Ogród Joli

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Joli

Post »

Witaj Jolu . Wpadłam z wizytą i jak tak się nagapię na piękne ogrody to dostaję zawrotu głowy. Wszystkie pochwały już były więc pozdrawiam i będę zaglądała regularnie.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Danusiu ja z doświadczenia wiem że sadzonki najlepiej ukorzeniają się latem , wiosną pewnie też by się szybko ukorzeniły , jesienią roślinki przygotowują się do zimowego odpoczynku i ukorzenianie idzie zdecydowanie gorzej ale wtedy jest najwięcej sadzonek. Ja latem byle ułamany badylek wtykam w ziemię i pięknie wypuszcza korzonki. Twoja datura ma i piękny kolor i kwiat więc chętnie poczekam do jesieni na sadzonki a moje to jak będziesz chciała albo po mrozach wyślę Ci żółtą a latem białą albo obydwie latem.
Tacca, Margo2 dzięki za odwiedziny ;:196
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jolu to się jeszcze dogadamy i tak teraz jest za zimno na jakiekolwiek wysyłki.Jeśli moja urośnie duża to i tak muszę ją na jesień pościnać bo nie mam warunków na jej przetrzymanie .
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Joluś ;:196 Witaj
Twoje żonkile - to pewnie ta stara poczciwa odmiana, której nie lubią nornice... więc szpaler Ci utworzyły.
Pięknie się prezentują ;:167 .
Mam też kilkanaście cebul starej, odmiany.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu masz racje że sprawę trzeba odłożyć na cieplejsze czasy.
Zytko te narcyzy to rzeczywiście stara odmiana niezawodna i we wzroście i w kwitnieniu, nornice się ich nie czepiają ale i pozostałych "szlachetniejszych" też nie chociaż widać że bywają na trawniku, nasypałam im ziarna zaprawionego.
Nie chce mi się pisać , mam nadal problem ze swoją suką, wczoraj był wet stwierdził zapalenie okostnej , dostała zastrzyk przeciwbólowy i multiwitaminę, bardzo ją bolało. W sobotę trzeba powtórzyć, dobrze że M będzie w domu to ją potrzyma w czasie zastrzyku. Podobno ma być już dobrze.
Od dzisiaj zaczynam zabiegi rehabilitacyjne na kręgosłup więc po południu jak wrócę to już w ogóle nic mi się nie będzie chciało.
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Joluś Zdrówka życzę Tobie i Suni ;:196
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

Joluś zdrowiejcie szybciutko ;:196 pozdrawiam obie dziewczynki,
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Ania1234
50p
50p
Od: 26 lut 2011, o 17:31

Post »

piękne kwiaty
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj Jolu piękny ogród mam nadzieję ze go zobaczę w maju w realu .pozdrawiam
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zmobilizowałam się dzisiaj żeby coś napisać.
Te zabiegi bardzo mocno dezorganizują mi dzień ale dla zdrowia i poprawienia kondycji to trzeba.
Po masażach w miejscu gdzie plecy kończą swoją szlachetną nazwę mam siniaki w różnych kolorach ale czuję dużą poprawę, masaże zawsze dobrze na mnie działały. Po gimnastyce wychodzę padnięta .
Moja sunia ma się już dobrze , w sobotę dostała drugi zastrzyk witaminowy i przeciwbólowy i leczenie zakończone, podaję jej witaminy ale ta spryciara jak wyczuje w jedzeniu lub mleku zapach witamin to nie je.Ciągle muszę kombinować.
eukomis bardzo się cieszę że się spotkamy.
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Jolu,życzę szybkiego powrotu do zdrowia ;:196 Musisz wrócić do formy, bo ogródek niedługo będzie wzywał ;:108
Ja też nie przepadam za gimnastyką, zresztą po zimie trochę rozleniwiłam się i parę kg wskoczyło...przydałoby sie zrzucić, ale nie chce się :wink:
Za to masaż bardzo przyjemna sprawa.... Lubię masaże, a jak jakiś przystojny masażysta się trafi- to jeszcze lepiej :lol:
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu to właśnie z myślą o ogródku te zabiegi. Masuje mnie dziewczyna ale ma bardzo silne ręce, a płeć masażysty.....i tak go nie widzę bo leżę na brzuchu.
Dzisiaj zrobiłam spacer po ogrodzie ale u mnie jeszcze zima mocno trzyma. Nieśmiało wychylają się szabelki narcyzów i hiacyntów. Ciemierniki stanęły w miejscu, bazie na mojej jedynej wierzbie lekko pobielały i też czekają na lepsze czasy. W piwnicy w doniczkach mam posadzoną piwonię i irysa zakupione w ogrodniczym i trochę za szybko rosną nie wiem gdzie je postawić żeby miały chłodniej i nie rosły za szybko.
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

Joluś to zastosuj sobie jeszcze ciepłe okłady w te siniakowe miejsca -będą jeszcze lepsze efekty...a gimnastykę to już niedługo w ogródku będziemy miały :lol: Fajnie że psiuni już lepiej :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”