Warto schudnąć-rewelacyjna dieta Pierre?a Dukana

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Warto schudnąć-rewelacyjna dieta Pierre?a Dukana

Post »

A ja przez 3 dni objadałam się :oops: urodziny córci goście no i 2kg do przodu oj muszę wrócić na dobrą drogę.Tylko po takim szaleństwie to robi się trudne :( Tula jak ja ci zazdroszczę i gratuluję ;:138 Ja też tak chcę.
Awatar użytkownika
agapuszka_83_28
500p
500p
Od: 4 lis 2010, o 17:33

Post »

:wit :wit Dziewczyny , poczytałam i się uśmiałam , wesoło tu u was .
Zacznę od jutra Dukana , muszę schudnąć 10kg . 55kg- to moja waga letnia .
Czas zrzucić zimowy kożuch bo wiosna tuż , tuż .
Awatar użytkownika
Tula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2009, o 15:00

Post »

Ha, zabieraj się do dukania i chudnij, będzie nam raźniej !

U mnie dziiiiiwnie.... waga skacze jak głupia, 200 gram w dół, kilogram w górę, półtora w dół, półtora w górę... w sumie jak popatrzeć to właściwie stoi lub nawet delikatnie w górę poszło. No ale ja wróciłam do dukania a potem, ze względów organizacyjnych i czystego lenistwa, mało piłam, dojadałam ciastkami i bobem. Dziwne jest to, że kupione dopiero co spodnie są luźniejsze niż jak je kupiłam a w sumie przy tym zachowaniu wagi to powinny być ciaśniejsze ;:224 W środę będę miała wielki stres, to chyba dlatego tak mi idzie z tą dietą pod górkę teraz, bo ja zawsze zajadałam stresy. Ale od czwartku to już mus i na mur beton, bo nawet letnie spodnie sprzed czterech lat powywlekałam z szafy i partiami piorę, prasuję, szykuję na maj :) MUSZĄ pasować, w anoreksję wpadnę a żadnych większych nie kupię !
Poziomki uzyskujemy przez przewracanie pionków.
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p
Od: 18 maja 2010, o 19:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tula dobry sposób z tymi spodniami, motywacja jakaś jest :) ja wszystkie za małe jakiś czas temu powyrzucałam żeby się nie złościć :P a teraz by się sprzydały jak znalazł. Dzisiaj tez przegryzam ciastkami ( tylko trzy) ale w czwartek pączka sobie nie odpuszczę, w końcu od jednego mi nie przybędzie od razu kilka kg a jak coś to tydzień dłużej będę na diecie ;:136
Buziaki kochane Dukanki
Pozdrawiam Beata

Moje doniczkowce Zapraszam Cz. 1, Cz. 2
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Dziewczynki mamy swoje receptury na tłusty czwartek(znalazłam w necie) :wink:

PĄCZKI(na 1 pączka):
1 jajko (na jednego pączka zużyjemy połowę)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka maizeny
1 łyżka otrębów owsianych
1 łyżeczka otrębów pszennych
2 łyżki mleka w proszku
3 łyżki jogurtu
przyprawy według uznania (cynamon, kakao, aromat)
słodzik według uznania
Do miski wbijamy jajko i roztrzepujemy je. Następnie połowę z tego odlewamy (będzie nam potrzebna jedynie taka mała ilość na jednego pączka). Dodajemy łyżkę jogurtu, otręby, maizenę, proszek do pieczenia, łyżkę mleka w proszku oraz słodzik. Jeżeli chcemy uzyskać pączka ?jasnego?- możemy dodać odrobinę cynamonu, większą ilość mleka w proszku, bądź jakiegoś aromatu; jeżeli chcemy uzyskać pączka ciemnego- dodajemy łyżkę kakaa, cynamon oraz odrobinę gałki muszkatołowej; w przypadku pączka piernikowego- dodajemy łyżkę przyprawy do piernika. Całość mieszamy i połowę z tej masy wlewamy do filiżanki, po czym wkładamy do mikrofalówki na minutę. Po tym czasie wyjmujemy filiżankę i ?wydrążamy? środek (tak, aby na samym spodzie zostało trochę ciasta, i dookoła też. Robimy, że tak to określę, dziurę). Dajemy do niej ok. łyżeczkę jogurtu, lub łyżeczkę zblendowanych owoców ze słodzikiem (dla fazy III). Zalewamy to pozostałą masą i wstawiamy na co najmniej 4 minuty z powrotem do mikrofalówki. Następnie nożem lekko ?dociskamy? do środka jeden bok ciasta, równocześnie odwracając filiżankę- pączek powinien sam wylecieć. Jeżeli dodaliśmy jogurt, to musimy przekroić pączka poziomo do połowy. W środku powinna być ?wolna przestrzeń?, do której (uważając, aby nie rozerwać pączka) wlewamy 1-2 łyżki jogurtu owocowego lub zwykłego ze słodzikiem, kakaem, albo aromatem. Następnie do drobnego sitka wsypujemy 1 łyżeczkę mleka w proszku i oprószamy nim wierzch pączka.

FAWORKI
Porcja na 3 dni ;:223
3 żółtka
9 łyżek otrębów owsianych mielonych
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 łyżeczka słodziku lub 4-5 rozgniecionych tabletek
1 łyżeczka octu, szczypta soli
2 łyżki skrobi kukurydzianej (zależy od wielkości żółtek,jeśli będzie za rzadkie dodać więcej)
Wyrobić ciasto,wybić wałkiem na blacie,wałkować,wykrawać faworki,formować (ciasto kruche,więc trzeba uważać bo się łamie)
Piec w 180 st do zrumienienia. Posypać słodzikiem w pudrze.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
krzysztofkhn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2008, o 09:21

Post »

Dziewczyny !

Czy majzena, to to samo co mąka kukurydziana ?
Serdecznie Pozdrawiam.

Krzysztof Khn.
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Krzysztofie maizena to skrobia kukurydziana - nie ma w niej wyciągów z pszenicy.
Pamietaj, że wolno ją spożywać dopiero w II fazie i w niewielkich ilościach.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
krzysztofkhn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2008, o 09:21

Post »

Empuza !

Zapytałem tak z ciekawości, co to za cudo. Będę wiedział.
Ja stosuje dietę NŻT / nie, żryj, tyle / Niestety to mi cienko wychodzi i szpadelek w rączkę i hajda. Na tym polu już mam pewne osiągi.
Serdecznie Pozdrawiam.

Krzysztof Khn.
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p

Post »

U mnie nigdzie nie ma maizeny, już prosiłam żeby w sklepach pytali dostawców i nic z tego nie wyszło, waham się czy zamówić na all... bo mogę dostać coś innego i nawet nie będę o tym wiedzieć
Pozdrawiam Beata

Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18

Post »

Beata , a pytałaś w sklepach ze zdrową żywnością ;:108 .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p

Post »

To też problem, najbliższy sklep w Krakowie, nie jestem tam często ale już mam namiary i niech się dzieje co chce jadę po skrobię :roll:
Pozdrawiam Beata

Luminalum
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 7 mar 2011, o 19:32

Post »

Witajcie

jestem nowicjuszka na drodze do uzyskania wymarzonej wagi wedle zalecen Dukana...do boju przystapilam wraz z mezem jednak on mimo iz miesozerca...bez sloniny nie dal rady:) na polu bitwy pozostalam wiec sama. dzis mija moj 7 dzien (faza I) i jedyne co moge powiedziec....MONOTONIA:) nie przepadam za miesem ale i serki wiejskie tez mi sie przejadly...no i tunczyk tez zaczal dziwnie pachniec:) jednak mimo to sie nie poddaje. buszuje po internecie by odkryc nowe smaki tej diety i idzie calkiem dobrze.
poki co sie nie wazylam, ale juz zauwazam ze ciuszki sa luzniejsze i buzka zrobila sie bardziej smukla...ma starcie wazylam 63 a chce osiagnac 52...miejmy nadzieje ze sie powiedzie!!!!!ps napiszcie mi cos o swoich doswiadczeniach na tej diecie.dziekuje i pozdrawiam ;:180
Awatar użytkownika
Tula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2009, o 15:00

Post »

Już napisałyśmy, masz w tym wątku do poczytania 40 stron naszych doświadczeń na tej diecie ;:108
Poziomki uzyskujemy przez przewracanie pionków.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”