Wszystko o pomidorach 5cz. (01.01.10 -
Re: Wszystko o pomidorach 5cz. (01.01.10 -
Tak Kasiu. Można na wiosnę, z tym, że na wiosnę powinien byc dobrze rozłożony by rośliny miały dostęp do składników mineralnych w nim zawartych. Na piaskach o dużej przepuszczalności to nawet na jesień jest nie wskazane dawać obornika ,bo wszystko papu z niego pójdzie do wod gruntowych
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- 200p
- Od: 14 lut 2011, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ogrzewana szklarnia wystarczy..moje marzenie....tadeusz48 pisze:A gdzie Ty MILKO , na południu Francji , ?
już kupilem lampy HSP 600W-mogłbym pomidory w piwnicy cały rok w doniczkach hodować...
z tym rzędowo to też jest różnie..skoro korzenie pomidora sięgają 1,5m na szerokość..zdecydowałem o tym,żeby obornik stosować na całej powierzchni...I ja go stosuję nie rzutowo lecz rzędowo.
Gdyby rzeźnie miały ściany ze szkła, wszyscy byliby wegetarianami
Milko, a jak Ty będziesz zapylać te pomidory swoje skoro pszczoły jeszcze nie latają a hormonizatorów Unia zakazała produkować ?.
@ sebapila Pomidor, kochanie, ma palowy system korzeniowy a ja mam nawóz dla pomidorów a nie dla chwastów
-
- 200p
poprzez wstrząsanie...jak się dobrze potrząśnie..to się zaaapyli....
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
SEBASTIANIE z PIŁY, jak na ogrzewaną szklarnię to wyjątkowo późne sadzenie. Gdzie Piła to doskonale wiem a zwłaszcza "Plac Staszica", natomiast MILKA nie napisała gdzie mieszka, stąd moje pytanie.
-
- 200p
ooo...miło usłyszeć,że o pile ktoś wie...ale uwaga..w pile jak w chile...
-
- 200p
dobrze wiedzieć,ale jak wyrywałem pomidory,to miały korzenie na 1.5m na szerokość....więc co miałem mysleć...pomyślałem,że im też się jedzonko należy...ale skoro tak mówisz...to damy jedzonko tylko po dupę..heheforumowicz pisze:@ sebapila Pomidor, kochanie, ma palowy system korzeniowy
a co do chwastów to zamierzam rozłożyć agrowłókninę..a co do nawodnienia,to położę taśmy właśnie na tej agrowłókninie..to chyba ok?
Tadeusz,jak będziesz u nas:zapraszam na wizytację
Panie Tadeuszu. Wy , chyba o dwóch różnych piłach mówicie ?sebapila pisze:ooo...miło usłyszeć,że o pile ktoś wie...ale uwaga..w pile jak w chile...
Pozdrawiam
-
- 200p
- Od: 7 lut 2011, o 18:00
Dzięki za odpowiedz ale dalej nie wiem bo obornik to taki raczej świeży by był (tak z pod konia) to dawać czy nie?
Rozumiem, że czarną, bo pod białą to nawet moje ogórki rosną a co dopiero chwasty.sebapila pisze: co do chwastów to zamierzam rozłożyć agrowłókninę.
-
- 200p
no coś ty forumowicz..jeśli o pile mowa..to jest tylko ta JEDNA..ta jedyna...koziołkiem wita rogaczy
http://www.youtube.com/watch?v=nFBBD1Eim1E
no ja wybiore kasiu obornik z najgłębszych głębi tej hałdy,więc będzie już..hmmm.przepracowany...
http://www.youtube.com/watch?v=nFBBD1Eim1E
no ja wybiore kasiu obornik z najgłębszych głębi tej hałdy,więc będzie już..hmmm.przepracowany...
-
- 200p
- Od: 7 lut 2011, o 18:00
E a moja odpowiedz! Będę pytać do bólu!!!