Gosiny ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Gosiny ogród

Post »

Gosia, zimnica w lutym to tutaj niestety normalka.... mrozów nie ma, ale ciepełka niestety też nie... Z utęsknieniem czekam na wiosnę !
Tulipan wyglada przepięknie ;:138 A hiacynt :shock: ;:138 ;:138 Rewelacja ! U mnie dopiero dwa hiacynty nieśmiało wystawiły noski z ziemi ;:224 tez czekają na słońce !
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Oj jak u Ciebie już wiosennie a u mnie śnieg :(
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

fela pisze:Gosiu, u mnie dziś podobnie, cały czas mżawka. Ale w sobotę byliśmy na plaży, bo pogoda była przepyszna( 15° w cieniu), a na niebie ani jednej chmurki. Chyba to z powodu ferii jest znacznie więcej spacerowiczów. Widziałam nawet dzieci baraszkujące gołymi nóżkami w wodzie.
Normalnie znęcacie się nad ludźmi :roll:
Mimo wszystko życzę ;:3
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Ja chcę na południe Europy ;:223 ;:223
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Gosiu zauważyłam że masz dużo miejsca do obsadzenia a zatem będzie piękna różanka, prezent walentynkowy super i zauważyłam moją wymarzoną Yves Piaget.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51

Post »

Witajcie kobietki :wit
Bardzo dziękuję za wizytę ;:196 , miałam tyle planów związanych z ogródkiem niestety choróbsko mnie dopadło i nic nie mogłam zrobić. A i tak pogoda nie dopisuje, po pięknej wiosennej aurze obecnie mamy wiatr, deszcz, grad, z domu nie chce się wychodzić, a co nawet pomyśleć o pracach w ogródku ;:224

Mimo to powolutku wszystko zakwita. Coraz to więcej tulipanów, hiacyntów, krokusów, kamelia.

Danusiu, ciesze się ze podoba cie się Yves Piaget piszesz ze wymarzona, co stoi na przeszkodzie byś ja miała w swojej kolekcji ?

W moim sklepie była promocja dokupiłam sobie Leo Ferre, a co tam hihihi . Teraz trzeba tylko zasadzić

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

No, no, nowa elegantka w kolekcji ! Dobrze, że się odezwałaś, bo wczoraj zaczęło mnie nawet niepokoić Twoje milczenie. A w kiepską pogodę już nie wierzę i wydaje? mi się, że masz teraz słońca pod dostatkiem. Niemniej, mogłoby być cieplej. U mnie teraz 12°, ale wieje chłodny wiatr. Zapowiadaja, ze bedzie cieplej od 10 marca.
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Gosia u Ciebie wiosna zagościła już na dobre :shock: Ja też tak chcę a u mnie jeszcze leży śnieg :( Lista róż bardzo Ci się już wydłużyła to pochwal się ile masz?
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51

Post »

Witaj Fela, ja się jeszcze kuruje, ale do pracy chodzę :wink: U nas naprawdę jest brzydka pogoda, straszny wiatr, jakaś taka mżawka , na dworze 6 czy 7 ° brrrr.... A jak jest u ciebie ?
Mam nadzieje ze pogoda się zmieni bo dzieci w domu siedzą i na dwór wyjść nie chcą.

Gosiu wiosna ładnie się zaczęła , ptaszki pięknie śpiewały. Teraz tylko szum wiatru słychać :x . A u ciebie jeszcze śnieg ! Jejku szczerze nie zazdroszczę , no tak w Polsce śnieg leży do pozna, taki ci klimat :lol:
Pamiętam jak na 1 maja musieliśmy defilować i padał śnieg jak nie wiem co, mama była wściekła bo nas nie puścili wcześniej do domu i wszyscy złapaliśmy katar hihi
Co do róż, to jeśli się nie mylę dobiłam do 46 sztuk. Nawet nie wyobrażasz sobie jak czekam z niecierpliwością by wszystkie pięknie zakwitły ;:65 ;:65

Kamelia kwitnie na całego

Obrazek
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit
Piękna wiosna u Ciebie :D
Tulipany śliczne ;:138 Krokusy u mnie tez kwitną, ale na tulipany to muszę jeszcze poczekać :)
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Nic ino się przeprowadzić w Twoje strony.
Chyba wszystkim nam żal serce ściska, ze u Ciebie już tak pięknie a u nas wciąż zima.
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Gosiu, chyba już dziś na brak słońca nie narzekasz. U nas niebo bezchmurne i w całej Bretanii zapowiadają nabliższe dni bardzo słoneczne, a więc możesz zapomnieć o szarugach. Kamelii niestety nie mam, a szkoda, ale za to gożdziki kwitną jak szalone! Poza tym grewille, prymulki, forsycja, ciemierniki, wrzośćce, a u sąsiadów mimozy są po prostu zachwycające! Może dziś po południu zajmę się przesadzaniem do większych donic moich siewek pinii. Świetnie przetrwały zimę na tarasie i teraz chcę je przesadzić do większych donic, aby je zachować w razie przeprowadzki. Piękny czas Gosiu, a najpiękniejsze dni jeszcze przed nami! ;:3
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Gosiu uwielbiam róże Meillanda i już kilka zakupiłam oczywiście w szkółkach niemieckich bo u nas są mało dostępne jeszcze zostały mi 2 do kupienia m.in.właśnie Yves ponieważ ich w żadnej szkółce w której robiłyśmy wspólne zakupy nie było a sprowadzać jedną czy dwie samemu to koszmarne opłaty.Jednak nie tracę nadziei że kiedyś je kupię.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”