Ogród Helen
- kasiatt
- 200p
- Od: 16 lut 2011, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Helen
Witaj Helen!
Przyszłam do Ciebie rewizytą i obejrzałam Twój zadbany ogród. Aby do wiosny
Przyszłam do Ciebie rewizytą i obejrzałam Twój zadbany ogród. Aby do wiosny
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
HELENKO to najładniejsze słowa mówią wszystko na temat
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Helenko jeszcze 17 dni!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
-
- Od: 24 sty 2011, o 16:47
Witam Cię Helen!
Masz przepiękne rośliny,na pewno dbasz o nie tak jak wymagają ich potrzeby by rosły zdrowo.Dziękuję za odwiedziny w leśnym ogrodzie i nieraz jeszcze będziemy je obopólnie zwiedzać, radzić się aby były piękniejsze.Kwiatami opiekuje się córka Mirosława i małżonka Zosia.Jak widziałem to dokarmiają je różnymi nawozami dla nich przeznaczonymi a przede wszystkim gnojowicami własnych pomysłów np.ze skrzypu,pokrzyw,nawozu gołębiego.Szczegóły same podadzą po kuracji grypowej.
Pozdrowienia Edward.
Masz przepiękne rośliny,na pewno dbasz o nie tak jak wymagają ich potrzeby by rosły zdrowo.Dziękuję za odwiedziny w leśnym ogrodzie i nieraz jeszcze będziemy je obopólnie zwiedzać, radzić się aby były piękniejsze.Kwiatami opiekuje się córka Mirosława i małżonka Zosia.Jak widziałem to dokarmiają je różnymi nawozami dla nich przeznaczonymi a przede wszystkim gnojowicami własnych pomysłów np.ze skrzypu,pokrzyw,nawozu gołębiego.Szczegóły same podadzą po kuracji grypowej.
Pozdrowienia Edward.
- czarownica00
- 100p
- Od: 21 lis 2010, o 22:02
Witaj Helenko
Ależ miło znowu popatrzeć na twoje roślinki Niedługo wiosna.....oby jak najszybciej Pozdrawiam
Ależ miło znowu popatrzeć na twoje roślinki Niedługo wiosna.....oby jak najszybciej Pozdrawiam
- Helen
- Od: 30 sie 2010, o 19:47
Tak Jadziu już coraz bliżej
Tosiu , kochana według mojego kalendarza to trochę dłużej.
Edwardzie, moje roslinki ,mam na myśli kwitnące ,potrzebują dokarmiania, dlatego większość mi zmarniała .Dziękuję za informacje w dziedzinie dokarmiania.
Czarowniczko już ,już blisko. Tydzień temu posadziłam krokosmie w doniczce i już mają kiełki,nim do gruntu wsadzę to będą takimi podrostkami I tak wszystkie cebulowate muszę sadzić w "ochronce" bo nornice czychają.
Tosiu , kochana według mojego kalendarza to trochę dłużej.
Edwardzie, moje roslinki ,mam na myśli kwitnące ,potrzebują dokarmiania, dlatego większość mi zmarniała .Dziękuję za informacje w dziedzinie dokarmiania.
Czarowniczko już ,już blisko. Tydzień temu posadziłam krokosmie w doniczce i już mają kiełki,nim do gruntu wsadzę to będą takimi podrostkami I tak wszystkie cebulowate muszę sadzić w "ochronce" bo nornice czychają.
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Helenko,sadziłaś już kiedyś tak wcześnie krokosmię?
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
HELENKO widzę ,że chcesz mieć wszystko szybciutko . Nigdy nie podpędzam roślin w domu niech się powoli aklimatyzują w ogrodzie ,gdyż zanim przyjdzie odpowiednia dla nich temperatura to mogą się za bardzo wyciągnąć
- Helen
Małgosiu,Jadziu, to wszystko w ramach eksperymentu. Nidgdy nie siałam i nie sadziłam żadnych roślinek ogrodowych w domu.Mam 50 cebulek krokosmi, od Krychy z Forum , więc tak troszkę pobawiłam z tymi cebulkami , jak wcześniej wspomniałam eksperyment, ale udany. Wsadziłam 10 do doniczki resztę trzymam do gruntu
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Ja juz mam bardzo dużo w doniczkach, kanny,begonie, eucomis,tawułkę,tojada,pustynnika,sasanke i wiele innych.Moze też wsadzę jutro krokosmie.
- Helen
Małgosiu , czy to jest pierwsze Twoje doświadczenie z tym?
Bo ja się zastanawiam , nad begoniami i canami ?
Bo ja się zastanawiam , nad begoniami i canami ?
- czarownica00
- 100p
- Od: 21 lis 2010, o 22:02
Widziałam te kroksomię w markecie ładne to ale ja poeksperymentuję z cebulowymi w domowym zaciszu a potem do ogródka(sprawdzałam dziś działkę i wykiełkowały narcyze,szafirki i tulipy chyba nie wiem bo pomiksowałam trochę miejsca -ale coś tam już jest na rabacie:lol: )-dokupiłam mieczyki i chciałabym lilie bo do cienia się przydadzą a dziś w leroyu merlin promocyjnie kupiłam 4 spore różowowiaste ceramiczne osłonki=chyba poeksperymentuje z mieczykami lub liatrami:arrow: najwyżej zostawię je na balkonie jak mi się spodoba
Wciągnęłam się że hej-znowu dokupiłam pare nasionek i jutro wysieję rumianek do doniczki
Dalia karłowata pokazała mnóstwo kiełków i to moja radocha-widzę że lobelia i kuklik oraz aksamitka tez się budzi- chyba będę maniaczką nasionkowców tylko co ja potem z nimi zrobię jak ich ze 100 wyrośnie,gdzie je przepikuje ale zaszalałam
Pozdrawiam serdecznie
Wciągnęłam się że hej-znowu dokupiłam pare nasionek i jutro wysieję rumianek do doniczki
Dalia karłowata pokazała mnóstwo kiełków i to moja radocha-widzę że lobelia i kuklik oraz aksamitka tez się budzi- chyba będę maniaczką nasionkowców tylko co ja potem z nimi zrobię jak ich ze 100 wyrośnie,gdzie je przepikuje ale zaszalałam
Pozdrawiam serdecznie