest całkiem goły nie wiem czy coś jeszcze z niego będzie
Zielistki w hydro, musze je przesadzić. Mam zamiar to zrobic w poniedziałek.
Grudniki
Wilczomlecz tez wymaga przesadzenia
- Anetta
- 1000p
- Od: 17 sie 2009, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale ogromne trzykroteczki masz, bardzo mi się podobają
a benkami się nie przejmuj jeżeli pień nie usycha to listki odrosną
a benkami się nie przejmuj jeżeli pień nie usycha to listki odrosną
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Te grudniki stoją w miejscu czy co?
Jak je wysyłałem, to chyba takie były..
Dam Ci radę.
Ja bym je posadził do doniczki z ziemią, a ziemię wymieszał z TYM
Ja dosypałem tego nawozu do ziemi dla grudnika, i wyrósł 3 razy taki w ciągu połowy sezonu
Jak je wysyłałem, to chyba takie były..
Dam Ci radę.
Ja bym je posadził do doniczki z ziemią, a ziemię wymieszał z TYM
Ja dosypałem tego nawozu do ziemi dla grudnika, i wyrósł 3 razy taki w ciągu połowy sezonu
- kinia22
- 500p
anetta Dzięki, trzykrotki rosną bardzo szybko. To jest mix kilku gatunków. Raz widziałam w sklepie takie i bardzo mi się spodobały :P A co do benków to ten zielony myślę, że wypuści nowe listki a ten biały to chyba jest ususzony Bardzo mi go żal. Mam nadzieję, że może gdzieś go w jakimś sklepie spotkam albo ktoś będzie miał szczepkę.
dawidbanan Grudniki jak wyjezdzałam były dużo większe, ale gdy przyjechałam już były marniutkie(brak wody). Więc oskubałam co się dało i jeszcze raz wsadziłam dlatego są takie malutkie
dawidbanan Grudniki jak wyjezdzałam były dużo większe, ale gdy przyjechałam już były marniutkie(brak wody). Więc oskubałam co się dało i jeszcze raz wsadziłam dlatego są takie malutkie
- agapuszka_83_28
- 500p
- Od: 4 lis 2010, o 17:33
Wilczomlecz bardzo ładny , przykro mi z powodu fikusów , mam nadzieję że odżyją i będą rosły
pozdrawiam Aga Zielone cuda w moim domu
- kinia22
- 500p
agapuszka_83_28 Witaj też mam taką nadzieję Dziękuje w imieniu wilczomlecza, jak na razie to fajnie rośnie w hydro i prawie cały czas pojawiają się kwiatuszki :P
- agapuszka_83_28
- 500p
- Od: 4 lis 2010, o 17:33
Alokazja , moim zdaniem to chyba trudna roślina do uprawy w domu. Ja jej nigdy nie miałam , ale znajome miały i nie zbyt długo ta roślina mieszkała w ich domach. Ale twojej życzę jak najlepiej , trzymam kciuki , niech rośnie .
pozdrawiam Aga Zielone cuda w moim domu
- aledra7
- 1000p
- Od: 21 paź 2008, o 14:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
śliczna ta Twoja alokazja czytałam że potrzebuje dużo wilgoci prawda to?
- kinia22
- 500p
agapuszka_83_28 Ja raczej większych problemów z moja nie miałam. Zawsze ładnie rosła.
aledra7 kiedy mnie nie było trochę się zmarniła Co do wilgości to ja swoją trzymam na podstawce z kamyczkami, pilnuje żeby cały czas była woda. Często ją zraszam.
aledra7 kiedy mnie nie było trochę się zmarniła Co do wilgości to ja swoją trzymam na podstawce z kamyczkami, pilnuje żeby cały czas była woda. Często ją zraszam.
Kinga u mnie alokazja w zimę wszystkie liście zrzuciła..a raczej zżółkły i zgniły.
W lutym puściła po jednym liściu
Zgadzam się,że to dość trudne rośliny,ale czytałem,że to normalka u nich gubić liście zimą,przechodzą wtedy okres spoczynku a wiosną odrastają.Generalnie nie lubię takich kwiatków.
W lutym puściła po jednym liściu
Zgadzam się,że to dość trudne rośliny,ale czytałem,że to normalka u nich gubić liście zimą,przechodzą wtedy okres spoczynku a wiosną odrastają.Generalnie nie lubię takich kwiatków.