Storczyki - Do zakochania jeden krok :)
Storczyk miniaturka
Dziękuję Tomku
A oto moja malutka Walentynka prawda, że lepsza niz róże
Tylko mam pytanie o ile się nie myle rosnie w spagnum chyba lepiej bedzie jak ją przesadzę do kory co wy na to??
A oto moja malutka Walentynka prawda, że lepsza niz róże
Tylko mam pytanie o ile się nie myle rosnie w spagnum chyba lepiej bedzie jak ją przesadzę do kory co wy na to??
Kiedy coś uparcie gaśnie zaufaj iskierce nadziei ~~~~ Pozdrawiam Aga
Moje storczyki
Moje kaktusiki:)
Moje storczyki
Re: Storczyki - Do zakochania jeden krok :)
Piękny prezencik A z mchem hmm .., ja bym poczekał aż przekwitnie. teraz może zrzucić kwiaty. A podłoże ze sphagnum i tylko z tego ,to chyba nie jest za dobry. Jako wierzchnia warstwa to co innego. Ja bym jednak przesadził do podłoża dla storczyków. Takie jest moje zdanie.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie odbieram różom urody ale ten miniaturkowy falek jest cudny.
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Aga, śliczna ona jest :P ,a czy nie nazywa się ''Sogo Vivien'' ? Jeśli mogę coś doradzić to zrób otworki w jej doniczce, ostrożnie z podlewaniem, obserwuj ją uważnie, a kiedy przekwitnie pomyślisz czy przesadzić.Ja właśnie taką przesadziłam po zakupie i straciła kwiatuszki.Rośnie wspaniale w drobnej korze i puszcza pędzik Rozważ dobrze zanim podejmiesz decyzję.Może inni jeszcze coś doradzą .
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Słodziutka miniaturka .
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękna walentynka ;)
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Piękna walentynkowa miniaturka.
- Uni57
- ZBANOWANY
- Od: 12 maja 2010, o 14:56
To chyba nie Sogo Vivien, ona ma jasne paseczki na brzegach liści. A jeśli chodzi o podłoże, to ja swojego identycznego miniaturka przesadzałam z podle wyglądającego mchu do ładnego podłoża i koniec końców padł, a Teściowa ma takiego samego, nic nie przesadzała i rośnie zdrowo w tym paskudztwie, także sama już nie wiem. Może wystarczy spulchnić mech i zrobić otworki.
Ja mam 5 miniaturek i ich nie przesadzałam, miałam taką miniaturkę z 4 lata temu i przesadziłam do innego podłoża i ona bardzo szybko wyschła, nie mogłam jej odratować dlatego uważam że mech jest idealny dla nich, dwóm miniaturką wymieniłam mech na świeży i tyle, bardzo ładnie rosną, podlewam je rzadziej bo mech wolniej przesycha, nie robiłam im dziurek w doniczkach, każda z nich stoi w malutkiej osłonce, stoją w miejscu gdzie mają ciepło i nie wieje im od okien, ładnie popuszczały listki i nowe korzonki, mam nadzieję że niedługo zakwitną
Witam Wszystkich cieplutko dziękuje za odwiedziny i za porady co do miniaturki po przeanalizowaniu chyba przesadze do kory a tymczasem wkleje fotki bo mój piegusek kwitnie juz od dłuższego czasu a ja sie tak ociągam z tymi fotkami,a tak konkretnie to przedstawiam Wam dwa najładniejsze kwiatuchy w moim domu
Kiedy coś uparcie gaśnie zaufaj iskierce nadziei ~~~~ Pozdrawiam Aga
Moje storczyki
Moje storczyki
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Ago, mowę mi odjęło, jaki piękny i wielki storczyk Uważaj tylko żeby piegi nie przeskoczyły na tego drugiego, przesłodkiego i rozkosznego storczysia [choć pewnie z piegami byłby taki sam wdzięczny] .
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Ale zdjęcia i ileż to kwiatów tam jest ;) Cudne oba "Kwiatuszki"