Mój azyl

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój azyl

Post »

Witaj Romo :wit
Pospacerowałam po Twoim azylu i jestem wciąż w szoku po tych wszystkich widokach w tę i tamtą stronę. ;:154 Jak doczytałam do końca do już wiedziałam dlaczego Twoje drzewka są takie duże, bo masz nawadnianie. Mój M. niestety na takie łatwizny czytaj rozrzutność nie pozwala więc moje drzewka muszą sobie radzić same. A ten staw to już w ogóle cudo. Czy on jest zasilany ze źródła że chcesz pociągnąć wodę do podlewania. Te budynki gospodarcze przy wjeździe to też Wasze :?: bo widzę że jeden zaczyna zarastać winobluszczem i fajnie to wygląda. :shock:
Będę do Ciebie wpadać pooglądać co nowego słychać a raczej widać. :;230 ;:65
Awatar użytkownika
romawr
100p
100p
Od: 7 lut 2011, o 17:41

Post »

Majeczko drzewa nie są nawadniane tylko trawnik, a drzewa ruszyły gdzieś po 5 latach jak korzenie dość głęboko się zakorzeniły.
Woda do stawy nachodzi drenami z pobliskich pól i deszczówka z wszystkich dachów (około 1000m. kw) też jest podłączona do stawu.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam - Roma
Mój azyl
Wizytówka
Awatar użytkownika
Pauli
200p
200p
Od: 4 lut 2008, o 19:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lubie te Twoje zdjęcia dla porównania na przestrzeni kilku lat. Fajnie, że i sąsiad po swojej stronie posadził szpaler chyba świerków. Wygląda to jakby za Twoimi nasadzeniami był las a nie ulica ;:224
Pozdrawiam Paulina
Mój ogród
Awatar użytkownika
paola1a
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2010, o 22:25

Post »

Ten przekrój przez te 10 lat to doskonała zachęta dla wszystkich którzy coś zaczynają dopiero tworzyć. Można u ciebie zobaczyć że ciężka praca przynosi doskonałe i piękne efekty. A co do planów podłączenia wody ze stawu do podlewania roślin to gorąco polecam ten pomysł: ekonomicznie i prosto. My tak właśnie zrobiliśmy i nie żałujemy, zwłaszcza jeśli tak jak u ciebie jest co podlewać
Paulina
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witam piękne masz klomby z iglakami :wit
pozdrawiam Halina

*spis wątków
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

A fachowcy od oczek wodnych i stawów twierdzą że deszczówka z dachów się nie nadaje i trzeba filtrować i w ogóle jakieś tam cuda z tą wodą robić a ryby to w takiej wodzie nie przeżyją. Naczytałam się tych 'fachowych' rad bo chcę właśnie deszczówkę z dachu puścić do stawiku który chcę zrobić i teraz wiem na pewno że te ich porady to są funta kłaków warte i właśnie tak zrobię.
Bardzo dziękuję za odpowiedź. ;:196
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Cudne masz to miejsce,dla mnie to kawałek raju na ziemi :D ,moje marzenie :D .Nic więcej na razie nie będe pisać tylko śledzić twoje poczynania :D
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
lena666
200p
200p
Od: 2 lut 2009, o 17:54

Post »

Witaj :wit !!!no co ja mogę napisać????? tylko Ci posłodze bo wszystko wygląda przepięknie rośliny zwierzęta ludzie porrostu gratuluje pomysłu i na pewno będę podglądac bo ja też zaczynam w tym roku swoją przygodę!!!!!pozdrawiam serdecznie!!!!!! ;:180 ;:180
Kwiaty - NAJPIĘKNIEJSZA mowa świata.Moje wymarzone miejsce
Awatar użytkownika
romawr
100p
100p
Od: 7 lut 2011, o 17:41

Post »

Paulino masz rację a tym szpalerem choinek u sąsiada, ale wolała bym aby to był prawdziwy las.
Od frontu robi się gęsta zabudowa bo miejscy dorobkiewicze docenili naszą okolice i podbijają cenę rolnikom aby tylko sprzedali kawałek ziemi, a z drugiej strony mam piękny widok na okolicę i cieszę się że tam na pewno nikt się nigdy nie pobuduje bo jest linia wysokiego napięcia. Ta linia jest moją zadrą ale wolę patrzeć na nią niż mieć zasłonięty widok

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mam też z tarasu taki widok za płotem, na szczęście z trawnika nie widać sterty obornika bo drzewka już zakrywają i nie czuć go bo wiatry wieją zazwyczaj zachodnie i nas chronią przed zapachami.

Obrazek

Paolo1a z podciągnięciem wody trochę będzie trudno bo stawu będzie z 70 m i to pod górkę trzeba będzie na wyspie zamontować hydrofor aby zdołał uciągnąć tą wodę :D

Eukomis - dziękuję i serdecznie zapraszam ;:65 przybywaj

Reniuniek - dziękuję za odwiedziny i będzie mi miło jak mnie odwiedzisz :lol:

Lena66 - bardzo dziękuję ;:180 i gorąco namawiam do fotografowania zwłaszcza tych chwastów i pustych miejsc zanim cokolwiek zaczniesz robić
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam - Roma
Mój azyl
Wizytówka
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Witaj Romuś piękne miejsce stworzyliście ;:138 Przepiękna zieleń iglaczków i wspaniały staw , zwierzęta, kurki ;:63 ;:63 ;:63 A także fotorelacja wspaniała ;:138 Piękna przestrzeń, będę Ci sekundowć w realizcji dalszych planów ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Romo,witaj :wit - prezentujesz zachwycające widoki zarówno ogrodu jak i zwierzyńca!
Te kury wyglądają jakby nosiły przydługie futra z norek,sa fanstastyczne.
Staw marzenie wielu z nas,wszystko idealnie zorganizowane i pokazane nam na zdjeciach.
Gratuluję i podziwiam szczerze. ;:333
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Przyszłam z rewizytą i jestem zauroczona Twoją oazą ;:138 Piękny przestrzenny ogród :D Zastanawiałam się nad zamianą kota na pawia :;230 :;230 , ale jednak pozostanę przy kocie, bo on sobie doskonale daje radę z moimi psami ;:224 Będę Cię odwiedzać częściej :wit :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

Ja też dołączę się do chóru zachwyconych osób.Pięknie wszystko zaprojektowałaś.
Pisałaś coś o kurach zielononóżkach. Pokaż je nam .
Pozdrawiam , Joanna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”