Storczyki Alicji
Re: Storczyki Alicji
Halo Alicjo, przyszłam z rewizytą i jestem bardzo zadowolona bo zobaczyłam
przepiękne kwitnienia.
Warunki do uprawy masz idealne dlatego wykorzystaj każdy centymetr twojego ogrodu zimowego.
Dendrobium nobile cudne. W lecie możesz wywiesić go na dworze pod drzewem bardzo dobrze wpłynie to na jego kondycję i następne kwitnienie.
A teraz niech ci kwitnie jak najdłużej
przepiękne kwitnienia.
Warunki do uprawy masz idealne dlatego wykorzystaj każdy centymetr twojego ogrodu zimowego.
Dendrobium nobile cudne. W lecie możesz wywiesić go na dworze pod drzewem bardzo dobrze wpłynie to na jego kondycję i następne kwitnienie.
A teraz niech ci kwitnie jak najdłużej
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alu pięknie kwitną Twoje dendrobia, falki też ładnie i obficie kwitną.
- agata06
- 1000p
- Od: 17 wrz 2010, o 11:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ależ obfite kwitnienia u Ciebie Widać że roślinkom dobrze w Twoich rękach
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
- darek p
- 500p
- Od: 11 lip 2010, o 23:53
Piękne to Dendrobium Nobile i phalaenopsis zwłaszcza że jak sama powiedziałaś to twoje własne kwitnienie.
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 100p
- Od: 17 cze 2010, o 18:18
piękne kwitnienia i jak dużo słoneczka u Ciebie, nie to co w pochmurnej Anglii...
Moje d. nobile kwitło ok. miesiąca zimą - może teraz przy lepszych warunkach będzie cieszyć oczy dłużej!
Renia
Renia
Dziękuję WSZYSTKIM za miłe słowa o moich storczykach
Dzisiaj dostałam keiki paste.....i potraktowałam nią jedno oczko na pędziku u falka....to pierwsza moja próba, ciekawa jestem czy coś się będzie działo
Dzisiaj dostałam keiki paste.....i potraktowałam nią jedno oczko na pędziku u falka....to pierwsza moja próba, ciekawa jestem czy coś się będzie działo
- Haim
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ala, na pewno będzie się działo
Ja osobiście posiadam keiki paste i posmarowałam nią niejedno oczko, jak nie było keiki, to odbicia z oczek, także możesz się spodziewać jednego albo drugiego.
Moim skromnym zdaniem, jeśli storczyk ma zapisane w genach tendencję do wytwarzania keików, to i tak wytworzy,a pasta po prostu mu w tym pomorze.
Natomiast jeśli takich genów nie ma , to i pasta hormonalna nie pomoże, w każdym razie tak było w przypadku moich storczyków.
Wszystkiego można się dowiedzieć za pomocą obserwacji
Dobranoc
Ja osobiście posiadam keiki paste i posmarowałam nią niejedno oczko, jak nie było keiki, to odbicia z oczek, także możesz się spodziewać jednego albo drugiego.
Moim skromnym zdaniem, jeśli storczyk ma zapisane w genach tendencję do wytwarzania keików, to i tak wytworzy,a pasta po prostu mu w tym pomorze.
Natomiast jeśli takich genów nie ma , to i pasta hormonalna nie pomoże, w każdym razie tak było w przypadku moich storczyków.
Wszystkiego można się dowiedzieć za pomocą obserwacji
Dobranoc
Alicjo jestem pelen podziwu, dla twoich storczykow, szczegolnie dla zwisajacych z kosza..zycze wiecznego kwitnienia
tylko żyć mi się chce
Może moi synowie Franek i Jasiu tez pokochają kwiaty
Może moi synowie Franek i Jasiu tez pokochają kwiaty
Haim, florek dzięki
Cały tydzień świeciło słoneczko i storczyki ruszyły na całego. Codziennie coś nowego się rozwija i pojawia.
Rozwinął się wreszcie tygrysek...długo się opierał kwitnieniu...
ale postanowił się odwdzięczyć i ma dwa pędy
biały z czerwonym pyszczkiem też pokazał buźkę, ma śmiesznie krótki pęd kwiatowy ale pąsiów jest dużo
no i..miałam już nie kupować falków, ale dziś zajrzałam do obi a tam....całe regały w falkach. I wypatrzyłam takiego z dwoma rozetami...musiałam go wziąć...
ma jeden pęd, drugi złamany...ale już oczami wyobraźni widzę go w przyszłości obsypanego kwiatkami. Kolorek też fajny, spotkałam u was określenie..pieprzowy...
i koszowe coraz pełniejsze, nie rozwinął się jeszcze różowy, pęd schował się pod bordowym
i wszystkie pędy, które kwitną od jakiegoś czasu zaczynają się przedłużać. Mogę więc liczyć na kolorową wiosnę i lato
Cały tydzień świeciło słoneczko i storczyki ruszyły na całego. Codziennie coś nowego się rozwija i pojawia.
Rozwinął się wreszcie tygrysek...długo się opierał kwitnieniu...
ale postanowił się odwdzięczyć i ma dwa pędy
biały z czerwonym pyszczkiem też pokazał buźkę, ma śmiesznie krótki pęd kwiatowy ale pąsiów jest dużo
no i..miałam już nie kupować falków, ale dziś zajrzałam do obi a tam....całe regały w falkach. I wypatrzyłam takiego z dwoma rozetami...musiałam go wziąć...
ma jeden pęd, drugi złamany...ale już oczami wyobraźni widzę go w przyszłości obsypanego kwiatkami. Kolorek też fajny, spotkałam u was określenie..pieprzowy...
i koszowe coraz pełniejsze, nie rozwinął się jeszcze różowy, pęd schował się pod bordowym
i wszystkie pędy, które kwitną od jakiegoś czasu zaczynają się przedłużać. Mogę więc liczyć na kolorową wiosnę i lato
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Alicjo tygrysek piękny, na takiego poluję. Nowość super, też już trafiłam na takie co mają 2 i 3 roślinki w jednej doniczce, Falki w koszu wyglądają bajecznie.
Ten to multiflora, też takiego mam, kwitnie długo, przedłuża pędy, rozgałęzia się
Ten to multiflora, też takiego mam, kwitnie długo, przedłuża pędy, rozgałęzia się