Karczownik,kret, nornica czy... - 2cz.(2007.06.28 - do 2011.11.06)
-
- ---
- Od: 18 sty 2007, o 08:26
Krecie ja ciebie toleruje bo zjadasz pędraki których mam mnóstwo, a jesteś jeden jedyny i widzę że dzięki podmurówce w moim ogrodzeniu nie możesz uciec i pewnie przypłacisz sąsiedztwo moich trzech kotów nerwicą więc zostawiam ci wolną rękę jak znajdziesz dziurkę to zmykaj, lub wcinaj pędraki, dokarmiać nie będę!!!!!
Proszę o pisanie poprawną polszczyzną. Dziękuję Przemo.
Proszę o pisanie poprawną polszczyzną. Dziękuję Przemo.
Podczas wymiany wody w basenie podtopiłam kreta, który wypełzł sobie na trawnik, trzy koty uciekły na drzewo bliską brzozę i go obserwowały, ja kreta nie dogoniłam.....................ewkaja pisze:Odkąd mam 2 kocurki to niestraszne mi krety, myszki ani żadne inne jaszczurki ;) a mówiąc poważnie to rzeczywiście oprócz myszek koty ścielą mi przed drzwiami czy na chodniczku i kreta od czasu do czasualbo
bo może ktoś lubi krety na ten przykład ;)
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 14 wrz 2006, o 23:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam!
Nurtuje mnie pytanie. Czy dopuszczalne jest stosowanie metod powodujących
w sposób humanitarny zejście pojmanego osobnika na terenie nie objętym ochroną
gatunkową?
Odławianie i uwalnianie nie daje spodziewanych rezultatów.
Ponieważ wyżej wzmiankowany nie uznaje żadnych granic.
Jeśli nie daje rady pod ziemią zdobywa nowe tereny idąc po
powierzchni.
Pozdrawiam,
B
Nurtuje mnie pytanie. Czy dopuszczalne jest stosowanie metod powodujących
gatunkową?
Odławianie i uwalnianie nie daje spodziewanych rezultatów.
Ponieważ wyżej wzmiankowany nie uznaje żadnych granic.
Jeśli nie daje rady pod ziemią zdobywa nowe tereny idąc po
powierzchni.
Pozdrawiam,
B
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Środowiska z dnia 28 września 2004 r. kret jest zwierzęciem objętym całoroczną ochroną, ale nie obejmuje ona terenów zamkniętych ogrodów, działek, szkółek, lotnisk i wałów przeciwpowodziowych. - tam zwierzęta wolno tępić.Bahuski pisze:... Czy dopuszczalne jest stosowanie metod powodujących
gatunkową?...
Pozdrawiam Andrzej.
-
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sąsiad dziś walczył z kretami wpychając w korytarze kretów za pomocą cienkiego patyka nawilżone w ropie szmaty. Szmatę wpychał do korytarza głównego przez krótki korytarz którym kret wypycha ziemię na powierzchnię. Jest to dość dobry sposób na pozbycie się kreta z trawnika. Polecam. 

Pozdrawiam Andrzej.
Krety dość skutecznie odstrasza pies biegający luzem po działce. Podobno wzbudza niesłyszalne i nieodczuwalne oczywiście dla człowieka drgania, których krety nie cierpią i boją się wyjść na powierzchnię. A przecież to jest zmorą, a nie ich pożyteczny byt podziemny.
Jak się to mówi potocznie "czują psa".
Jak się to mówi potocznie "czują psa".
Kret,nornica ,czy,,,,,,

ja walczyłem tak ż do nory wkładałem szmatkę z zapachem oleju silnikowego,potem past,od moli,potem butelk plast. do góry na patyku.POUCIEKAŁY...

Pozdraw. ........ ,,,fezo,,,
Kret,nornica ,czy,,,,,,

jeszcze sobie przypomniałem że można kupić w skl.ogrodn. świece dymne i postępować wg.instrukcji.
U mnie było to najskuteczn.,,,,,,,fezo,,,,
Nie pisz pogrubioną czcionką bez potrzeby.
erazm
- SATI
- Przyjaciel Forum
- Od: 26 maja 2006, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja mam dobrych sąsiadów oni walczą z kretami i do mnie nie przychodzą
A drugi sposób na krety to moja psinka biega gdzie jej sie podoba i kopie po kopczykach jeżeli taki się ujawni i mam spokój z tymi zwierzątkami.Trzeci sposób na lato zabieram swoje kociaki a mam je 3 i one też są świetne na krety polecam te sposoby

Spieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą
-
- ---
- Od: 31 sty 2008, o 16:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie macie litości.
Chemia, napalm, prądy, zwierzeta łowne, ciężki sprzęt, ostre narzędzia, łapki, pułapki itp. i co?
Ludzie prowadzą wojnę na wszystkich frontach przy pomocy różnych metod przeciwko małemu ładnemu futrzakowi.
On przecież nie zjada naszych marchewek, tylko od czasu do czasu wypchnie nadmar ziemi ze swoich korytarzy i zrobi maleńki kopczyk. Ależ te ludziska chcą tylko walczyć i walczyć. 

- MariaTeresa
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
- MariaTeresa
- Od: 1 lut 2008, o 02:43