Zakupiłam dziś nasiona "kaktus - mix". Poczytałam w temacie kaktusy i sukulenty o ich wysiewie i spróbuję się dostosować do wszystkich rad, ale mimo to zapytam: macie doświadczenia w sianiu kaktusów? Bo ja bym chciała posiać już, ale na opakowaniu pisze, ze najlepiej na przełomie marca i kwietnia... Tylko, że mnie za bardzo korci, żeby czekać....
Witaj Kasiu
Jakie ty masz piękne kwiaty aż mi dech zaparło
A te wielkie skrzydłokwiaty są boskie
Zazdroszczę ci tyle miejsca masz a ja już parapety zapchane ostatnio nawet zaczęłam namawiać M żeby wystawić jedną szafkę z pokoju niby że będzie więcej miejsca ale do kwiatków oczywiście
Jeszcze raz wielkie brawa dla twoich zielonych
JESTEM JAK MOTYLEK , KIEDY ZNIKNĘ NIKT TEGO NIE ZAUWAŻY
Pozdrowionka ASIA
Asiu Dziękuję W kwestii miejsca dla kwiatów, to mnie się marzy ogród zimowy... Może kiedyś się uda zrealizować to marzenie Miro Dziękuję Ci serdecznie. Powiem szczerze, że nie dostrzegałam wcześniej jakoś specjalnie wyjątkowości tych jukk, ale odkąd je pokazałam na forum i wszyscy je chwalą, to patrzę na nie trochę przychylniej
piękna eszeweria i kroton ;) bardzo ładnie wybarwiony , czy on stoi na parapecie czy gdzieś dalej od okna ??
fiołeczek widać poczuł wiosnę bo tak pięknie kwitnie ;)
wyglądają jak taka pergola w ogrodzie z różami ;) pod spodem to wielkie drzewko szczęscia też elegancko się prezentuje ;) a poza tym wypatrzyłam na parapetach jakieś mniejsze za firanką kwiatuchy ;) co tam trzymasz ??
Kroton stoi przy oknie tarasowym. Faktycznie ma sporo światła. Cieszę się, że się odrodził, bo jest po przejściach. Jakieś pół roku temu zostawiłam go pod czyjąś opieką i został tak przesuszony, że zrzucił sporo liści. Teraz jest już chyba dobrze
Tam za firanką mam kwiatowe przedszkole Głównie młode fiołki afrykańskie, ale i moje inne eksperymenty z rozmnażaniem: skrętniki, skrzydłokwiat, grubosze, aglonema, kalanchoe, kaktusy... Coś pewnie pominęłam - więcej nie pamiętam
Aga Ja też jestem tego ciekawa, bo mam ją dopiero kilka tygodni i nigdy nie widziałam na żywo kwiatów. Jak zakwitnie - z pewnością umieszczę tu jakieś fotki