Moje spełnione marzenie -tu.ja cz.4
- renszpaks-1
- 50p
- Od: 24 mar 2010, o 16:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie -tu.ja cz.4
Piękne lilię!
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj IZO, pozwoliłem sobie w ten zimowy dzień pospacerować po Twoim "letnim" ogrodzie, pełnym irysów i lilii i liliowców.
A, odnośnie zimy ,to ja do tej pory myślałem że to nam tutaj na wschodzie bliżej do Syberii, ale okazuje się że myliłem się ,bo to Syberii bliżej do Ciebie niż do nas, tej zimy, jak na razie mrozy u nas to "mały pikuś", nie było większych mrozów niż 15-17 na minusie.
A, odnośnie zimy ,to ja do tej pory myślałem że to nam tutaj na wschodzie bliżej do Syberii, ale okazuje się że myliłem się ,bo to Syberii bliżej do Ciebie niż do nas, tej zimy, jak na razie mrozy u nas to "mały pikuś", nie było większych mrozów niż 15-17 na minusie.
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Izuniu zakup super, kwiatuszki śliczne, ale też nie pomogę
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Iza, co słychać w sprawie działki ?
W ostatnim numerze działkowca piszą o prawach osób, którym likwidują działki.
Może mogłabyś otrzymać działkę w nowym miejscu ?
A tak w ogóle, to dlaczego robią zamach na te działki ?
W ostatnim numerze działkowca piszą o prawach osób, którym likwidują działki.
Może mogłabyś otrzymać działkę w nowym miejscu ?
A tak w ogóle, to dlaczego robią zamach na te działki ?
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Izo Zwiedzam Twój ogród i jestem pod wrażeniem. Z liliami-tak jak Ty- nie pieściłam się, bo nie wiedziałam, że trzeba Całkiem dobrze sobie radzą, choć temperatury bywają niższe(dziś-25 rano).Lilię św. Józefa mam od 3 lat, nigdy nie kwitła. Czemu?Zazdroszczę Wam sklepów z roślinami, u mnie jeszcze pustki Nic dziwnego, jeśli wziąć pod uwagę temperaturę
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Ponoć od dzisiaj miało być coraz cieplej, a u mnie znów termometr rano pokazywał -20 st
Agness te tulipany kupiłam w pierwszym roku działkowania. W porównaniu do wszystkich innych ładnie się rozmnażają. Na początku było ich tylko 5 sztuk.
Wiesz Mariolka sama nie wiem czy powinna mnie cieszyć ta "norma". Łatwiej chyba byłoby mi znaleźć miejsce na działce niż teraz na parapecie
Małgosiu ja nawet lubię zimę, ale wszystko powinno mieć umiar A upały znoszę coraz gorzej. No cóż...mówią starość nie radość
Witaj renszpaks-1 nowy gościu! Dziękuje w imieniu lilii i zapraszam częściej.
Miło Cię znów widzieć Tadeusz! Cieszę się, że zajrzałeś. Wiesz...u Ciebie w lubelskim może zima trwa i długo, ale u nas jest zawsze mroźniejsza i też nie krótka. Te okolice mają specyficzny klimat. Może ma na to wpływ depresja? U Ciebie przynajmniej jak już przyjdzie wiosna, lato to roślinność nadrabia zaległości bo jest naprawdę ciepło. A tu niestety wiosna nie dość, że późna to i raczej chłodna
Dziękuję Halinko! Już wszystko poczytałam i mam nadzieję, że się uda doczekać kwitnienia
Witaj Krysiu! Niestety wciąż nic nie wiadomo. Termin spotkania z prezydentem wciąż ulega zmianom. Dzięki za info o gazetce. Na pewno dziś kupię i poczytam. Wyobraź sobie, że teraz są nawet zagrożone działki, które powstały jako rekompensata po zlikwidowaniu kilka lat temu dwóch ROD-ów pod supermarket. A działki zawsze zabierają bo jakieś inwestycje - bloki, sklepy, drogi lub parkingi i na to się nic nie poradzi. Dziękuję za troskę i zainteresowanie
Witaj Ewo ! Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa! Cieszę się, że mimo tylu ogrodów na Forum znalazłaś mój. Czy możesz napisać bliżej jakoś gdzie mieszkasz? Może gdzieś w okolicach Elbląga? Może byłabyś chętna na spotkanie w realu, a nie tylko wirtualne? Nie mam pojęcia dlaczego nie kwitną Ci lilie św. Józefa. Może za głęboko są posadzone? Z tego co wiem je podobnie jak piwonie sadzi się bardzo płytko. W tym roku wyjątkowo szybko pokazały się nasiona i cebule w marketach. To chyba przez tą odwilż na początku miesiąca. Załóż proszę swój wątek - chętnie zobaczę Twój ogród i roślinki.
Dla wszystkich miłych gości mała garść wspomnień:
, , ,
Agness te tulipany kupiłam w pierwszym roku działkowania. W porównaniu do wszystkich innych ładnie się rozmnażają. Na początku było ich tylko 5 sztuk.
Wiesz Mariolka sama nie wiem czy powinna mnie cieszyć ta "norma". Łatwiej chyba byłoby mi znaleźć miejsce na działce niż teraz na parapecie
Małgosiu ja nawet lubię zimę, ale wszystko powinno mieć umiar A upały znoszę coraz gorzej. No cóż...mówią starość nie radość
Witaj renszpaks-1 nowy gościu! Dziękuje w imieniu lilii i zapraszam częściej.
Miło Cię znów widzieć Tadeusz! Cieszę się, że zajrzałeś. Wiesz...u Ciebie w lubelskim może zima trwa i długo, ale u nas jest zawsze mroźniejsza i też nie krótka. Te okolice mają specyficzny klimat. Może ma na to wpływ depresja? U Ciebie przynajmniej jak już przyjdzie wiosna, lato to roślinność nadrabia zaległości bo jest naprawdę ciepło. A tu niestety wiosna nie dość, że późna to i raczej chłodna
Dziękuję Halinko! Już wszystko poczytałam i mam nadzieję, że się uda doczekać kwitnienia
Witaj Krysiu! Niestety wciąż nic nie wiadomo. Termin spotkania z prezydentem wciąż ulega zmianom. Dzięki za info o gazetce. Na pewno dziś kupię i poczytam. Wyobraź sobie, że teraz są nawet zagrożone działki, które powstały jako rekompensata po zlikwidowaniu kilka lat temu dwóch ROD-ów pod supermarket. A działki zawsze zabierają bo jakieś inwestycje - bloki, sklepy, drogi lub parkingi i na to się nic nie poradzi. Dziękuję za troskę i zainteresowanie
Witaj Ewo ! Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa! Cieszę się, że mimo tylu ogrodów na Forum znalazłaś mój. Czy możesz napisać bliżej jakoś gdzie mieszkasz? Może gdzieś w okolicach Elbląga? Może byłabyś chętna na spotkanie w realu, a nie tylko wirtualne? Nie mam pojęcia dlaczego nie kwitną Ci lilie św. Józefa. Może za głęboko są posadzone? Z tego co wiem je podobnie jak piwonie sadzi się bardzo płytko. W tym roku wyjątkowo szybko pokazały się nasiona i cebule w marketach. To chyba przez tą odwilż na początku miesiąca. Załóż proszę swój wątek - chętnie zobaczę Twój ogród i roślinki.
Dla wszystkich miłych gości mała garść wspomnień:
, , ,
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Co to za cudo białe na drugim zdjęciu?
- markussch01
- Od: 7 lis 2007, o 22:40
Czesc Iza !
Chyba masz termometr popsuty moj wskazuje +6,7°C
nie zazdroszcze takiego mrozu, sadze ze to ostatnie podrygi zimy
i nadejdzie wyczekiwana fala ocieplenia
Moze jednak tereny dzialkowe miasto oszczedzi i bedziesz mogla sie cieszyc ogrodem
tak blisko domu i tyle Twojej pracy nie pojdzie na marne
Pozdrawiam Markus
Chyba masz termometr popsuty moj wskazuje +6,7°C
nie zazdroszcze takiego mrozu, sadze ze to ostatnie podrygi zimy
i nadejdzie wyczekiwana fala ocieplenia
Moze jednak tereny dzialkowe miasto oszczedzi i bedziesz mogla sie cieszyc ogrodem
tak blisko domu i tyle Twojej pracy nie pojdzie na marne
Pozdrawiam Markus
- AnowiB
- Od: 19 paź 2010, o 14:18
Witaj Izo za oknem piękna choć bardzo mroźna pogoda,więc wykorzystałam ją na spacer po Twojej działce.Włożyłas w nią dużo serca i pracy i byłoby Ci cięzko,gdybyś musiała się z nią rozstać.Ale myślę,że tak szybko to nie nastąpi.Byłam w podobnej sytuacji,gdyż część działek miała zostać wykupiona na budowę drugiego mostu w naszym mieście.Plany budowy ciągnęły się ze 20 lat... ale od uzyskania pozwolenia na budowę do momentu fizycznego opuszczenia działek minęły jeszcze dwa lata.Pozwolenie było w 2008 a działki mogły być użytkowane do 2010r...wykonawca wszedł jesienią 2010r.Nasza pierwsza działka też poszła pod most...ale ciągle ją darzę sentymentem i pomimo tego,że są tam już tylko ruiny altany to od czasu do czasu tam chodzę...mieliśmy ją 28 lat..kawał swojego życia tam zostawiłam......Myślę,że mimo wszystko do tego nie dojdzie,a Ty nadal będziesz mogła się nią cieszyć.......będę do Ciebie zaglądać....
U nas wczoraj było - 25
U nas wczoraj było - 25
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
lilie to masz naprawdę śliczne, ja co roku dokupuję niestety gryzonie są bezlitosne do koszyczków coś nie mogę się przekonać, mam lenia
mnie jakoś wzięło w tym roku na trąbkowane ciekawe czy w realu będę zadowolona.
Mam tez działkę w ROD, mieli przekazywać do miasta, na razie cisza - myśleli przeznaczyć je na budownictwo domków jednorodzinnych ale akurat może ratuje nas fakt przebiega linia wysokiego napięcia takie wielkie słupy i to jest zakaz, przeszkoda czy jaki czort i niech tak zostanie
mnie jakoś wzięło w tym roku na trąbkowane ciekawe czy w realu będę zadowolona.
Mam tez działkę w ROD, mieli przekazywać do miasta, na razie cisza - myśleli przeznaczyć je na budownictwo domków jednorodzinnych ale akurat może ratuje nas fakt przebiega linia wysokiego napięcia takie wielkie słupy i to jest zakaz, przeszkoda czy jaki czort i niech tak zostanie
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Zanim założę swój wątek, nauczę się posługiwać komputerem, bo wcześniej nie było mi to do niczego potrzebne. A teraz by się przydało. Mieszkam ok. 50 km. od Ciebie, dosyć daleko, ale bywam na targach w Starym Polu. Może w maju? Lilia św. Józefa siedzi płytko,wypuszcza listki i się ze mnie śmieje. Będę jeszcze Cię odwiedzać.
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Iza, ismena prześliczna Mam na dzieję, że moja w końcu zakwitnie.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Piękny widok tych białych zawilców w pobliżu brzózki. Bardzo lubię te kwiatki, choć u mnie z racji swojej ekspansywności stały się już chwastami. Wyobraź sobie, że swoimi liśćmi pozakrywały nawet hosty, między którymi je powsadzałam. Ale twoje wyglądają jeszcze bardzo niewinnie