Mój ogród iglaków macierzanek goryczek krwawników
- Nela
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 paź 2006, o 17:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród iglaków macierzanek goryczek krwawników
Prymulka zebra- cudna- chciałabym kiedyś widzieć szpaler takich na swoim ogródku
Hortensja też ciekawa- fajnie, że przywiozłeś- może i ona kiedy zawita do naszych ogrodów ... Fotki z wystawy idę oglądać.
Pozdrawiam
Hortensja też ciekawa- fajnie, że przywiozłeś- może i ona kiedy zawita do naszych ogrodów ... Fotki z wystawy idę oglądać.
Pozdrawiam
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
- adrianic
- 1000p
- Od: 4 maja 2010, o 21:03
- Kontakt:
Prymula zebra będzie dopiero za rok bo dzisiaj się dowiedziałem, że hoduje się ja od 32 tygodnia i hodowla do zakwitnięcia trwa 20 tygodni - sporo - myślałem, że prymulki szybciej rosną.
Co do hortensji do jadę po nie za 3 tygodnie - nie chcę ich sam hodować na sprzedaż bo są licencjonowane.
Co do hortensji do jadę po nie za 3 tygodnie - nie chcę ich sam hodować na sprzedaż bo są licencjonowane.
-
- 500p
- Od: 1 lut 2011, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ale cudeńka pokazałeś
Tylko pozazdrościć - pięknie bedziesz miał w ogrodzie
Pozdrawiam
Tylko pozazdrościć - pięknie bedziesz miał w ogrodzie
Pozdrawiam
Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
- Mój mały kawałek zieleni
- adrianic
- 1000p
- Kontakt:
Teraz Iza chodzi po ogrodzie i myśli gdzie wsadzić hortensje i hibiskusa ale ma jeszcze czas do wiosny na podjęcie decyzji
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
ale ładnie tu u WAS....że ja tu wczesniej nie trafiłam,ostróżki cudne.....a ja zawsze utknę w fuksjach
już nie mogę się doczekać na te ślicznotki od Was.....
już nie mogę się doczekać na te ślicznotki od Was.....
- adrianic
- 1000p
- Kontakt:
Dzisiaj już przesadzałem odmiany przewieszające fuksji: Meerlenhof 301, Gina Bowman 205, Hantal Lavrijsen 184 i Godelieve Elli 183 z doniczek p9 do wiszących siedmiolitrowych. Korzonki super - całe przerośnięte doniczki i te odmiany fuksji "idą" już od korzeni.
Takich sadzonek jeszcze nie mieliśmy
Wsadzałem też do skrzynek pelargonię Beauty of Jersey. Ona przewiesza się do 3 metrów. Muszę to zobaczyć i obstrykać
Takich sadzonek jeszcze nie mieliśmy
Wsadzałem też do skrzynek pelargonię Beauty of Jersey. Ona przewiesza się do 3 metrów. Muszę to zobaczyć i obstrykać
Piękny masz ogród.Widzę,że też kochacie z żoną iglaki.Przeglądałam zdjęcia twojego ogrodu, bo szukam pomysłów na rabatę pod wiązami-miejsce suche i zacienione.Spodobała mi się twoja rabatka w pniu drzewa.Bardzo ciekawy pomysł i chyba sprawdziłby się u mnie.Zastanawiam się tylko nad wykonaniem.Czy wyłożyłeś pień folią,czy są otwory odpływowe.Chodzi mi o to ,jak się zachowuje drzewo i rośliny.Jeśli mógłbyś,napisz jak wykonałeś swoją rabatkę.Bardzo by mi to pomogło.Pozdrawiam.
- adrianic
- 1000p
- Kontakt:
Pnie są położone na agrowłókninie do zagłuszania chwastów na którą wcześniej wysypałem piaseka aby drenował wodę. Pnie są przytulone do siebie i przerwę miedzy pniami wysypałem również piachem. Macierzanki "zasadziłem" w naturalnych wgłębieniach pni oraz w szczelinach pomiedzy pniami, które wcześniej uzupełniłem trofem.
Nie ma otworów odpływowych - woda przechodzi w szeliny między pniami gdzie jest torf, a niżej piasek
Nie ma otworów odpływowych - woda przechodzi w szeliny między pniami gdzie jest torf, a niżej piasek
Dziękuję bardzo za te informacje.Teraz już wiem ,jak zabrać się za moją rabatkę.Jeszcze tylko muszę znaleźć odpowiednie drzewo.
- adrianic
- 1000p
- Kontakt:
Takie pnei są dość ciężkie - musiałem używać minikoparki żeby je tak ułożyć - nie wiem ile ważą ale nie dało się ich nawet pchnąć nie mówiąc o podniesieniu.
Maja jeszcze taki jeden pień i na wiosnę będę wiercił w nim otwory żeby zasadzić rośliny. Pień ma 2,5 metra długości więc wyjdzie spora skrzynka
Maja jeszcze taki jeden pień i na wiosnę będę wiercił w nim otwory żeby zasadzić rośliny. Pień ma 2,5 metra długości więc wyjdzie spora skrzynka
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Trafiłam tu poprzez wątek ofertowy. Te fuksje i delospermy będą mi się śniły po nocach. Ogródek piękny, wychuchany. Aż miło popatrzeć. Wyprawy do Essen troszkę zazdraszczam. Wszystkie fotki obejrzałam z wypiekami na twarzy. Na prymulkę Zebrę już się zapisuję. Podziwiam Waszą pasję, cierpliwość i wytrwałość. Specjalne ukłony i pozdrowienia dla Twojej żony, a mojej imienniczki
- adrianic
- 1000p
- Kontakt:
Dzięki bardzo za ciepłe słowa
Co do prymuli to jestem zawiedziony bo w Essen wygadała przepięknie, a teraz nowe kwiaty nie są już tak kontrastowe - jakby wyblakły - mam wrażenie, że ją sztucznie barwili i jak przestała dostawać to coś z wodą to już nie jest taka ładna
Co do prymuli to jestem zawiedziony bo w Essen wygadała przepięknie, a teraz nowe kwiaty nie są już tak kontrastowe - jakby wyblakły - mam wrażenie, że ją sztucznie barwili i jak przestała dostawać to coś z wodą to już nie jest taka ładna
-
- 1000p
- Od: 9 lis 2009, o 19:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Adrianic na pewno uratujesz bo tyle serca wkładacie w te roślinki.Że one wam się od wdzięczają za taką troskę.Jestem pełna podziwu.