Ogród nad Oranią

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Orania
500p
500p
Od: 23 sty 2008, o 02:51

Re: Ogród nad Oranią

Post »

Tujko! :D
Z ośmiu domowych miniaturek, dwie się ostały, po przesadzeniu wypuszczają nowe pędy, ale to jeszcze nic nie znaczy.
A to nowe nabytki wiosenne - ich zapach obudził mnie z zimowego spokoju.

Obrazek

Obrazek

A w Ogrodzie na razie skromnie, pierwiosnki rozpoczynają kwitnąć.

Obrazek

No nawet pod śniegiem jest pięknie! :heja
Ogród nad Oranią
Z miłością do Ogrodu - Orania
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Parapetowa wiosna rzeczywiście niezwykle piękna.
U ciebie jeszcze trochę śniegu a ja już zdążyłam zapomnieć jak on wygląda :P
Awatar użytkownika
renszpaks-1
50p
50p
Od: 24 mar 2010, o 16:25

Post »

Witaj Oranio! :wit Wszystko jest dobrze! Przepraszam jeszcze raz i już daje słowo,że o bajeczkach nie będę przypominała, ani mru,mru :( Ale i tak będziemy z Zuzią pocichu czekać na Twój twórczy nastrój :wink:
Zdjęcia z przyjemnością oglądam i podziwiam tym razem takie piękne i nieoczekiwane kolory kory gruszy!
Zimowe widoki cudowne, a wiosenna kompozycja wprowadza w piękny nastrój oczekiwania wiosny.

Wspaniały masz też pomysł z muzeum ogrodu. Ja pamiętam takie domowe muzeum mojej babci. Właściwie to była półka w szafce pod szkłem. Tam były kombatanckie medale, krzyże, stara biżuteria, i inny ciekawe rzeczy.
Obraz z arbuzem cudo!!! ;:63 Dagestan? Gdzie to jest? Pakistan, Kazachstan, Afganistan.....wstyd mi. :oops: Muszę mapy pooglądać!
Komórka z narzędziamy pomysłowa....Taki porządek!!! A najbardziej śmieszne te konewki :;230
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oranio, możesz być dumna ze swego dziecięcia :-) Piękny, pełen niezwykle pomysłowych szczegółów obraz... Obraz, bo wyraz rysunek stanowczo za mało dostojnie brzmi. No, niedaleko, jak widzę, padło to Jabłuszko od Jabłoni ;:138

Że też wykukałaś tę akcję SPK z odtwarzaniem starych odmian jabłoni... Ambitni są, w końcu to pierwszy park krajobrazowy w Polsce :-) Noblesse oblige ;-) Aż idę do nich poczytać :-) Dzięki za cynk ;:196
Czy różowy kolor pod korą oznacza coś złego?
Awatar użytkownika
asia-6003
200p
200p
Od: 10 maja 2009, o 10:56

Post »

Oranio ledwie przebiegłam Twój ogród ale obiecałam sobie, że przeczytam od deski do deski. Świetny klimat masz w ogrodzie, taki... swobodny. No i masz niewątpliwy talent do robienia zdjęć. Wspaniałe widoki. U Ciebie nawet zima fajnie wygląda! Urzekły mnie Twoje stare owocowe drzewa. Ja mam takie stare jebłonie, tylko kilka ale owocują. Wymagaja jeszcze cięcia i są wysokie ale bardzo je lubię.
Może wiesz gdzie można kupić takie wysokopienne stare odmiany bo ja widziałam w szkółkach tylko takie szczepione, niskie.
Pozdrowienia Asia
Awatar użytkownika
renszpaks-1
50p
50p

Post »

Heja! :wit Co tut taka cisza? Orania pewnie jest zajęta... tak jak my wszyscy! :?
Znazłam ten Dagestan. Jak to daleko :shock: Oranio czy ty tam byłaś? Jeśli tak to zazdroszczę Ci! Zawsze marzyłam wybrać się gdzieś daleko na wschód od Polski. Europa już znudziła. Ja już na Włochy nie mogę patrzeć :|
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Oranio!
Zima znów zagościła u nas na dobre i przykryła puchowa kołderką ( na szczęście!) wszystkie zwiastuny wiosny.
Bardzo mi się podoba ta idea Muzeum Ogrodu i Galerii...W tym pędzącym świecie konsumpcjonizmu ponad miarę i przyzwoitość tak niewiele osób docenia chwile ulotne, dobre myśli drugiego człowieka czy piękno przysłowiowej kropli wody. A szkoda...
Obraz-prezent z dalekiego kraju cudownie ciepły i serdeczny. Pewnie przypomina Ci chwile tam spędzone i Ludzi tam spotkanych.
Natomiast dzieło latorośli koniecznie opraw w ramki i szkło. Jest zachwycające! Oddaje dużą wiedzę ogrodniczą, umiłowanie do porządku i spostrzegawczość :D
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Oranio, taki rysunek z porządkiem mogła stworzyć tylko dziewczynka :wink: Genialne! Przepraszam panów. Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam, ale mam synka, który słowa "porządek" nawet nie wypowiada :lol: Świetny pomysł z izbą pamięci i galerią. Pięknie w twym ogrodzie - piękne ośnieżone drzewa - magiczne!
Awatar użytkownika
renszpaks-1
50p
50p

Post »

Haja! :wit Byłam dziś u Ciebie! :P
Awatar użytkownika
MiCz
200p
200p
Od: 15 cze 2007, o 15:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oranio! Co nowego w Twoim zaczarowanym ogrodzie? Może już wiosna i u Was zawitała?
Pozdrawiam Mirka
Awatar użytkownika
rumpelsznycel
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 24 lut 2011, o 12:09

Post »

No, no! Ładnie, ładnie. Hmmmm...
Awatar użytkownika
renszpaks-1