godzinami mogę patrzeć na pupilów,
ale mam problem pisałam wiele o moim Reksiu, przypominam rok temu odszedł po 17 latach nasz piesek, wzięlismy Reksa ze schroniska miał ok3 lat, jest śliczny pieszczoch, wiadomo pies na pewno po przejściach, dowiadujemy z jego zachowania kolejne być trudne dla niego chwile które przeżył.
Od miesiąca w bloku jest mały pies chce się bawić, gryzie gryzie, szczeka na Reksa i inne psy, prosiłam aby właściciele wyprowadzali go na smyczy dla bezpieczeństwa bowiem nasz zaczął warczeć, niestety bez skutku.
Ok.godz.22,3o Reks wychodzi na dwór, w tym czasie też wybiegł mały psiak, mąż skierował się do domu, ale
psiak nie odpuszczał złapał męża za nogawkę, Reksa gryzł po łapach - właścicielka zamiast zabrać psa urządziła awanturę, że niby jej pies został noga uderzony. Krzyk tej kobiety był taki przerazliwy, że:
Reks ze strachu uciekł, mąż za nim, pies mały za mężem na końcu właścicielka - istny cyrk.
po ok.2 godz.znalezliśmy Reksa, który leżał schowany, a było to miejsce gdzie chodzimy z nim na spacer, bał się iść do domu.
Minęło kilka dni wczoraj mąż jak zwykle wychodzi ok.22,oo na klatce schodowej stała sąsiadka ze swoją córką,
Reks nie chciał wyjść z domu, ale one poszły wyszedł - za chwilę jak na złość wzięła psa ale na smycz i podpuszczała, coś tam do siebie mówiła.
Dziś w dzień kiedy ja z kolei wychodziłam - była podobna sytuacja.
Z tego wynika, że Reks boi się krzyku, awantury - być może są to jego przykre wspomnienia, ale sąsiadka nie jest osobą z którą można porozmawiać, jest chorą psychicznie.
Nie chce żadnych kłótni, nie jesteśmy zgretami, pies z nami nie ma żadnego stresu, jest kochany, jest wesoły, ufny, z sąsiadką mówiliśmy sobie dzień dobry i tyle, awantury to jej specjalność mówiąc bezczelnie, ale jej krzyk może przerazić naprawdę nawet umarłego.
Reks na dzisiejszym spacerze oczywiście z kijem
a tu rozbraja kość
a tu pierwszy dzień Reksa w naszym domu, jakie miał wówczas smutne oczy, patrzył tylko na drzwi
nie wiem co robić, nie pozwolę aby nasz pies się bał wyjść z domu, co o tym myślicie
![Question :?:](./images/smiles/icon_question.gif)