Funkia - gdzie kupić, polecane strony sprzedawców
- PUMKA
- 500p
- Od: 16 sty 2009, o 10:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Gdzie kupić zdrowe Hosty?
OO to może juz i do mnie zawita....choc juz i tak zamówienie poszło
- mist
- 50p
- Od: 20 maja 2010, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Kupiłam bezimienną, czy też z etykietą jedną z przebijających się odmian.muchazezlotym pisze:Kupiłeś ją jako 'Fragrant Bouquet' czy 'Guacamole', bo nie bardzo zrozumiałam? Najwyraźniej Twoja hosta uległa mutacji, a to się zdarza zarówno hostom z in vitro jak też i tym z podziału. Powinieneś-aś ( z nicku trudno wywnioskować płeć ) się cieszyć, bo masz niepowtarzalną roślinę. Poczytaj sobie wątek o mutacjach:
Ps.:
Zapominam się podpisywać, ponieważ zazwyczaj bazowałam na automatycznym podpisie który na FO mi usunięto.
Właśnie o to wyrzucanie (niszczenie) mi chodzi. Nie wiem jaki jest procent błędów takiej produkcji, ale kiedyś widziałam "setki" Pandora's Box walczącej z 'Baby Bunting'. Na nic nie zdaje się oddzielanie jednej odmiany od drugiej, bo w jednym oczku rośliny są liście obu odmian. To jest nie do rozdzielenia !zieloneprogi pisze:Podejrzewam że mist ma na myśli niezgodnośc załączonego obrazką z odmianą (wyjątkowa), nie biorąc pod uwagę (co często obserwuję) że "szkółkarze" biorąc materiał z laboratorium w ogóle nie wyodrębniają TEJ właściwej (bo szkoda wyrzucic) i później są tego kwiatki w sklepach. W samej metodzie rozmnarzania nie ma nic złego.
Ja sama też nie wiem czy chciałabym mieć taką "niezdecydowaną odmianę czy też nie. Jednak to błąd w sztuce. Bo ani to nazwać nową odmianą ani zwać obiema na raz.
Serdecznie Miłka
Miłko,wejdź w ustawienia profilu i ustaw podpis.Żaden problem:)
Absolutnie nie znam się na produkcji in vitro, ale tak na chłopski rozum, nie jest to chyba wina metody, tylko niestabilności hosty?...kiedyś widziałam "setki" Pandora's Box walczącej z 'Baby Bunting'. Na nic nie zdaje się oddzielanie jednej odmiany od drugiej, bo w jednym oczku rośliny są liście obu odmian.
- mist
- 50p
- Od: 20 maja 2010, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Tak też zrobiłam na początku dodając również linkę do mojego bloga ogrodowego, ale że nie wiedziałam że powinnam w blogu dać reklamę FO to mi podpis usunięto z blokadą zrobienia nowegoPola42 pisze:Miłko,wejdź w ustawienia profilu i ustaw podpis.Żaden problem:)
- PUMKA
- 500p
- Kontakt:
Pola - daj kobieto chwilę na wytchnienie!!!
Dla wszystkich zainteresowanych - paczka z Belgii właśnie doszła, rozpakowałyśmy komisyjnie z Tereską ( lepsze to to od Gwiazdki .
Hosty doszły w dobrym stanie, biorąc pod uwagę ten siarczysty mróz
Są okazy baaardzo duże ( czyli głównie hosty XL ), "normalne" i te dość niewielkie, czyli najnowsze introdukcje jak Lakeside Paisley Print. Korzenie spore, zdrowe, pąki ładnie zarysowane lub w trakcie wzrostu. Ogólne wrażenie bardzo dobre
Podzieliłyśmy hosty według zamówień i każda paczka wraz opisem ( super szczegółowym dotyczącym rozliczenia - chylę czoło Teresko trafiły na przechowalnię do mojej piwnicy. Roześlemy jak tylko zimno odpuści
Za chwilę choć część fotek z dzisiejszej, misternej pracy pt " rozpakowanie, segregacja i przygotowanie do dalszej wysyłki " - PUMA & KICIA COMPANY
Dla wszystkich zainteresowanych - paczka z Belgii właśnie doszła, rozpakowałyśmy komisyjnie z Tereską ( lepsze to to od Gwiazdki .
Hosty doszły w dobrym stanie, biorąc pod uwagę ten siarczysty mróz
Są okazy baaardzo duże ( czyli głównie hosty XL ), "normalne" i te dość niewielkie, czyli najnowsze introdukcje jak Lakeside Paisley Print. Korzenie spore, zdrowe, pąki ładnie zarysowane lub w trakcie wzrostu. Ogólne wrażenie bardzo dobre
Podzieliłyśmy hosty według zamówień i każda paczka wraz opisem ( super szczegółowym dotyczącym rozliczenia - chylę czoło Teresko trafiły na przechowalnię do mojej piwnicy. Roześlemy jak tylko zimno odpuści
Za chwilę choć część fotek z dzisiejszej, misternej pracy pt " rozpakowanie, segregacja i przygotowanie do dalszej wysyłki " - PUMA & KICIA COMPANY
- PUMKA
- 500p
- Kontakt:
- PUMKA
- 500p
- Kontakt:
Liście....będą....wkrótce
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2008, o 13:59
Polu, z liści to dziewczyny zrobiły sobie pyszną sałatkę...
Szkoda, że moja kupka to ta najmniejsza...
Serdeczne dzięki!
Szkoda, że moja kupka to ta najmniejsza...
Serdeczne dzięki!
Jak to, Twoja najmniejsza?
-
No bo moich dwóch nie było!
- PUMKA
- 500p
- Kontakt:
Jak się zamawia cuda-dziwy to tak jest
Nieważna ilość ale jakość !!!!
Nieważna ilość ale jakość !!!!
-
No właśniePUMKA pisze:Nieważna ilość ale jakość !!!!